Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

BitLocker Encryption

Anoniem
Edmond Varwijk
5 antwoorden
 • Bestaat er al een manier om de bitlocker Encryption van Vista te gebruiken in Windows XP ?
 • Nee. En ik verwacht die ook niet. Althans niet zoals jij het denk ik bedoeld. Wat wil je precies?

  groetjes Edmond
 • Als ik het zo lees, is het ongeveer hetzelfde als truecrypt. En dat werkt wel onder xp.
  http://www.truecrypt.org/
 • Nou, BItlocker encrypt juist de systeempartitie. Dat is iets wat Truecrypt niet kan. Truecrypt is meer om versleutelde containers te maken en daar data in te stoppen. Die container kan een partitie zijn maar niet de boot/systeempartitie.

  Er zijn commerciele oplossingen die gewoon alles versleutelen. Want Microsoft stelt weer aparte eisen aan de partitionering, bovendien moet je eigenlijk een TPM chip hebben en wil je dat allemaal wel. Software zoals SafeBoot (en daarvan afgeleid, interessant voor individuele gebruikers en kleine groepen, mkb, http://securenotebook.com), Utimaco SafeGuard, en zo zijn er wel meer, PGP Desktop Professional, kunnen dat allemaal wel. Die securen de hele hd, alle partities, en nog voor het OS start moet u de credentials geven want anders wil zelfs Windows niet starten, alles is encrypt.

  groetjes Ed
 • Op die ligfiets. Kan in linux meen ik ook wel. Maar ik denk toch dat je het vooral gebruikt, om bepaalde gevoelige documenten erin te bewaren. En dat kan met truecrypt net zo goed. Het kan ook hele schijven encrytpen. Maar inderdaad vast niet de bootschijf, of het hele systeem.

  //kleine correctie door Ed: fiets -> ligfiets ;) //

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.