Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Softwarevervalsing

AswinW
21 antwoorden
 • Wij hebben begin maart een nieuwe router aangesloten wegens aanschaf van een laptop en sinds die tijd krijgen we de hele tijd de melding: U bent mogelijk de dupe geworden van softwarevervalsing. Ik snap hier niets van, want deze computer hebben we al zeker sinds 2004. Het kan toch niet plotseling vervalst zijn? We kregen de melding precies op het moment dat we de router hadden geïnstalleerd. Is dat toeval of zoiets? Nu krijg ik de melding: uw systeem loopt mogelijk gevaar.
  Ik heb service pack 2 van een ex- collega die het vorig jaar april bij ons heeft geïnstalleerd. Of is het misschien beter om dat Service Pack 2 eraf te halen? Wat houdt dat trouwens ook al weer in?
  Als je een legitieme versie wil aanvragen, moet je kijken of de laatste 5 cijfers van de keycode overeenkomen en dat doen ze. Maar dan moet je volgens microsoft een nieuw versie aanvragen maar dat kost € 141,–.
  Hebben meer mensen hier last van? Wat kan je nog meer eraan doen, in plaats van meteen een nieuwe te kopen?
 • De melding "Uw computer loopt mogelijk gevaar" komt overeen met een smitfraud infectie. Post eens een hijackthislog in je het subforum beveiliging.
 • Ja, oke, dat zal ik wel doen. Maar wat is een smitfraud infectie?
 • google! :roll:
 • dit vond ik voor je: http://www.hijackthis.nl/smitfraud.html
 • Voglens mij heeft hij daar geen last van, hij krijgt daarnaast een andere melding zegt hij. Dus niet alleen dat zijn pc mogelijk gevaar loopt, maar dat hij slachtoffer is van softwarevervalsing en dat is de melding van de microsoft genuin controle.

  Heb je een legale windowsversie of niet. Want als je een illegale versie hebt dan kunnen we je niet verder helpen.
  Als je wel een legale versie hebt dan moet je de cd en het certificaat er bij zoeken en bellen met microsoft.

  Misschien kan je even een printscreen posten, zodat wij de meldingen kunnen zien?
 • Is dat SP2 wel zuivere koffie ? Omdat hij van een kennis afkomstig is,
  :wink:
 • [quote:c891f519c4="arjant2"]Voglens mij heeft hij daar geen last van, hij krijgt daarnaast een andere melding zegt hij. Dus niet alleen dat zijn pc mogelijk gevaar loopt, maar dat hij slachtoffer is van softwarevervalsing en dat is de melding van de microsoft genuin controle.

  Heb je een legale windowsversie of niet. Want als je een illegale versie hebt dan kunnen we je niet verder helpen.
  Als je wel een legale versie hebt dan moet je de cd en het certificaat er bij zoeken en bellen met microsoft.

  Misschien kan je even een printscreen posten, zodat wij de meldingen kunnen zien?[/quote:c891f519c4]

  C:\Documents and Settings\Cora\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Foutmelding.bmp
 • [quote:66cf73b28d="drive"]C:\Documents and Settings\Cora\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Foutmelding.bmp[/quote:66cf73b28d] Zo kunnen we afbeelding uiteraard niet zien. Je kunt 'm bijvoorbeeld plaatsen op ImageShack en hiernaartoe hot- of deeplinken. Sla die afbeelding bij voorkeur op als JPG. En quote alleen de tekst waar je op in gaat.
 • [quote:5906c7a76b="jolo"]… en hiernaartoe hot- of deeplinken.[/quote:5906c7a76b]

  En daar wordt het mogelijk wat te technisch voor sommigen, naar ik vrees!?
  Ik denk dat daar wellicht een uitleg bij had gemoeten dat je een link in de reactie plaatst naar de weblocatie [u:5906c7a76b]waar[/u:5906c7a76b] je die (.jpg) afbeelding hebt "gehost".
  Althans, ik neem aan dat dat de bedoeling is, want ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog nooit een afbeelding in een draadje heb geplaatst….. :oops:
 • [quote:5416cb17b1="lion"]Ik denk dat daar wellicht een uitleg bij had gemoeten dat je een link in de reactie plaatst naar de weblocatie[/quote:5416cb17b1]Je bedoelt zo iets[quote:5416cb17b1="jolo"]Je kunt 'm bijvoorbeeld plaatsen op ImageShack[/quote:5416cb17b1]Daar waar mijn standaard browser-instellingen bij [b:5416cb17b1]TinYPic[/b:5416cb17b1] hun werk doen, vliegen de pop-up's mij bij [b:5416cb17b1]ImageShack[/b:5416cb17b1] om de oren :evil:
 • [quote:6bab5a9ac7="jolo"][quote:6bab5a9ac7="drive"]C:\Documents and Settings\Cora\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Foutmelding.bmp[/quote:6bab5a9ac7] Zo kunnen we afbeelding uiteraard niet zien. Je kunt 'm bijvoorbeeld plaatsen op ImageShack en hiernaartoe hot- of deeplinken. Sla die afbeelding bij voorkeur op als JPG. En quote alleen de tekst waar je op in gaat.[/quote:6bab5a9ac7]

  Ik heb het ook via imageshack gedaan, dankzij mijn dochter van 17. Zij wist hoe het moest, alleen weet ze ook niet hoe ze afbeeldingen moet krijgen. Maar als wij op die link klikken en kopiëren naar de adresbalk, dan krijg ik wel die afbeelding te zien.
 • Nadat je via je Your registration link bent ingelogd op ImageShack, en geklikt hebt op Classic View. Dan zie je naast die afbeelding die je geupload hebt verschillende Codes staan. Als de geuploade afbeelding 800x600 of kleiner is, gebruik je die Code bij Forums. Zoals daar staat: Click on textarea to select code. CTRL+C to copy, CTRL+V to paste.
 • [quote:ab326e9c0a="drive"][size=9:ab326e9c0a]Maar als wij op die link klikken en kopiëren naar de adresbalk, dan krijg ik wel die afbeelding te zien.[/size:ab326e9c0a][/quote:ab326e9c0a]Toch nogmaals alle reacties en tips lezen, want de link die je tot heden hebt geplaatst verwijst naar een bestand op je eigen C-schijf.
  Neem dan ook de andere adviezen mee, zoals[quote:ab326e9c0a="jolo"]En quote alleen de tekst waar je op in gaat.[/quote:ab326e9c0a]Bewerk het bericht dus, of gebruik de [img:ab326e9c0a]http://forum.computertotaal.nl/phpBB/templates/ct/images/lang_dutch
  eply.gif[/img:ab326e9c0a] onderaan.
  Gebruik de link in mijn vorige reactie voor enige stapsgewijze uitleg.

  Reageer ook op de reactie van [b:ab326e9c0a]Drifter[/b:ab326e9c0a].
  Service Pack 2 is nodig (kuch kuch), maar is gewoon via Windows update te verkrijgen.
  Software van behulpzame kennissen willen soms niet zo legaal te zijn.

  Dat is ook nog steeds de vraag bij jouw Windows versie.
  Heb je de Cd-rom met licentie, of is het een merk-pc.
  Vertel daar iets meer over, want de laatste WGA updates controleren op illegale software en geven dan de melding:
  [img:ab326e9c0a]http://i19.tinypic.com/4bgii3o.gif[/img:ab326e9c0a] [b:ab326e9c0a]<< Klik[/color:ab326e9c0a][/b:ab326e9c0a]

  Reageer ook op de reactie van [b:ab326e9c0a]arjant2[/b:ab326e9c0a]:
  [quote:ab326e9c0a="arjant2"][size=9:ab326e9c0a]Heb je een legale windowsversie of niet. Want als je een illegale versie hebt dan kunnen we je niet verder helpen.
  Als je wel een legale versie hebt dan moet je de cd en het certificaat er bij zoeken en bellen met microsoft.[/size:ab326e9c0a][/quote:ab326e9c0a]
 • [quote:183afe9f0d="jolo"]Nadat je via je Your registration link bent ingelogd op ImageShack, en geklikt hebt op Classic View. Dan zie je naast die afbeelding die je geupload hebt verschillende Codes staan. Als de geuploade afbeelding 800x600 of kleiner is, gebruik je die Code bij Forums. Zoals daar staat: Click on textarea to select code. CTRL+C to copy, CTRL+V to paste.[/quote:183afe9f0d]

  Ik heb me nu geregistreerd en ingelogd en ik heb op classic view gedrukt, maar ik zie geen afbeelding. Waar moet ik die vinden?
 • Reageer ook op de reactie van [b:81a3c08aa5]Drifter[/b:81a3c08aa5].
  Service Pack 2 is nodig (kuch kuch), maar is gewoon via Windows update te verkrijgen.
  Software van behulpzame kennissen willen soms niet zo legaal te zijn.

  Dat is ook nog steeds de vraag bij jouw Windows versie.
  Heb je de Cd-rom met licentie, of is het een merk-pc.
  Vertel daar iets meer over, want de laatste WGA updates controleren op illegale software en geven dan de melding:
  [img:81a3c08aa5]http://i19.tinypic.com/4bgii3o.gif[/img:81a3c08aa5] [b:81a3c08aa5]<< Klik[/color:81a3c08aa5][/b:81a3c08aa5]

  Ik krijg de bovenste melding van de 2.
 • [quote:6f00736a74="Drifter"]Is dat SP2 wel zuivere koffie ? Omdat hij van een kennis afkomstig is,
  :wink:[/quote:6f00736a74]

  Ja, dat weet ik dus niet. Hij weet wel heel veel van computers af en hij heeft hem al eerder gemaakt voor ons. Alleen is het geen collega meer. Ik weet dus ook niet meer of hij er een CD van had en of hij hem toen zelf weer heeft meegenomen. Ik kan er dus ook niet meer achter komen of het eventueel legaal of illegaal is.
 • [quote:5e68c0bdaa="drive"]Ik kan er dus ook niet meer achter komen of het eventueel legaal of illegaal is.[/quote:5e68c0bdaa]Vergeet die SP2 dan even en geef informatie over je eigen Windows..
  Is die legaal, dan gaat de WGA-melding in de fout en kan je met MS contact opnemen.

  Als het de WGA-melding is…
  Komen die afbeeldingen je bekend voor?
 • Ik was ondertussen al aan de slag geweest met die SP 2 en die is nu gedownload. Ik krijg nog steeds die melding.
  Wat mijn Windows betreft: die is wel legaal. Daar hebben we echt nog nooit problemen mee gehad (op virussen na) wat illegale foutmeldinge betreft. Ja, ik heb het net opgezocht en dat plaatje krijgen wij ook. Die bovenste bedoel ik.
 • Microsoft heeft indertijd problemen ondervonden met de windows genuine advantage tool. Ook 'legale' XP machines werden soms als 'illegaal' bestempeld, hetgeen resulteerde in de melding van TS.

  Het hoeft niet zo te zijn dat je een illegale XP draait, in deze.

  Dat je SP2 nog geinstalleerd krijgt, is ook een reden om te denken dat je 'legaal' werkt.

  Wat mij bevreemd is bij aanschaf nieuwe router, dit probleem om de hoek komt kijken. Dit houdt in dat "bepaald type" verkeer door de nieuwe router doorgelaten wordt om het e.a. te checken, logisch door redenerend…

  Wat je doet en te adviseren is om "automatic updates' niet automatisch te laten verlopen maar op notify te zetten of handmatig. Jij bepaald wanneer er updates op je machine komt. Zo is het Windows Genuine Advantage tool ook op je machine terechtekomen, waar je nu alleen maar "last" van hebt.

  Een telefoontje naar Microsoft Nederland is voldoende om dit op te lossen en dat kan ook bij een legale XP licentie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.