Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista upgrade licentie herinstalleren

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Zoals het op meerdere websites te lezen was is er om een Retail Vista upgrade versie te installeren een gevalideerde installatie van Windows XP Home of Professional op de computer aanwezig te zijn. Als Vista upgrade dan geïnstalleerd wordt maakt het Vista-installatieproces uw Windows XP licentiesleutel ongeldig, zodat deze niet meer te gebruiken is.

  Maar als bijvoorbeeld je hardeschijf het begeeft, hoe zou je dan die Vista upgrade opnieuw moeten installeren. Want die Windows XP licentiesleutel is dan toch ongeldig. Het zou nog worden uitgezocht volgens Edmond in deze topic.

  Op de website van Microsoft staat er dan wel bij de Veelgestelde vragen.
  [quote:8017cede4d]
  Kan ik het licentiebestand van de upgrade terughalen?

  Ja. Op de Microsoft-website met uw digitale kluis staat een kopie van het licentiebestand van de upgrade, zodat dit altijd beschikbaar is als u de installatie opnieuw moet uitvoeren.
  [/quote:8017cede4d] Hoe dit in details werkt staat er niet bij. Daaronder staat nog wel
  [quote:8017cede4d]
  Wat is de Microsoft-website met de digitale kluis?

  De digitale kluis is een Microsoft-service waarmee klanten software kunnen zoeken, kopen, downloaden en opslaan. Windows Anytime Upgrade gebruikt digitale kluizen zodat klanten een veilige plaats hebben voor het opslaan en terughalen van Windows Vista-licenties.

  Nadat u in de bevestigingsmail hebt geklikt op Nu upgraden of op de downloadkoppeling, wordt de Windows Anytime Upgrade-licentie binnen de drie dagen in uw digitale kluis geplaatst.

  Uw digitale kluis bevindt zich op deze Microsoft-website.

  Gebruik het e-mailadres in uw Windows Anytime Upgrade-bestelling om toegang te krijgen tot uw digitale kluis. Als u een ander e-mailadres voor uw digitale kluis wilt gebruiken, kunt u uw adres bijwerken: Klik op het tabblad Profiel, wijzig uw e-mailadres in het gedeelte Voorkeuren en klik vervolgens op Voorkeuren opslaan. [/quote:8017cede4d] Maar zo een digitale kluis heb je toch niet automatisch. Ik vraag me af of Microsoft hier een steek heeft laten vallen.

  Er is dan wel een alternatieve installatie manier: Upgrade-Vista als retail-Vista. Maar daar heb ik behalve dit artikel niets meer over gelezen.
 • Wat ik me afvraag of die info op pcmweb over Vista-upgrade maakt XP-sleutel ongeldig, dan wel klopt? Is herinstalleren van Windows Vista upgrade mogelijk vanaf Windows XP? Na het formatteren van de C: schijf en herinstalleren van Windows XP en activeren om daarna Vista upgrade te installeren. Want als de XP-sleutel niet meer geldig is, zou je Windows Vista upgrade niet meer kunnen herinstalleren, zoals Microsoft dat voorschrijft.
 • Sorry, vergeten hier te posten. Wel meegenomen in een groot Vista licentieperikelen verhaal dat denk ik in de volgende Computer!Totaal staat.

  Microsoft Nederland heeft ons bevestigd dat een Vista upgrade NIETS veranderd aan je XP licentie en die ook niet onbruikbaar maakt.

  Letterlijke antwoord: [quote:310561bd31="Microsoft"]"Wanneer je een upgrade uitvoert van Windows XP naar Windows Vista, mag je die Windows XP licentie niet meer gebruiken. Het is wel toegestaan om Windows Vista te de-installeren (lees: harddisk formatteren) en Windows XP weer te gebruiken. De Windows XP licentie is gekoppeld aan de Windows Vista upgrade, zolang als dat Windows Vista upgradeversie is geïnstalleert. Er wordt niets gedaan met de PID of productkey van Windows XP in onze database, door de installatie van de Windows Vista upgrade. "[/quote:310561bd31]

  Duidelijk genoeg? Laatste zin is waar het om gaat. De koppeling XP - Vista is dus een licentiekwestie, die wordt niet door de techniek afgedwongen. Ook kun je altijd nog je XP weer gaan gebruiken, die licentie blijft gewoon geldig en bruikbaar.

  ALleen mag je dus niet wanneer Vista op pc1 staat (als XP upgrade), dat je dan die XP op weer een andere pc gebruikt.

  groetjes Edmond
 • [quote:6a317c763d="jolo"]Wat ik me afvraag of die info op pcmweb over Vista-upgrade maakt XP-sleutel ongeldig, dan wel klopt?[/quote:6a317c763d]

  Nee dus. Maar ja, we kennen PCM…. Gaan nogal voor de snelle score vind ik, de laatste 2 jaar. Als abonnee sinds >15 jaar, veroorloof ik me dat te zeggen.

  groetjes Ed
 • [quote:8c21e6c874="jolo"]Wat is de Microsoft-website met de digitale kluis?[/quote:8c21e6c874]

  Dennis en ik hebben voor eht net genoemde artikel 2 weken alleen maar upgrades zitten uitvoeren, cd-versies besteld (nog niet ontvangen, na 3 weken ofzo inmiddel), 64-bitters besteld (binnen na week) en over het geheel werkt het allemaal netjes. Wel leuk was dat de digitale kluis toen plat lag. Dennis nog een mooie screencap van gemaakt. Maar later werkte hij weer. Maar dat is dus inderdaad de plek waar je account gekoppeld is aan een database waarin voor jou de upgrade licentiegegevens bewaard blijven voor Vista Anytime Upgrade.

  De alternatieve installatie manier Upgrade-Vista als retail-Vista. hebben we toen ook getest, zoals je inderdaad daar kunt zien en dat werkt goed en is een prima alternatief voor eerst XP moeten installeren om te kunnen upgraden naar Vista.

  groetjes Edmond
 • [quote:7edbc60b7b="Edmond Varwijk"]Wel meegenomen in een groot Vista licentieperikelen verhaal dat denk ik in de volgende Computer!Totaal staat. [/quote:7edbc60b7b] In welk nummer zou die dan kunnen (komen) te staan?

  [quote:7edbc60b7b="Edmond Varwijk"]Laatste zin is waar het om gaat. De koppeling XP - Vista is dus een licentiekwestie, die wordt niet door de techniek afgedwongen. Ook kun je altijd nog je XP weer gaan gebruiken, die licentie blijft gewoon geldig en bruikbaar. [/quote:7edbc60b7b] Ja, dat is duidelijk. En het is me bekent dat niet alles wat op het internet verspreid wordt, waar is. Er worden ook geruchten verspreid.

  [quote:7edbc60b7b="Edmond Varwijk"]ALleen mag je dus niet wanneer Vista op pc1 staat (als XP upgrade), dat je dan die XP op weer een andere pc gebruikt. [/quote:7edbc60b7b] Dat was al zo vanaf Windows95. Hoewel misschien niet als je Windows95 upgradet had vanaf OS/2 van IBM.

  [quote:7edbc60b7b="Edmond Varwijk"]Maar dat is dus inderdaad de plek waar je account gekoppeld is aan een database waarin voor jou de upgrade licentiegegevens bewaard blijven voor Vista Anytime Upgrade.[/quote:7edbc60b7b] Ik heb dan wel een Windows Live-id. Maar mijn digitale kluis is nog leeg. Mijn eerste in druk is, dat daar alleen software komt te staan, die besteld is bij windowsmarketplace? Of heb ik dat mis? Ofwel Microsoft licenties elders aangeschaft, komen daar niet te staan.
  [quote:7edbc60b7b="Edmond Varwijk"]De alternatieve installatie manier Upgrade-Vista als retail-Vista. hebben we toen ook getest, hebben we toen ook getest, zoals je inderdaad daar kunt zien en dat werkt goed en is een prima alternatief voor eerst XP moeten installeren om te kunnen upgraden naar Vista. [/quote:7edbc60b7b] Dat geloof ik ook wel, want dat zijn dezelfde twee links die ik postte in mijn openingspost.

  In ieder geval bedankt voor deze info.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.