Vraag & Antwoord

OS Windows

xp prof. herstellen met een andere xp prof cd

3 antwoorden
  • Hallo, Ik heb onlangs een oude pc (pentium 3 1GHZ 256MB)gekregen van mijn vrouw haar werk. Op dit beestje staat xp prof geïnstalleerd, maar ik vermoed dat dit er al een behoorlijke tijd op staat. Hij is soms behoorlijk traag vastlopen etc. Nu weet ik dat ik met wat meer ram geheugen één en ander wel kan verhelpen, maar ik wil eigenlijk ook een schone installatie van xp. Ik heb voor mijn andere pc een studenten versie van xp prof. (is alleen te gebruiken als upgrade van een bestaande windows versie). Nu is mijn vraag of ik de gekregen pc kan herstellen met mij eigen xp prof. studenten cd. Of ben ik dan verkeerd (illigaal) bezig en is dit uberhaupt technisch wel mogelijk?? Het verdwijderen van gegevens is niet erg want ik heb al een back up gemaakt. Wie weet hier wat meer over?? Groet, Hugo
  • Als je van de pc het serienummer hebt, en het is dezelfde windows versie, dan is er geen probleem. XP moet er op zich wel redelijk op draaien. 256MB is net voldoende. 512 is echter wel beter. Zou er zelf denk ik trouwens windows 98se op zetten.
  • Ik zal het serie nummer checken. Wordt daar dan naar gevraagd tijdens de installatie? Ik heb trouwens nog een p3 550MHz met 128MB staan en die draait voor internetten en tekstverwerken prima onder xp. (wordt 98se dan nog ge-update?) Maar het herstellen is dus mogelijk. Bedankt voor je reactie Gerben!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.