Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIn98 wil wel instaleren maar winXP Home niet

None
23 antwoorden
 • Na , na een crash , de hd helemaal opnieuw ingedeeld en geformateerd te hebben met behulp van Hirens boot cd, wil de door Medion meegeleverde cd met Win XP Home niet geinstalleerd worden , de pc blijft hangen na de mededeling " hardeware wordt gekontroleerd".
  Nu hebben we windows 98SE er opgezet wat totaal geen problemen opleverde.
  En toen vanuit WIn98SE weer de WinXP Home versie geprobeerd , eerst vanaf cd en toen dat niet lukte (weer dezelfde foutmelding) eerst de cd naar de hd gecopieerd en vandaaruit proberen te instaleren ,en weer dezelfde foutmelding.
  Op een andere pc leverde de cd geen probleem op en liep de instalatie door.
  (Na de hardware control toen gewoon de instalatie afgebroken)
  Iemand een idee hoe we XP er weer op krijgen ?
 • My penny.
  Draai MemTest en neem niet noodzakelijke hardware los.
 • [quote:5a7ddf77f5="Wilhelmus"]Win XP Home niet geinstalleerd worden , de pc blijft hangen na de mededeling " hardeware wordt gekontroleerd". [/quote:5a7ddf77f5] Dat lijkt wel op dat probleem wat ik zo een 2 en half jaar geleden had, in onderwerp XP Prof opgestart vanaf cd loopt vast op harddisk detectie. Ik had toen per vergissing de verkeerde link van de XP setup disks gebruikt. Dit is de juiste How to obtain Windows XP Setup boot disks.
 • Ik heb ook wel eens meegemaakt, dat xp per se niet als ntfs geïnstalleerd wilde worden. Heb de schijf toen als fat32 geformatteerd, en toen liep het ineens wel. Achteraf de schijf geconverteerd naar ntfs (met partition magic), en dat ging ook goed. Maar ja, je zegt dat je win98 er al op hebt staan, en dan heb je dus al een fat32 partitie. Of laat je xp eerst formatteren?
 • In eerste instantie had ik de partitie ntfs geformateerd , maar omdat dat ook al problemen opleverde , daarnagewoon in fat 32 , dat leverde dezelfde problemen op met win xp , al vanaf het opstarten van de installatie , zowel vanaf cd als vanaf een tweede partie op de hd, liep alles vast op de detectie van de harware.
  Toen win 98se erop gezet met het idee dat vandaaruit xp wel zou draaien en eventuele drivers via het internet zou kunnen updaten .
  maar dat liep ook spaak omdat alleen een draadloos netwerk ter beschikking stond en een kabel verbinding met de router/modem een bijna onmogelijke optie is .
  Win 98SE draait perfect , zonder problemen.
  Maar in jullie antwoord staan nog een paar tips die we nog niet uitgeprobeerd hebben dus gaan we daar even mee aan de slag en hopen dat we met die tips er uit kunnen komen.
  In iedergeval bedankt voor de tips en het meedenken …
 • is die xp een originele van microsoft of een bijgeleverde van medion?
  indien dat laatste: wellicht zit er dan een of ander iets ingebakken dat alleen installatie op een ´fabrieks-kale´ medion toestaat?
  m.a.w.: wat gebeurt er als je de xphome-cd van de buurman erop loslaat?
 • Daarop aansluitend: je zou ook alle niet noodzakelijke hardware eens kunnen loskoppelen. Dan installeren en vervolgens een voor een weer aansluiten en laten detecteren.
 • Het is een bijgeleverde cd van Medion , maar volgens Medion een voledig werkende cd , dus moet deze op een "kale" (elke) pc geinstalleerd kunnen worden , en de tip van Gerben , alles loskoppelen wat niet direct noodzakelijk is , ook al uitgevoerd .
  Met helaas hetzelfe resultaat .
  Morgen eens proberen een andere hd er in te zetten en kijken of dat betere resultaten opleverd.
 • Maar je hebt nog niet gemeld in hoeverre "detectie van de hardware" overeenkomt met dat probleem dat ik had. Ik quote nu uit mijn topic [quote:ac5bfd4f15="jolo"] Ik startte de pc op vanaf de originele Windows XP cd. Nadat ik op de spatiebalk had gedrukt, verscheen de gebruikelijk melding: Setup is inspecting your computer's hardware configuration. Daarna werd het beeld van de monitor zwart. Er werd niet meer gelezen van de XP cd. Wel ging het harddisk ledje constant branden. Enkele minuten later ging de monitor naar de spaar stand. [/quote:ac5bfd4f15] Als dat overeen komt zou inderdaad [quote:ac5bfd4f15="Wilhelmus"]Morgen eens proberen een andere hd er in te zetten en kijken of dat betere resultaten opleverd.[/quote:ac5bfd4f15] kunnen werken. Of je zou kunnen proberen het probleem van je huidige hardeschijf op te lossen via TestDisk, zoals is uitgelegd door wanderer. Het maken van een back-up van onmisbare documenten te voren is dan aan te bevelen. Of zoals ik deed [quote:ac5bfd4f15="jolo"]Maar ik heb het probleem opgelost. Na het maken van van back-up van data, alle partities gewist, en opnieuw aangemaakt. Daarna kon ik zonder problemen Windows XP SP2 installeren op de manier zoals het hoort. Dus de XP setup opgestart vanaf cd. [/quote:ac5bfd4f15]
 • Het probleem was exact hetzelfde als bij jou , de mededeling dat de harware werd gecontroleerd , een zwart scherm met een knipperend streepje links boven in , en een heet wordende harde schijf , op de Medion pc krijg je geen inducatie meer met een lampje/led of de hd aan het "werken" is.
  Een test van de harddisk met Seagate (het is een seagate hd) Seatools Desktop Edition 3.02 , gaf als resultaat dat de hd in perfecte conditie is .
  Maar zal het ook nog eens proberen met Testdisk , misschien dat dat minder chauvinistisch is …
  Een backup van data was/is niet meer nodig , na de crash was alles toch al verloren gegaan , en we hebben vanaf de Hirens boot cd met het gewone fdisk de handel weer ingedeeld met de nodige partities met een C schijf van 30 Gb.
  Maar het "vreemde" eraan vind ik nog steeds dat Win98SE er perfect op draaid en geen enkele foutmelding oid. geeft .
  Eerst maar eens een grondige hd test doen met Testdisk en als dat geen bevredigende resultaten op wilt leveren eens kijken wat er gebeurd met een ander hd eraan .
  Ik denk dat we dan meer zullen weten.
  Nogmaals bedankt voor het meedenken …
 • sorry , foutje , bericht kwam er tweemaal te staan , eenmaal lijkt me al ruim voldoende … :oops:
 • Onder hardware worden ook je geheugenbankjes verstaan.
  Weet je wel zeker dat daar geen probleem schuilt?
  Heb je twee geheugen bankjes, zo ja, dan…..

  perloc
 • Daar had ik nog niet aan gedacht , daar zullen we ook eens een testprogrammaatje overheen laten draaien , dat zal ook nog wel ergens op de Hirens boot cd staan .
  Daar zitten er 2 van in met een totaal van 512 Mb. , daar zou ook nog wel eens iets mis mee kunnen zijn , want ik neem aan dat dat een van de eerste dingen is die gecontroleerd word voor het installeren van Win XP …
 • [quote:ba8de3aab1="Wilhelmus"][size=9:ba8de3aab1]Daar had ik nog niet aan gedacht , daar zullen we ook eens een testprogrammaatje overheen laten draaien , dat zal ook nog wel ergens op de Hirens boot cd staan.[/size:ba8de3aab1][/quote:ba8de3aab1]MemTest
 • Memtest gaf geen foutmeldingen dus toen niet meer verder gekeken naar het gerheugen en het in andere dingen gezocht .
  Omdat memtest misschien niet feilloos is doe ik het nog eens over met DocMemory en GoldMemory , dan kunnen we als deze programma's hetzelfde resultaat geven als memtest het geheugen in iedergeval van het lijstje strepen …
 • ik kan me niet voorstellen dat er een hardwarekwestie speelt als w98se als een zonnetje op die pc draait.
  ik herhaal daarommijn suggestie: probeer eens de xp-cd van de buurman!
 • Ik vond het ook vreemd , maar daar hadden ook al aan gedacht en met 2 verschillende cd's van Win XP waarvan een net een half jaartje oud is blijft hij toch hangen op dezelfde momenten , ook de cd plaatsen in de brander en de "lezer" losgekoppelt geeft hetzelfde resultaat ; blijven hangen bij de hardware detectie …
  Misschien een goed moment om over te stappen op linux :wink:
  dat wilt ook wel geinstalleerd worden …
 • Update !!!
  Een andere (nieuwe) hd geeft dezelfde problemen , dus kunnen we weer een topic van het lijstje strepen …
 • Update !!!
  Ook het geheugen blijkt in orde te zijn , weer een topic dat we van de lijst kunnen schrappen …
 • [quote:3433a65cb3="Wilhelmus"]Misschien een goed moment om over te stappen op linux [/quote:3433a65cb3] Dat zou je inderdaad kunnen overwegen.

  Check ook nog deze discussie met onderwerp [XP] Medion PC start niet met recovery, wel met normaal xp op gathering.tweakers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.