Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

geen probleem,wel een vraag??

Jim van Zweeden
10 antwoorden
 • wat is het nut van net framework??
  wat kun je ermee
  wat doet het

  ik kreeg namelijk tijdens het installeren
  nieuwe drivers videokaart/en windows update
  te horen dat er eerst net framework 2.0 geinstalleerd dient te worden
  voor dat ik verder kon gaan met de update
  dus na zoeken dat geinstalleerd
  na een paar dagen erna een update voor media center
  nu vroeg hij weer om net framework 1.0
  dus dat ook gedaan,
  maar dat lukte niet ik moest eerst een update uitvoeren voor net framework
  werd er zo langzamerhand een beetje krieggel van na vele mbs weer in mij pc gepropt te hebben
  werkte alles
  maar nu kreeg ik dus met opstarten dat ik eerst op mijn naam moest klikken
  alvorens te kunnen opstarten
  wel een heel gelazer hoor dat net framework
  maar wat kan je ermee??
 • .NET Framework is een z.g. "Runtime omgeving", d.w.z. een verzameling programma-instructies voor de processor. De bedoeling ervan is dat het schrijven van programma's gemakkelijker wordt omdat je dan als programmeur van die kant en klare instructies gebruik kunt maken en niet steeds weer het wiel opnieuw hoeft uit te vinden zeg maar.

  En aangezien steeds meer programma's er ook inderdaad gebruik van maken en niet werken als het .NET Framework niet op je pc geïnstalleerd is, kun je eigenlijk niet meer zonder.

  Dat je nu een aanmeldscherm krijgt komt doordat .NET een extra gebruiker heeft aangemaakt (ASPNET, die je trouwens normaal gesproken helemaal niet te zien krijgt).

  Om er weer vanaf te komen kun je (vind ik) het simpelste TweakUi gebruiken (eindje omlaag scrollen op die pagina, staat ergens rechts in het rijtje) en daarmee bij "Logon/Autologon" een vinkje zetten bij "Logon automatically etc."

  Gr,
  Jim
 • je kunt toch gewoon die gebruiker ´asp.net´ bij de gebruikers weghalen zonder de werking van frameworkdinges aan te tasten?
  voorzover ik weet loopt de software die me opdroeg om eerst framework te installeren gewoon door sinds ik aps.net als medegebruiker de nek omdraaide…
 • [b:e762804085]derkdejong schreef:[/b:e762804085][quote:e762804085]voorzover ik weet loopt de software die me opdroeg om eerst framework te installeren gewoon door sinds ik aps.net als medegebruiker de nek omdraaide…[/quote:e762804085]Dat klopt inderdaad wel geloof ik. Maar in de weg zit die ASP NET account ook niet voor zover ik weet dus……

  Maar de vraag van de TS was voornamelijk of hij .NET Framework nodig had of niet en hoe hij het automatisch inloggen weer terug kon krijgen. De rest was min of meer bedoeld als toelichting.

  En zoals vaak zijn er inderdaad wel meer wegen die naar Rome leiden :) .

  Gr,
  Jim
 • 'k heb dit gevolgd en het klopt volgens mij ook allemaal, maar het brengt me weer tot een volgende vraag: waarom wordt die account dan door het programma aangemaakt?
 • het asp account wordt gemaakt om bepaalde services te starten die vastzitten aan het .net framework. Zodra je het account delete is het .net framework niet meer optimaal geconfigureerd en belangrijker, dat account is JUIST gemaakt om die processen NIET met admin rechten te hoeven starten. Iets wat je niet wilt lijkt mij.

  groetjes Edmond
 • [b:0a3371ed71]Edmond schreef:[/b:0a3371ed71][quote:0a3371ed71]het asp account wordt gemaakt om ….etc.[/quote:0a3371ed71]En dat is precies de info die ons ontbrak waarvoor dus hartelijk dank aan Edmond.

  Gr,
  Jim
 • thnx Edmond, wist ik dus niet

  (en nu mag jij als beloning eens lekker op je ligfiets gaan liggen :) )

  edit: 'k vond net dit nog van Robertnl:

  De .NET is Framework redistributable is een aanbevolen update volgens Microsoft Windows Update. Onderdeel daarvan is ASP.NET en dus ook het toevoegen van de benodigde user account(s).

  Op de Asp.net site kun je onder meer het volgende lezen:
  'What is the asp.net machine account? What is this new user account for and what created it?

  The aspnet_wp or asp.net machine account is created when the Microsoft .Net Framework 1.1. is installed onto a Windows XP computer. The user is created for asp.net worker process used in Microsoft' Internet Information Services to fully support ASP.Net on your webserver.(this is pretty much its only use is not used to run normal.net managed executables). There is not a need to worry about this users presence, it was not created in a malicious way. Asp.net is a programming framework built on the common language runtime (MIcrosoft.Net Framework) that can be used on a server to build powerful web applications.'
 • mag ik dit nu zo lezen dat je die asp.net niet nodig hebt als je géén server draait?? (zoals gezegd: ik kreeg nog nooit een melding waaruit ik kan opmaken dat ik asp.net níet had mogen verwijderen….)
 • 'k moet zeggen dat ik hem al lang verwijderd heb en er geen nadeel van ondervind. (of het moet zijn dat ik het niet met die asp.net in verband breng?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.