Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP (sp2) niet 'te installeren'

Anoniem
AswinW
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een raar probleem meegemaakt. XP staat op een PC (oude, zonder sp2). Wil je sp2 inrichten, is dit niet te installeren. Gewoon hangen, weigeren.

  De oude XP doet wat ie moet doen.

  Akkoord, je denkt we gaan een herinstall doen met een officiele XP sp2 CD.
  De CD stop je erin en booten vanaf CD, files worden gekopieerd en dan in het blauwe venster nog "windows wordt gestart" en daar blijft ie tijden op staan.

  Het is niet mogelijk XP (sp2) op die machine opnieuw te installeren. Het is gewoon IDE, PATA. Weet niet wat het zou kunnen zijn. 2x 512 Mb erbij gezet, zodat de machine 1,5 Gb RAM heeft. Het is een Dell dimension 8300.
 • [quote:5dc0cd5e01="AswinW"]Akkoord, je denkt we gaan een herinstall doen met een officiele XP sp2 CD. De CD stop je erin en booten vanaf CD, files worden gekopieerd en dan in het blauwe venster nog "windows wordt gestart" en daar blijft ie tijden op staan. [/quote:5dc0cd5e01] Was dat een verse Windows XP install, waarbij C: opnieuw wordt geformatteerd? Dan zou je kunnen proberen om Service Pack 2 te slipstreamen met je Windows XP CD. Alleen weet ik niet zeker of dit werkt met een Dell OEM Windows XP CD. Want in die link staat
  [quote:5dc0cd5e01]
  In sommige gevallen komt er de foutmelding: "This Service Pack cannot be integrated into a destination that also has integrated Software Updates. Consult the Service Pack documentation for more details about supported integration scenarios."

  Deze foutmelding wordt veroorzaakt omdat de originele XP installatie cd reeds updates bevat. Meestal is dit het geval als je XP-versie afkomstig is van OEM-leveranciers zoals Dell en HP. Helaas is slipstreamen dan onmogelijk met de installatie cd. [/quote:5dc0cd5e01]
  Check ook nog Dell support FAQ XP SP2.
 • Nee, formatteren daar kom ik nog niet eens…

  1. Het is een CD OEM Dell XP Pro included SP2
  2. Die bootable CD stop je erin en je start op vanaf CD-rom
  3. Het eerste wat dan gebeurd is dat de setup bestanden gaat kopieren
  4. Nog steeds in het blauwe scherm, na het kopieren van de bestanden staat "please wait, while setup start windows"…
  5. Daar blijft ie op hangen, hangen, duurt en duurt…

  Daarna kan je op F8 pas drukken, agree en eventueel partities verwijderen, aanmaken en verder met installeren…

  Dat is de situatie. Dat is toch raar ? Net alsof ik niks mag doen op die harde schijf ? Ik ben weggegaan en niet aangeraakt, daar die PC nog gebruikt moest worden.

  De oude XP Home edition die erop staat, startte toen weer gewoon op en men kon verder …
 • [quote:fadd9af084="AswinW"]1. Het is een CD OEM Dell XP Pro included SP2 [/quote:fadd9af084] Dan had ik die XP SP2 met die XP zonder SP2 verwart. Dus die XP CD zonder SP2 behorend bij die Dell, heb je niet meer?
  [quote:fadd9af084="AswinW"] Nee, formatteren daar kom ik nog niet eens… [/quote:fadd9af084] Dat is toch stap 6 en 7 van deze Step-by-Step: Clean installing Windows XP.
  [quote:fadd9af084="AswinW"] 3. Het eerste wat dan gebeurd is dat de setup bestanden gaat kopieren [/quote:fadd9af084] Stap 2 dus.
  [quote:fadd9af084="AswinW"]5. Daar blijft ie op hangen, hangen, duurt en duurt… Daarna kan je op F8 pas drukken,[/quote:fadd9af084] Dus krijg je stap 3 nog wel te zien. En stap 4 niet? Waren er dan geen foutmeldingen te zien gedurende stap 2. Of produceerde je CD/DVD speler meer geluid dan anders? Is die OEM Dell XP nog wel gaaf? En had je die ook al geprobeerd in de CD/DVD brander?
  [quote:fadd9af084="AswinW"] De oude XP Home edition die erop staat, startte toen weer gewoon op en men kon verder[/quote:fadd9af084] Als die oude XP Home Edition nog in orde is. ligt het dan niet meer voor de hand om daar SP2 via Windows Update te installeren?
 • Hoi,

  Tbv je laatste vraag. Dat was ook een probleem. SP2 via winupdate, gaat niet. Bij reboot, gaat ie hangen.

  Het is heel duidelijk iets dat SP2 niet op die harddisk ingericht mag worden.

  Daarom wilden we een clean-install via CD-Rom installatie. De CD is gebruikt bij een andere notebook-installatie en dat werkte. Het zou kunnen, de DVD-brander maar dat ook SP2 via winupdate van XP Home edition ook niet werkt, is natuurlijk vreemd tot zeer vreemd te noemen.

  Verder, er moet XP Professional op komen o.a. tbv RDP. Geen XP Home Edition. Dus, clean-install komen we niet onderuit.

  Ik ga volgende week terug. Nog nooit meegemaakt dit. Lijkt op een rootkit-achtig iets, waarbij voor de sectoren die door het operatingsysteem worden gelezen op de harddisk het "nodige" staat.

  Wat ook opmerkelijk was, was dat de eigenaar zei dat hij zijn "documents & settings" niet kon en mocht backuppen naar DVD. Gaf aan dat hij geen rechten had of iets dergelijks.

  Maar bij een clean-install speelt dit geen rol natuurlijk, als je in de blauwe dos-omgeving van WinXP Prof SP2-setup zit, die na het kopieren van bestanden zegt "please wait while we start Windows" en ook daar gaat hangen.
 • Ik begrijp dat niemand dit snapt ?

  Ik zelf ook nog niet :-)
 • Ietswat vergelijkbaar.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=171510
 • [quote:77e5e18582="Rosturp"]Ietswat vergelijkbaar. [/quote:77e5e18582] Als antwoord op [quote:77e5e18582="AswinW"] Tbv je laatste vraag. Dat was ook een probleem. SP2 via winupdate, gaat niet. Bij reboot, gaat ie hangen. [/quote:77e5e18582] neem ik aan. Dan zou het aan meegeleverde nvidia en ati drivers van SP2 kunnen liggen. Deze zouden in veilige modus verwijderd kunnen worden via Driver Cleaner.

  Maar dat probleem met die clean installatie met die WinXP Prof SP2 zou toch een andere oorzaak kunnen hebben.
  [quote:77e5e18582="AswinW"]als je in de blauwe dos-omgeving van WinXP Prof SP2-setup zit, die na het kopieren van bestanden zegt "please wait while we start Windows" en ook daar gaat hangen.[/quote:77e5e18582] Ik ben er nog niet zeker van waar dat in de Windows Setup is. Want stap 2 MS-DOS portion of Setup begins. Dan worden enkel bestanden geladen in het werkgeheugen. Er wordt dus niks gekopieerd naar de hardeschijf. Dan 3. Welcome to Setup. Waar je een keuze moet maken tussen XP installeren, repareren en afsluiten. Dan 4. Read the license agreement 5. Choose an installation partition en 6. Select the file system. 7. Optionally format the partition. Bij 8 worden er pas bestanden naar de hardeschijf gekopieerd. Na de reboot begint de GUI setup.

  Als het bij stap 20 Welcome to Microsoft Windows mis gaat dan kan dat topic die Rosturp postte, wel van toepassing zijn.
 • Ik kom even terug op dit topic, nadat ik gisteren het werk heb getracht af te maken.

  Systeem:
  - Dell Dimension 8300 met een Seagate 120 Gb Harddisk (4 jaar oud) met een Dell Utility partitie erop (hidden) van 39 Mb groot

  1.
  Op die harddisk XP Pro incl SP2 een OEM licentie van Dell installeren, mag niet. Bij het kopieren van bestanden blijft ie hangen 'net voor' dat ie eigenlijk moet rebooten om vervolgens het scherm te laten zien : "F8, agree en continue installation". Dus daar komen we niet bij, vervolgens dienen we de kersverse installatie af te breken. Overigens is vooraf de schijf even met Fat32 geformatteerd en een partitie als Primary aangemerkt en op "Active" gezet zodat ie uberhaupt kan booten.

  2. De klant gaf aan dat ie ook wel een 2e grotere HDD toch wilde aanschaffen. Dat hebben we gedaan. Een Maxtor Diamondmax 21 van 320 Gb erin. Nieuw. Schijf werkt, meteen als primary master ingesteld, de oude seagate als Slave ingesteld. Jumpers op master en slave gezet, maar alsook allebei op Cable-Select zodat de kabel bepaald, wie van de schijven master of slave is. Wel zo makkelijk.
  Niet dus, De algehele performance van de PC verdwijnt als neeuw voor de zon, na het booten van het bios wordt een "vertraging" zo lijkt, ingebouwd en kunnen we eindelijk de DVD-Rom aanspreken die de files van de nieuwe Dell XP Pro incl SP2 (3 nwe DVD's gebrand ook om foute DVD's uit te sluiten, alsook installatie via Harddisk om DVD-speler failures uit te sluiten) te gaan installeren. Exact hetzelfde.

  3.
  Uiteindelijk pakken we de originele XP Home Edition gekocht bij de Dell Dimension 8300 en we installeren die op de 320 Gb nwe disk. De "vertragingen" blijven maar … HOLA, installatie loopt verder perfect.
  Wat daarna ontstaat is na de bios-boot dat je nog altijd een "Primary masterdisk not found, press F1 to continue or F2 to enter setup bios" krijgt maar na drukken op F1, wordt XP Home gewoon gestart.

  4.
  Uiteindelijk zitten we in XP, vervolgens werkt het gewoon maar de algehele staat van het systeem is instabiel. Hij reboot spontaan. Akkoord, we gaan "stroomverbruikers" die niet nodig zijn eruit halen zoals een modem en 1 klein firewire-kaartje die niet gebruikt wordt. En ja, in windows wordt het systeem stabieler maar ga je iets grafisch doen waarbij de Radeon 9800 Pro wordt aangesproken en exact op een bepaald punt (dus, herproduceerbaar), een reboot. We denken audio driver. Die geherinstalled en ook prima, maar de algehele instabiliteit blijft.

  Kortom:
  - Het is onmogelijk gebleken SP2 of althans een officieel OS incl SP2 te installeren op deze dimension 8300 om onverklaarbare redenen ?
  - Het is onmogelijk gebleken een nwe harde schijf te plaatsen en officeel OS incl SP2 te installeren.
  - Het is wel mogelijk gebleken om de originele XP Home te installeren
  - Het is wel mogelijk om de originele XP Home te installeren op de originele harde schijf, waarbij de PC volledige en algehele Stabiliteit laat zien en alles aankan.
  - Het is mogelijk op de nwe harddisk de originele XP Home te installeren, maar een volledige instabiliteit van PC.

  Geachte mede-forummers, hoe kan dit ? Zelfs de extra bijgeplante geheugenchipjes waarmee 1 1/2 jaar zonder problemen gewerkt is, eruit gehaald om de machine zo origineel mogelijk te houden. Niets helpt. Het enige wat helpt is de machine in originele staat te brengen.

  Ik verdenk nu de dell-utility partitie maar is dat mogelijk ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.