Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatieprobleem Windows Vista

Edmond Varwijk
12 antwoorden
 • Installatieprobleem Windows Vista.

  Tijdens het installeren van Vista wordt het systeem op een gegeven gereboot. Tot zover nog niets aan de hand. Echter na de reboot wordt er gevraagd wanneer ik van de installatie-dvd-rom wil booten om dan op een toets te drukken en is de volgende melding zichtbaar : “Boot from ATAPI CD-ROM : No emulation”. Ik druk niet op een toets, want ik verwacht dat Vista verder gaat met de installatie zonder dat ik vooralsnog enige actie hoef te nemen. Echter er gebeurt ………helemaal niets. Stilte…… Wanneer ik dan weer op een toets druk, begint de hele installatieprocedure weer van voren af aan!
  Ik heb reeds de bootsequence in het bios veranderd van 1)dvdrom 2)harddisk naar 1)harddisk 2)dvd-rom, maar dit helpt ook niets.
  Kortom ik zit in een loop en weet niet wat te doen, zodat de installatie verdergaat.

  Weet u de oplossing?

  Mvrgr

  Jan13011965
 • Misschien kan je eerst wat meer vertellen over de Hardware in jou computer?, Of is het een upgrade,? welke Vistaversie? enz. Zo is het te weinig info .
 • Het gaat om een schone Vista Ultimate installatie. Hardware in mijn pc : cpu = amd athlon (2Ghz), 1Gb geheugen, grafische kaart met 256MB geheugen, harde schijf = 160Gb.

  Ik hoop dat je hiermee wat kan. Alvast bedankt!
 • http://www.vistainfo.nl/schone_installatie/


  jan13011965
  probeer eens dit te volgen en kijk of de fout wegblijft.
  Houd er rekening mee dat bij het eerste scherm de computer minutenlang (kan) blijven staan zonder dat er ook maar iets gebeurd. Dit gebeurde bij mij met twee verschillende install en ik dacht eerst dat er wat fout was gegaan, maar dat schijnt zo te horen. Latere schermen kan je wel vooruitgang zien.
 • Of pluk tijdens die reboot flitsend snel de DVD uit de drive en kijk wat er dan gebeurt.

  Gr,
  Jim
 • [quote:7f696b4de3="Jim van Zweeden"]Of pluk tijdens die reboot flitsend snel de DVD uit de drive en kijk wat er dan gebeurt.

  Gr,
  Jim[/quote:7f696b4de3]

  Hallo Jim en Joopat,

  De DVd er snel uithalen heb ik reeds gedaan. Fout blijft. Verder is het zo dat m'n scherm niet minutenlang "freezed", maar na de bewuste reboot, krijg ik dezelfde vraag als de eerste keer, nl of ik van DVD wil opstarten. Ik zit gelooped zal ik maar zeggen.
  Betreft overigens originele dvd en deze is niet corrupt.

  In afwachting en alvast bedankt……

  Gr

  Jan
 • Ik heb het probleem inmiddels zelf opgelost op de volgende manier (betreft een schone installatie!) :

  1) Formateer de harde schijf

  2)Partitioneer de harde schijf (nog) NIET!!!

  Bij mij was dit de oplossing.

  Gr.

  Jan
 • jan13011965, Bedankt voor het delen van de oplossing. Kunnen wij er ook ons voordeel mee doen. :wink:

  Joopat
 • Goed dat het opgelost is, maar het blijft toch een merkwaardige situatie.
  Ik kan me voorstellen dat je niet een gehele harde schijf formatteert. Zeker als je bv. van XP naar Vista gaat.
 • Het is inderdaad een ongebruikelijke oplossing om de hardeschijf niet van te voren te partitioneren. Tenminste niet met die grote hardeschijven van tegenwoordig. Voor Windows Vista is een partitie van 30-40 GB voldoende. Wellicht was de partitie tabel van TS toch niet helemaal in orde.
 • [quote:4af9cd12ee="joopat"]Houd er rekening mee dat bij het eerste scherm de computer minutenlang (kan) blijven staan zonder dat er ook maar iets gebeurd. [/quote:4af9cd12ee]

  Ja OK, maar niet bij het booten. De boot weet niet dat er een installatie gaande is. Die start gewoon de pc op en dat moet net als altijd en anders gaan.

  groetjes Ed
 • [quote:668af507c5="jan13011965"] Verder is het zo dat m'n scherm niet minutenlang "freezed", maar na de bewuste reboot, krijg ik dezelfde vraag als de eerste keer, nl of ik van DVD wil opstarten. Ik zit gelooped zal ik maar zeggen.[/quote:668af507c5]

  Die vraag krijg je altijd. Die vraag komt namelijk van de dvd en niet je harde schijf. Dus zolang de pc op booten van dvd staat, en de dvd er in zit, krijg je bij het opstarten altijd die vraag. Negeren betekent na xx seconden dat hij overgaat naar het 2e bootdevice, wat doorgaans de harde schijf is.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.