Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR ontbreekt op geformatteerde c:

orka
6 antwoorden
 • Nadat ik een nieuw moederbord (van Alternate) met cpu incl geheugen had geinstalleerd moest ik mijn oude c schijf formatteren en win xp opnieuw installeren. De cpu en het geheugen was door de techn dienst op het losse bord gemonteerd en ook getuned. Ik heb de boel thuis netjes in mijn oude kast geplaatst.
  De install cd werd echter niet herkend dus opgestart met 6 xp floppies. Vanzelf nam de reeds geplaatste install cd de boel over en formatteerde de c en gaf vrij rap daarna aan dat NTLDR niet te vinden was.
  Ik kon niets meer. Heb alles nagekeken of nix los of fout zat.
  Helpdesk wilde niet meewerken want ik had de win cd niet bij hun gekocht! Op mijn vraag of de bios instellingen wel goed waren (had de techn dienst dus gedaan) werd bevestigend geantwoord. Volgens mij had de medewerker echter nog nooit van die fout gehoord.
  Nou ik moest de boel maar weer eruithalen want ik heb nu een zelfbouw dus ik moest met het bord met cpu en geheugen weer terug en de kast mocht niet mee. Heb ik natuurlijk niet gedaan. Na eindeloos klooien kwam ik erachter dat de bootvolgorde (in setup) in zo`n geval moet worden veranderd. Eerst de cd dan de flop of c.
  Wees gewaarschuwd voor die helpdesk je hebt er dus niet zo veel aan.
  Hij wilde het niet zeggen maar het kwam er op neer dat ik het maar moest uitzoeken.
  Ik hoop dat bezoekers van dit forum hier iets aan hebben.
 • Hier wat aan?

  http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
  http://tinyempire.com/notes/ntldr-dutch.htm
 • Heb ik toevallig de goede oplossing gevonden. Nu de boel loopt en ik weer kan internetten zie ik dat deze fout geregeld voorkomt.
  Maar je zit gewoon aan de grond als je niet kan starten en de helpdesk weet nergens van. Ik koop nooit meer wat bij die zaak.
  Ik heb nog een oude pc die zal ik maar aan een router hangen en aan het net gaan koppelen dan heb je een betere helpdesk als die van Alternate.
 • Alternate heeft daar imho niets mee vandoen, die werken meer met hardwarematige zaken. Ik kom al jaren bij Alternate en heb tot nu (op 1x na) goede service van ze gehad.

  Het probleem ligt bij je XP cd, ik heb het ook wel 'ns gehad en vandaar heb ik nu altijd een floppy bij de hand met NTLDR etc. als ik opnieuw installeer.
 • Ik heb geen probleem met mijn xp cd.
  Mijn hd was geformatteerd met de xp cd. Daarna kwam die melding. Dan doe jij ook nix meer met die stapel floppys. Ik dus ook niet.
  Alternate had veiligheidshalve de bootvolgorde anders moeten instellen zodat deze fout te pareren was. Na veel zoeken en met veel geluk ben ik er zelf achter gekomen.
  De telefonische hulpdienst snapte gewoon het probleem niet (of wilde het niet) en de technische dienst had mijn moederboard op de testbank niet goed ingesteld.
  De baliemedewerkers zijn trouwens ook niet up to date. Toen ik met de medewerker het updatepakket had samengesteld (mb+cpu+mem) vroeg ik of er niet een koeler op de cpu moest. Ja zei hij dan adviseer ik die..
  Zie ik thuis bij het uitpakken dat er bij een cpu standaard een koeler bij zit! Nu heb ik er dus een over. Ongeveer 16 Euries extra kosten.
  Zoals gezegd ik zoek wel een andere leverancier in het vervolg.
 • De XP cd ondersteund vaak niet de SATA controllers op hedendaagse mobo's. Je hebt dus inderdaad geen probleem met je XP, maar ook niet met het mobo en of de instellingen in de bios.
  M.i. moet je je gebrek aan kennis niet reflecteren op een uitstekende leverancier en, je kennis bijspijkeren of volgende keer gewoon een kant en klaar systeem kopen.
  De magazijnmedewerkers weten allemaal precies waar welke artikelnummers liggen maar het is onmogelijk om van al die artikelen de exacte uitvoering / inhoud te weten. Bovendien is een andere koeler dan de standaard een veelgevraagde optie.
  Maar mischien is het handiger als je bij het bestellen eens leest wat er staat , dan had je kunnen weten dat een boxed versie geleverd wordt met koeler. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.