Vraag & Antwoord

OS Windows

Meerdere computers

3 antwoorden
  • Hoi iedereen, Vandaag heb ik voor een vriend van mij zijn computer opnieuw geinstalleerd met een nieuw gekochte originele Windows XP pro. Op deze computer zijn in totaal vier gebruikers aanwezig. Ik heb bij 1 gebruiker alles geinstalleerd, en als laatste de drie andere gebruikers aangemaakt en dan bij die desbetreffende gebruiker alle bestanden e.d. terug geplaatst. Iedere gebruiker moet bij het opstarten van de computer een wachtwoord invoeren. Alleen nu komt het probleem. De eerste gebruiker kan via Windows verkenner zo bij iedere gebruiker zijn bestanden bekijken, en wijzigen enz. De andere gebruikers die ik dus later heb aangemaakt kunnen bij de laatste drie aangemaakte gebruikers ook hun bestanden openen en wijzigen, alleen komen ze niet in de bestanden van de eerst aangemaakte gebruiker. Wat moet ik nou doen zodat iedereen alleen maar bij zijn eigen bestanden kan komen en niet via Windows verkenner zomaar bij de andere in zijn bestanden gaan kijken? Volgens mij mag dit niet voorkomen omdat iedereen dus zijn eigen inlog wachtwoord heeft voor de computer. Alvast bedankt voor jullie hulp.
  • De eerste gebruiker waar je alles hebt geïnstalleerd, is dit toevallig niet de 'administrator' ? Want die heeft overal toegang tot op alles in de verkenner.
  • Hoi rsweres, Deze naam heb ik opgegeven bij de installatie van Windows (aan het einde waar je de gebruikers kunt invullen). Maar de andere gebruikers met wachtwoorden komen gewoon overal in, behalve dus in de eerste naam die opgegeven is bij het installaren van Windows waar je dus de gebruikersnaam kan invullen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.