Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows map erg groot (4700 mb)

7 antwoorden
  • Kan iemand hier zien wat groter is dan normaal? [URL=http://img111.imageshack.us/my.php?image=windowshugedi2.jpg][img:5c5b964541]http://img111.imageshack.us/img111/4821/windowshugedi2.th.jpg[/img:5c5b964541][/URL] Heb nogal ruimte problemen op het moment. Heb de herstelpunten behalve de laatste zojuist verwijderd, dit scheelde 2,7 gig. Helaas is dit natuurlijk slechts een tijdelijke oplossing aangezien deze toch steeds opnieuw worden aangemaakt (en ik het een nuttige functie vind).
  • Je hebt alle backups van windows' updates er nog in staan. Al die mappen met $ ervoor kun je in principe gewoon verwijderen. De map softwaredistribution kun je ook geheel legen. De map wel laten staan. Waarschijnlijk heb je ook nog een map servicepackfiles, van service pack 1 en/of 2. Deze moeten wél blijven staan. Om die ook kwijt te raken, zul je opnieuw moeten installeren, met een geslipstreamde windows cd. Als je geen systeemgeluiden gebruikt, kun je de map media ook legen.
  • [quote:acdb8fc568="gerben"]Je hebt alle backups van windows' updates er nog in staan. Al die mappen met $ ervoor kun je in principe gewoon verwijderen. De map softwaredistribution kun je ook geheel legen. De map wel laten staan. Waarschijnlijk heb je ook nog een map servicepackfiles, van service pack 1 en/of 2. Deze moeten wél blijven staan. Om die ook kwijt te raken, zul je opnieuw moeten installeren, met een geslipstreamde windows cd.[/quote:acdb8fc568] Ok erg bedankt, ik heb nu de mappen met $uninstall uit 2005 gecopy-past naar een andere drive en voorlopig werkt mn windows nog. *wist niet dat het alweer zo lang geleden was dat ik verse install deed* Hij sluit trouwens ook onwijs traag af, weet je daar ook iets voor behalve windows reinstall...? Miss beter nieuw topic openen.
  • Ligt er meestal aan, dat een bepaald programma blijft hangen. Sluit alle achtergrondsoftware eens af, en kijk of het dan sneller gaat. Zoja, dan is het een kwestie van uitproberen welke de boosdoener is. Je kunt ook nog enkele registerinstellingen wijzigen, maar dat helpt lang niet altijd. http://www.tweakxp.com/article37045.aspx
  • Nog een vraagje: Ik zie dat Temporary internet files 750 mb is. Even IE gechecked, de max is 570mb. Dat is gek... even nagezocht wat blijkt; grootte = 450 mb, grootte op schijf=750 mb. Kan dat liggen aan het feit dat het gefragmenteerd is of is er iets anders aan de hand?
  • Ook weer instellingen. Stel de cache in op 20MB, is ruim voldoende. Verder in de geavanceerde instellingen, de optie "close unused folders..." aanvinken. Er is ook nog een optie om alle temp files te wissen bij het afsluiten. Is het trouwens niet een idee, crapcleaner eens te gaan gebruiken? Zitten je temp folders ook niet barstensvol? http://www.ccleaner.com/
  • [quote:26759a6f0d="gerben"]Ook weer instellingen. Stel de cache in op 20MB, is ruim voldoende. Verder in de geavanceerde instellingen, de optie "close unused folders" aanvinken. Is het trouwens niet een idee, crapcleaner eens te gaan gebruiken? Zitten je temp folders ook niet barstensvol? http://www.ccleaner.com/[/quote:26759a6f0d] Temp was "maar 700" mb, iig de normale temp. Handmatig een afleveringtje lost verwijderd en 5x audigy setup. Allemaal zeer recentelijke files op de audigy na (mei 2006). Ik doe namelijk af en toe via schijfopruiming delete temporary files. Had weleens een soort ccleaner maar geloof niet dat die bijster veel wist te verwijderen. Bedankt iig, zit alweer op 3,8 gig vrij ipv 150 mb:).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.