Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows formatteren probleempje

Anoniem
rippertjes
10 antwoorden
 • Ja inderdaad, ik ben nieuw hier, me geregistreerd en dit eigenlijk
  gedaan om mijn vraag op dit forum te kunnen posten. Ik heb gezien dat veel mensen goed hun best doen om anderen te helpen (RESPECT!!), hoop dat 't jullie ook lukt mijn probleem op te lossen, ik snap er zelf niets van.

  Mijn pc, die draait op Windows XP Pro, is laatste tijd erg traag. Al van alles
  opgezocht op internet, om 'm een stukkie sneller te laten lopen maar niets helpt. Uiteindelijk toch maar tot het besluit gekomen om de boel te formatteren.

  Vanmiddag druk bezig geweest met bestanden op cd zetten, bijv. afbeeldingen en muziek. Ben ik eindelijk op het punt aangekomen om windows eraf te gooien en opnieuw erop te zetten, lukt het op de één of andere manier niet.

  Het is als volgt: Ik heb een cd van windows, die ik erin doe en hem dan herstart. Het systeem boot vanaf de cdrom en het begin van de setup komt op gang. 'Druk op een toets als u de computer vanaf cd-rom wilt opstarten'. ik druk en ja, hij gaat verder. 'de hardwareconfiguratie wordt gecontroleerd' ook dit gaat goed. Hij laad verschillende bestanden onderin het scherm, vervolgens komt er een scherm voor met 'gebruikersovereenkomsten'. Ik moet dan op F8 drukken om ze te accepteren. Ik druk op f8 maar geen enkele reactie. Ik kan hem zacht in drukken, hard in drukken, het helpt allemaal niet. :o

  Wie o wie kan mij helpen?
 • Er is nog een thread van iemand met hetzelfde probleem, zoek maar even op. Kun je de harddisk eens testen? Plotselinge traagheid wil wel eens wijzen op een defect daaraan.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • ehm, hoe kan ik dat testen?…
  Het is al wel een tijdje zo dat hij zo traag is, maar laatste tijd érg traag.
  Ook geinstalleerde spellen etc. werken niet zoals het hoort, slaan vast, zwart beeld etc.
 • Even kijken wat het merk van je schijf is, de bijbehorende diagnose tool in mijn link opzoeken, op floppy c.q. cd zetten, daarmee opstarten, en de meest uitgebreide test doen.
 • okee, ik heb een maxtor zo te zien. maaarja dan klik ik erop: File not found… :-?
 • Kun je hier wel wat mee?
  http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Powermax.shtml
 • nee ik word dan doorgelinkt naar diezelfde site… hmm :-?

  [quote:af13864e89] maar ik vind het zo raar dat die F8 knop het niet doet… als die het zou doen zou ik de setup gewoon kunnen doorzetten[/quote:af13864e89]
 • Als er iets defect is aan de pc, kun je allerlei rare dingen tegenkomen, zoals onder andere niet reageren op die toets. Powermax staat ook wel op de ultimate boot cd.

  http://www.ultimatebootcd.com/

  Hier nog een link voor powermax.

  http://www.majorgeeks.com/Maxtor_Powermax_d1386.html
 • [quote:9826c952e8="rippertjes"] maar ik vind het zo raar dat die F8 knop het niet doet… als die het zou doen zou ik de setup gewoon kunnen doorzetten[/quote:9826c952e8] Mogelijk heeft je toetsenbord een F-Lock toets. Zie ook deze discussie over onderwerp [Windows XP] Instalatie gaat niet verder door toetsenbord
 • oke ik heb dat proggie gedownload, op diskette gezet.
  opnieuw op gestart ( eerst ingesteld dat hij opstartte met als 1e drive a)

  Maxter startte op. vroeg of ik f8 wou in drukken. heb dit gedaan en hij sloot af. kwam in dos terecht ( of hoe heet dat? )
  zwart scherm, witte letters, waar stond <A:\>

  Toen maar weer opnieuw opgestart mbv resetknop, wist niet wat ik moest.

  bedankt voor jullie hulp zeg! Ben er nu in ieder geval achter dat ik geen
  F-lock heb?! toch?

  maar hoe nu verder… :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.