Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuw mobo Vista wil niet meer

7 antwoorden
  • Hallo, Wie kan mij helpen Ik wil mijn ASUS P5PE-VM vervangen door een ASUS P5VDC-MX Dus ik de hele zooi omgebouwd, opstarten loopt even en dan zwart scherm en VISTA start opnieuw op Dan maar F8 voor veilige modus Vista start, er komt een hele rits tekst door het scherm rollen tot de tekst CRCDISK.SYS en dan stopt de zaak en start weer opnieuw. En zo gaat dat maar door, dus ik mijn ouwe MOBO teruggezet en het draait weer als een Zonnetje. Wat kan ik hier aan doen. Heb gezocht in het forum naar een dergelijk onderwerp maar kon niks vinden vandaar mijn vraag. Alvast dank.
  • Nieuw moederbord betekent vrijwel altijd opnieuw installeren. En ook is vista met activeren meen ik, nog aardig strenger dan xp.
  • [quote:0a45be64f9="gerben"]Nieuw moederbord betekent vrijwel altijd opnieuw installeren. En ook is vista met activeren meen ik, nog aardig strenger dan xp.[/quote:0a45be64f9] Ik had hiervoor een ASUS P4P800-X die heb ik door de P5PE-VM vervangen, en Vista startte gewoon op, alleen werd er nieuwe hardware gevonden en drivers hiervoor gezocht en geinstalleerd. Vreemd.
  • Zoals ik zei: meestal. Het gaat soms ook wel goed. Maar dan nog maak je regelmatig mee, dat windows wel draait, maar niet alles goed werkt. Zo te zien hadden bord 1 en 2 wel een intel chipset, en nummer 3 een via. Verschilt wat meer vanelkaar dus.
  • Ben het met Gerben eens. Als het een OEM Vista is zit je bovendien met het probleem dat je wanneer je dan je mobo vervangt, de licentie ongeldig is. Je zou dan geheel niet meer kunnen activeren. Ik zou de setup maar eens uitvoeren. En mogelijk zijn er drivers nodig die je vooraf al kunt downloaden. groetjes Edmond
  • [quote:5aeb09a639]Ik wil mijn ASUS P5PE-VM vervangen door een ASUS P5VDC-MX [/quote:5aeb09a639] Met de OEM-versie is het vervangen van het moederbord door een ander type dan waarop de activatie is uitgevoerd uit ten boze bij Vista. het zou alleen vervangen mogen worden door hetzelfde bord ( bij defect ) en dan nog word het opnieuw activeren. Wat jij nu doet werkt dus vrijwel zeker niet.Hoewel je eigenlijk wel zou moeten kunnen installeren om dan pas te merken van de geweigerde activatie, maar goed.
  • Hallo, was ik weer Het Vista Installatieprobleem is opgelost iedereen bedankt voor het meedenken. Heb gewoon de schijf geformatteerd en Vista opnieuw geinstalleerd. Nu heb ik een ander probleem Er zijn geen bronnen genoeg De audigy kaart is er wel maar werkt niet, zijn geen bronnen beschikbaar Mijn Asus WLan adapter is er wel maar werkt niet, zijn geen bronnen beschikbaar En dan is er ook nog een High Defenition Audiosysteem, ook geen bronnen beschikbaar. Ik denk dat dat ASUS P5VDC-MX bord (komt wel nieuw uit de winkel) wel in de asemmer kan Iemand een idee, Heb al de nieuwste Bios gedownload en geinstalleerd want eerst zag Vista de Audiokaart en de Wlankaart niet eens. Met de onboard kaart, is nu uitgeschakeld, maar toen hij nog ingeschakeld was had ik wel geluid maar dan heb ik alleen maar stereo Dat schijnt ook nog niet goed te werken in Vista. Zijn er mensen met een idee, of moet ik dan weer ergens anders posten. Alvast hartelijk dank.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.