Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Virtual PC 2007 installeren lukt niet.

None
18 antwoorden
 • Ik probeer de 32 bits versie van Microsoft virtual pc 2007 op mijn windowsxp computer met SP2 te installeren maar dat lukt me niet, ik krijg bij de installatie de volgende mededeling : You are running a non supported operating system. Please see Microsoft virtual pc help.

  Zoeken bij de help van microsoft helpt me ook niet verder.

  Wat zou dit kunnen zijn.
 • [quote:24b8f17fa1="peter44"]Microsoft virtual pc 2007 op mijn windowsxp computer met SP2 (..) You are running a non supported operating system. [/quote:24b8f17fa1] Windows XP Home of Professional? Want in bij de System Requirements van Virtual PC 2007 staat
  [quote:24b8f17fa1]
  Supported Operating Systems: Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86); Windows Server 2003, Standard x64 Edition; Windows Vista Business; Windows Vista Business 64-bit edition; Windows Vista Enterprise; Windows Vista Enterprise 64-bit edition; Windows Vista Ultimate; Windows Vista Ultimate 64-bit edition; Windows XP Professional Edition ; Windows XP Professional x64 Edition ; Windows XP Tablet PC Edition [/quote:24b8f17fa1] Windows XP Home staat daar dus niet bij.

  [Edit] Hoewel hier beweert iemand dat draaien op XP Home wel kan http://zdnet.be/talkback.cfm?id=61638&eid=51533&tbid=110034&inc=subthread [/Edit]
 • Ik heb vandaag geen tijd meer maar morgen probeer ik het uit en laat het resultaat weten.

  Bedankt.
 • Er is geen enkele technische reden waarom VirtualPC niet op XP Home maar wel op XProf zou werken. ALs het dus echt niet geinstalleerd kan worden, ik moet dat ff checken, dan is het een onnodige aanpassing aan commerciele belangen.

  groetjes Edmond
 • Het werkt inderdaad op de manier zoals aangegeven in de link maar dat is eigenlijk dezelfde methode als bij de normale installatie wanneer je doorgaat nadat deze heeft aangegeven dat deze installatie niet wordt ondersteund.
  Ik heb Virtual PC op deze wijze geinstalleerd en daarna getracht windows vista te installeren, dat ging deels goed tot bij het installeren van de onderdelen en daar liep het vast. Ik heb hier 3 kwartier gewacht zonder dat er iets gebeurde en daarna heb ik de installatie afgebroken.
  Misschien als ik het nog eens had geprobeerd dat het dan wel was gelukt maar dat weet ik niet. Ik stop er even mee.
 • [quote:75df321605="peter44"]Ik heb Virtual PC op deze wijze geinstalleerd en daarna getracht windows vista te installeren, [/quote:75df321605] Hoeveel werkgeheugen heeft je PC? En indien je een videokaart hebt, die werkgeheugen gebruikt, hoeveel. En hoeveel geheugen heb je aan Vista toegewezen in Microsoft virtual pc 2007?

  Waarom heb je gekozen voor Windows XP als host- en Vista als guest besturingssysteem? Zou andersom niet meer voor de hand liggen?
 • Maar als ik het goed begrijp, is het probleem dat VirtualPC niet op XP wilde installeren, opgelost?

  groetjes Edmond
 • Overigens, let wel even op. Voor de Windows Product Activatie is een virtuele pc gewoon een pc. Zet je dus Vista of XP in een virtuele machine en activeer je die, is die licentie gekoppeld aan die virtuele pc.

  Kortom bij Vista is het aan te bevelen om zonder licentiesleutel te installeren en na 120 dagen de virtuele pc opnieuw te maken.

  Bij XP gewoon niet activeren.

  groetjes Edmond
 • [quote:b79e4c30f6="Edmond Varwijk"]Overigens, let wel even op. Voor de Windows Product Activatie is een virtuele pc gewoon een pc. Zet je dus Vista of XP in een virtuele machine en activeer je die, is die licentie gekoppeld aan die virtuele pc.

  Kortom bij Vista is het aan te bevelen om zonder licentiesleutel te installeren en na 120 dagen de virtuele pc opnieuw te maken.

  Bij XP gewoon niet activeren.

  groetjes Edmond[/quote:b79e4c30f6]

  Is wel onhandig elke 30 dagen opnieuw installeren…, Zou dan b.v. aantal progjes op een dvd met xp branden, zodat ze automatisch geinstalleerd worden. Dat scheelt je elke maand een hoop werk.
 • Je kunt Vista een aantal malen verlengen, het gebruik zonder activatie oprekken.

  1. Klik op Start en typ het commando cmd in in het zoekvak, maar GEEN ENTER
  2. Gebruik Ctrl + Shift + Enter om het commando uit te voeren, met Administrator rechten
  3. Geef het commando slmgr -rearm [ENTER]
  4. Rebooten

  Dan kan ie weer even vooruit.

  groetjes Edmond
 • Windows Vista opnieuw op de virtuele PC geinstalleerd en nu werkt het wel, hij installeerde nu wel door.
  Virtual PC wijst zelf 512 mb toe anders kun je hem niet installeren, ik heb er 1 GB. in zitten maar dat lijkt me voor Vista echt niet te veel.
  Ik weet hoe je Vista 4 maal kunt verlengen maar dat hoeft niet ik wil er alleen even mee kennismaken en gooi hem er daarna weer af vandaar de virtuele machine.
  Ik denk dat ik de PC leeg maak en de 300 Gb. schijf in 2 partities verdeel een goede bootmanager opzoek en dan XP en Vista installeer.

  Iedereen bedankt voor de hulp.
 • Als je eerst XP installeert en dan Vista, heb je geen verdere bootmanager nodig. Vista regelt het.

  Je kunt om het bewerkbaar te maken Vista BootPro downen en installeren. Is gratis.

  Die geheugenhoeveelheid enzo kun je allemaal aanpassen. In VMWare nog veel meer, maar VirtualPC is niet slecht.

  groetjes Edmond
 • Overigens werkt Aero enzo niet in een virtuele machine. Direct X.

  groetjes Edmond
 • is het mogelijk om een verbinding te realiseren tussen je echte pc en de virtual PC? of zelfs met een pc in dezelfde netwerk. ik kan namelijk niet in het netwerk komen (Netwerk omgeving > volledig netwerk) het gaat hier om win 98(virtual pc) en win XP pro (echte pc('s))
 • [quote:46424955af="jun"]is het mogelijk om een verbinding te realiseren tussen je echte pc en de virtual PC? of zelfs met een pc in dezelfde netwerk. [/quote:46424955af] Ja, dat is mogelijk. Check daarvoor deze Installing and configuring virtual PC (Part 2).
 • dat hielp niet
 • Maar wat heb je dan allemaal geprobeerd om het te laten werken. Heb je in PC Vitual en je echte PC de Internet/Netwerk wizard al gebruikt? Wordt in je Virtual PC je netwerk getoond zoals in deze afbeelding

  [img:eb4850d635]http://www.windowsnetworking.com/img/upl/image0191086091010099.jpg[/img:eb4850d635]
 • oh, het is al gelukt, mijn stage begeleider heeft me geholpen, ik wist namelijk niet hoe je in WIN 98 de werkgroep kon veranderen, ik dacht dat het niet mogelijk was aangezien het niet op de zelfde manier zoals in Windows XP ging.

  bedankt voor je hulp die je aangeboden hebt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.