Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista installatie lukt niet

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Ik wil een dual installatie maken (Vista Business naast XP Pro/SP2).
  Dit lukt maar niet, iedere keer stopt het bij de eerste keer opnieuw opstarten tijdens de installatie. Ik kan dan nog net onderin beeld de tekst "microsoft corporation" ontwaren met daarboven het balkje met het heen en weer schuivende blokje (dat dan stil staat). De PC is dan compleet "bevroren". Het enige dat nog mogelijk is, is een reset en dan Windows XP weer opstarten, dat dan heel traag opstart en (soms) een melding geeft dat Windows is hersteld van een ernstige fout. Ik wil Vista op een partitie op de tweede HDD installeren, die partitie heb ik al eens opnieuw geformateerd (NTFS) en als eerste partitie op de schijf gezet. Verder heb ik de partitie ook een keer als "Actief" ingesteld, maar steeds hetzelfde resultaat. Ook heb ik een partitie op de C-schijf gemaakt, maar ook daar wil het niet lukken! De Vista Upgrade Advisor geeft geen problemen aan. Na elke poging heb ik met VistaBootPro de boot-instellingen weer terug gezet en de door Vista gemaakte tijdelijke bestanden op de C-schijf verwijderd. XP draait dan weer prima.

  MoBo: Asus P5W DH DeLuxe (Intel 975X)
  CPU: Intel Core 2 Duo E6600/2.4
  Mem: 2x Corsair 1024MB
  HDD: 1=WD Raptor, 2= Maxtor DiamondMax 10
  Graphic: Asus/ATI X1600 (256MB)

  Misschien komen we samen tot een oplossing, want ik weet het niet meer :(
 • Niemand een hint?? :-?
 • [quote:a53d352fff="Bertrand"]Ik wil een dual installatie maken (Vista Business naast XP Pro/SP2). Dit lukt maar niet, iedere keer stopt het bij de eerste keer opnieuw opstarten tijdens de installatie. Ik kan dan nog net onderin beeld de tekst "microsoft corporation"[/quote:a53d352fff] Gaat het om 32- of 64 bit Vista? Begrijp ik goed dat stap 1 t/m 7 uit deze Schone Vista installatie wel goed gaat? Had je bij Stap 7 Stuurprogramma laden nog gebruik gemaakt van de drivers op de Asus website. Zo ja, welke?
 • jolo, bedankt voor je reactie.
  Het gaat om de 32bits versie, ik had nog geen drivers laten installeren. Nieuwe Vista-drivers nu gedownload van Asus. Vista accepteerde alleen de audiodriver (v. 6.01.5350) en de raiddriver (v. 1.17.6.4). Helaas weer hetzelfde (geen!) resultaat. Tot nu toe had ik steeds vanuit XP Vista willen installeren (Aangepaste installatie), maar nu heb ik het ook geprobeerd door met de DVD op te starten. Het vreemde is ook dan dat, na het eerste zwarte laadscherm, de PC weer compleet vast staat (zelfde -geen- resultaat dus). Zou het op een of andere manier iets met de DVD-drives te maken hebben? Bij allebei krijg ik die vastloper. Als je daarna de PC weer reset, verschijnt de melding dat Vista niet op deze computer geïnstalleerd kan worden en wordt het advies gegeven om de Upgrade Advisor te gebruiken. Maar ja, die geeft aan dat (behalve een audiodriver en enkele kleine programma-foutjes) alles geschikt is om Vista te installeren!
  De DVD-drives hebben een ATAPI/IDE interface, de HDD's hebben een S-ATA interface. Twee HDD's zijn normaal aangesloten (op een van deze twee zit de Vista-partitie) en twee staan er samen in RAID-0.
 • Als je voor de installatie van Vista je RAID configuratie eens loshaalt van je mobo. Pas weer aanschakelen als Vista netjes op een enkele schijf staat.
 • Helaas, ook dat gaf geen resultaat!
 • [quote:449c9ff1dd="Bertrand"] De Vista Upgrade Advisor geeft geen problemen aan.[/quote:449c9ff1dd] Hier iemand die een vergelijkbaar probleem heeft opgelost Vista Installation freezes on black loading screen (Resolved) Wellicht kun ondanks dat de Vista Upgrade Advisor geen problemen aangeeft, toch je PC ietwat kaler re maken. PCI kaarten tijdelijk verwijderen. In het BIOS RAID en andere onboard hardware tijdelijk "disablen."
 • Ik heb alles wat maar enigszins gemist kan worden uitgeschakeld of ontkoppeld, maar helaas…
  Steeds als ik de PC met de Vista-DVD laat opstarten krijg ik, na het laadscherm, weer dat zwarte scherm met de nog net leesbare tekst "Microsoft Corporation" en dat is het dan.
  Hetzelfde gebeurt als ik Vista vanuit XP wil installeren; na de eerste restart door Vista zit ik weer tegen dat scherm aan te kijken!
  Ik snap echt niet meer wat hier nou aan hand kan zijn. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.