Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista Premium: Taakbalk en scherm overhoop....

None
1 antwoord
 • Na 1/2 week zeer gelukkikg te zijn met de vervanging van mijn 6 1/2 jaar oude Dell Windows 98SE met slechts 64Mb werkgeheugen, door een Dell met Windows Vista en 2048Mb onstonden er problemen.

  Bij twee of drie openstaande programma's verschoven op een bepaald moment als ik even niets had gedaan, de geminimaliseerde blokjes op de taakbalk naar links tot en met achter de startknop. Alsluiten via de rechtermuisknop kon niet. Klikken er op, zodat ik via het kruisje kan afsluiten was ook onmogelijk.

  Herstarten kon zelfs niet meer omdat als ik op de startknop klikte een zwart schermpje open ging en ik dus niet kon zien waar ik moest klikken om te kunnen herstarten. Ook het scherm lag overhoop (beelden door elkaar) en ook de rechtse pictogramma op de taakbalk verdwenen na enige tijd, tot en met de tijdaanduiding. Dell kent het probleem niet en is op onderzoek. men denkt promair aan een grafisch probleem. Ik denk echter eerder dat het de (Dual) processor zou kunnen zijn, mede omdat ik af en toe de aan/uit knop moet gebruiken om te kunnen herstarten en al een paar maal de stekker uit het stopcontact heb moeten halen, omdat zelfs de aan/uit knop dienst weigerde. (Ik weet dat ik die enige seconden moet indrukken.)

  Ik heb regelmatig foutcontrole uitgevoerd. Na een dergelijke controle kreeg ik eergisteren zelfs de melding dat opstarten niet mogelijk was en dat ik moest kiezen voor automatisch herstel. Dat is gelukt.

  Ik heb de computer al een paar maal teruggezet in de tijd.

  Eergisteren kreeg ik na het uit de slaapstand halen slechts een scherm met horizontale smalle witte en zwarte streepjes. Na in het wilde weg een paar maal te hebben geklikt kon ik herstarten en het probleem was over. Ik gebruik geen schermbeveiliging, dus dat kan er niet mee te maken hebben.

  Gewoon kinderziektes van Vista of is dit erger……….

  (Opa) Cor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.