Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Toch geen garantie-upgrade van XP naar Vista

None
4 antwoorden
 • In de laatste Computertotaal lees ik dat ik in aanmerking kom voor een gratis upgrade naar Vista in het kader van het Technology Guarantee Programma. Ik heb nl. in januari 2007 een nieuwe Dell PC gekocht met nog W XP. Ik heb per mail verzoek gedaan bij Dell Support en krijg dan het volgende antwoord:

  Geachte heer Struijk,
  Bedankt voor het sturen van uw email naar Dell Technical Support.
  Er was inderdaad een mogelijkheid om de versie van XP om te zetten naar Vista.
  Ik zeg hier was aangezien er twee voorwaarden aan waren verbonden.
  De eerste was dat dit alleen kon op een Engelse versie van XP, dus niet op een Nederlandes, welke u heeft.
  Ten tweede had dit voor 31 maart j.l. aangemeld dienen te worden, dus reeds veel te laat hiervoor.

  Ik kan dus helaas ook helemaal niets voor u doen in zake deze update. Overigens valt dit ook geheel buiten de ondersteuning waar u vanwege de aankoop recht op heeft, technical support gaat niet over deze upgrade.

  Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Barth de Boer
  Dell Technical Support

  Mijn vraag is: klopt dit antwoord wel? Waarom wel garantie op engelstalige versie en niet op een nederlandstalige en waarom voor 31 maart melden? Over deze regels staat niet in Computertotaal.

  Graag antwoord en advies wat nu te doen.
 • [quote:9d7f93267c="Rien Struijk"]De eerste was dat dit alleen kon op een Engelse versie van XP, dus niet op een Nederlandes, welke u heeft. [/quote:9d7f93267c] Blijkbaar is dat zo bij Dell http://www.webwereld.nl/articles/44070/geen-nederlandse-vista-coupons-bij-dell.html#
  [quote:9d7f93267c="Rien Struijk"]Ten tweede had dit voor 31 maart j.l. aangemeld dienen te worden, dus reeds veel te laat hiervoor. [/quote:9d7f93267c] Dat klopt http://www.microsoft.com/belux/nl/athome/windowsupgrade.aspx
 • Hi Het antwoord is correct.

  Dat dit niet in C!Totaal erbij stond komt ook omdat de regels niet eenduidig door Microsoft worden bepaald. Wat je misschien wel zou denken. Acer hanteert bijvoorbeeld weer hele andere regels rondom de upgrade. Het betreft OEM licenties dus technisch is het logisch dat de leverancier daarvan, en dat is dus de pc verkoper en niet Microsoft beslist of iemand iets gratis krijgt.

  Voor consumenten is deze logica minder goed te volgen. Die verwachten dat hun Vista van Microsoft is en als die roept dat wie na 26 oktober een XP koopt, recht heeft op een Vista upgrade, dat voor iedereen zou moeten gelden. ongeacht taalversie, ongeacht wat of wo of wie of zus….

  Maar helaas, dit is de wereld van de grote jongens en die hebben weer allemaal vage en onnavolgbare dingen besloten.

  groetjes Edmond
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Een gratis upgrade naar Vista gaat dus niet lukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.