Vraag & Antwoord

OS Windows

2 windowsen op 1 systeem

3 antwoorden
  • Hallo allemaal ik heb een vraagje. Ik wil vista gebruiken voor een beetje interneten en films kijken. En XP om tegaan gamen. Want dat kan totaal niet op vista. Dus ik twijfel eigelijk steeds welke ik erop wil gaan zetten. Maar ik had ook gehoort dat je 2 bestuuringsysteemen op 1 systeem kan zetten. Dat naar je BIOS menutje een nieuwe mentje komt waar je zo kan kieze welke windows je wilt gaan starten :P Dat wil ik nu dus ook.. Maar ik weet totaal niet hoe dat moet. Ik heb een 250Gig dus ruimten genoeg :wink:
  • Om te beginnen is het aan te raden om voor elk OS wat je installeert een aparte partitie te hebben. Als je naast deze partities dan ook ruimte reserveert voor programma's die je onder beide systemen draait, hoef je die in ieder geval niet dubbel op je schijf te hebben staan. Als je eerst Windows XP hebt draaien en je installeert dan Vista op een andere partitie, wordt er automatisch een boot menu aangemaakt, waarin je kan kiezen welk OS je wilt starten.
  • 1. Maak op je schijf een aparte partitie aan. 2. Installeer op die partitie Vista. Vista maakt zelf een dual bootmenu aan, d.w.z. dat je bij elke opstart kunt kiezen tussen XP en Vista. Klaar.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.