Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Genuine Advantage Validation Tool

lion
5 antwoorden
 • Heeft iemand een verklaring waarom ik deze invoegtoepassing ([b:cd0d54c759]legitcheckcontrol.dll[/b:cd0d54c759]) [u:cd0d54c759]wel[/u:cd0d54c759] tegenkom op (legale) XP Home systemen, maar [u:cd0d54c759]niet[/u:cd0d54c759] op (legale) XP Pro systemen in (IE6), Extra / Internet-opties / Programma's / Invoegtoepassingen beheren…..?
  In beide gevallen werken de validatie check's toch blijkbaar correct, want ik zie nooit "gemekker" m.b.t. de legaliteit van genoemde XP versies.

  Vreemd, of verklaarbaar…..? :roll:
 • Niemand meer onder jullie met een XP Pro / IE6 systeem die even in z'n Downloaded Program Files map wil / kan gluren of-ie 't zelfde constateert als ondergetekende…?
  Ben nog steeds razend nieuwsgierig waarom die invoegtoepassing in 't ene geval daar wel is terug te vinden en in 't andere niet. En dat terwijl legitcheckcontrol.dll in beide gevallen keurig aanwezig is in de System32 map……
 • tja, da´s óók een kwestie van je vraag goed formuleren: je vraagt een verklaring waarom…… :-?
  nu het je gaat om even te gluren: ik vind op het xpprobakkie hier noch in de invoegtoepassingen nog in de verkenner iets met de frase ´legit´
 • In dit geval is "formuleren" verrekte moeilijk. Ik had wat spontane acties verwacht in de geest van "bij mij wel", "bij mij ontbreekt-ie ook", etc., etc.
  Maar goed, nog even resumerend:

  1) Ik zie XP Home systemen waar de invoegtoepassing "[b:855a69108a]Windows Genuine Advantage Validation Tool[/b:855a69108a]" te zien is (Map Downloaded Program Files en dus ook via het menu van IE, "Objecten weergeven").

  Ik vind dit onder XP Pro als invoegtoepassing [u:855a69108a]niet[/u:855a69108a] terug.

  2) In beide systemen is [u:855a69108a]wel[/u:855a69108a] de bij deze invoegtoepassing behorende dll aanwezig in de System32 map: "legitcheckcontrol.dll"

  Erg vreemd, maar mogelijk wordt die "legaliteit" op verschillende manieren gechecked……(?) Dit idee heeft nog meer houvast door jouw melding dat zelfs die dll zou ontbreken. Ik mag aannemen dat de legaliteit bij jouw evenmin ter discussie staat……..
  Structuur in dat hele "check" verhaal kan ik nog niet echt ontdekken.
 • Ik heb die legitcheckcontrol.dll hier niet in mijn XP home en Prof. Maar dat zou kunnen zijn omdat ik recent de schone geactiveerde versies met SP2 heb terug gezet via True Image. Die Windows Genuine Advantage Validation Tool is dan nog niet geïnstalleerd.

  Als je XP Home en Pro nog goed werken, dan is toch nog alles in orde. Bij mijn weten is er geen verschil legaliteit check tussen Home en Pro. Check verder deze info over Windows Genuine Advantage (WGA). En check ook de info van Microsoft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.