Vraag & Antwoord

OS Windows

Virus sacnner

Anoniem
royduin
13 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb nu al een tijdje een mooi systeem draaien, maar heb nog steeds geen goede anti virus gevonden. Ik heb een jaar op Norton 2006 gedraaid, totdat deze verlopen was (dit vond ik overigens geen goede virus scanner). Vervolgens ben ik naar AVG gegaan, maar hier ben ik ook niet tevreden mee.
  Wat ik zoek is hetvolgende:
  - Een goede virus scanner die niet alles doorlaat zoals Norton 2006
  - Security Center erin, dus met Firewall, Anti SPAM, Anti-Spyware, enz..
  - Een virus scanner die niet veel geheugen in gebruik neemt (zoals bij AVG zie ik in Windows Taakbeheer bij processen 45.024kB staan, deze staan 1 plaatje onder iexplore.exe)
  - Goed werkend update systeem erin, zoals bij AVG krijg ik af en toe geen verbinding met de update server.

  Ik hoop dat iemand mij een goede virus scanner kan toewijzen die voldoet aan mijn eisen.

  Mvg
 • In suites heb je niet zo heel veel keus. AVG AV gebruikt bij mij trouwens amper 3 kB. Of reken je de firewall er dan bij? Denk dat je er ook tegen aan loopt, dat bedrijven vaak maar goed zijn in één ding. Bijvoorbeeld antivirus, en dan een middelmatige firewall overnemen van een onbekend bedrijfje. Eigen behangetje erop en je hebt een suite.
 • Welke is in het algemeen goed? Dus met een heel security center? Ik heb geen zin om alles los te kopen..
 • Van de suites die ik ken, zou ik er niet een aanraden. Ik gebruik op het ogenblik avg antivirus en kerio firewall. Ik gebruik geen antispam. Daarnaast diverse antispyware dingen, maar niets resident. Hijackthis, spybot, cwshreder, a-squared (antitrojan), spywareblaster, etc. Spamfighter is een aardige freeware/shareware antispam.
 • Ik draai dus nu met AVG 7.5, word er aangeraden deze te behouden? Firewall hiervan uitschakelen en een losse firewall erbij te nemen of is de Windows Firewall genoeg?
 • Windows xp firewall is bagger. Het is eigenlijk helemaal geen firewall, maar dat is een ander verhaal.

  De als beste bekend staande antivirussen zijn nod32, sophos en kaspersky. Ik had wat problemen met nod32, gebruik nu avg free, voorlopig iig.

  AOL verspreidt een uitgeklede versie van kaspersky als freeware.
  http://www.activevirusshield.com/antivirus/freeav/index.adp?

  Firewall is een kwestie van uitproberen. Beetje persoonlijke voorkeur. Ik gebruik kerio, maar je hebt ook zonealarm, (de oude) sygate, outpost, comodo, etc. Allemaal als freeware te krijgen, en allemaal vrij goed.
 • NOD32 vind ik zelf helemaal niets (met ervaring dan).
  Sophos of Kaspersky als virus scanner.

  Windows Firewall helemaal uitgooien en dan Kerio of een andere genoemde firewall erbij.

  Bedankt voor de informatie!

  Mvg
 • Je zou ook Panda Internet Security 2007 Platinum NL, voor maximaal 3 pc's kunnen overwegen. Onder andere verkrijgbaar bij het computercollectief.
 • Als je een abonnement bij XS4All hebt, kun je ook gebruik maken van de McAffe suite. Die zit namelijk gratis bij dat abonnement in
 • Komen we weer terug bij het verhaal wat ik eerder al ergens geplaatst had. De één vind zus en de ander vind zo, het is een beetje spelen met programma's. Natuurlijk kunnen de interface en resources daarbij een belangrijke rol spelen. Er is niet echt een lijn aan te brengen welk programma nou goed is of niet en daarom ga ik niks noemen. Zelf uitproberen is gewoon het beste…wat voor de één het Valhalla is, zuigt weer voor de andere.
 • McAffe heb ik hele slechte ervaring mee ;) Ik vond het niets en dus gedeïnstalleerd en vervolgens kreeg ik alles wat ik deed een foutmelding en dus heb ik windows maar opnieuw moeten installeren, heb hulp aan anderen gevraagd en dat was de enige oplossing.
  Toch bedankt voor alle hulp, ik zal eens wat gaan testen.
 • In tegenstelling tot jou, ben ik zeer tevreden over NOD32.
  Er is genoeg documetatie te vinden over het hoe en wat istellen van deze scanner.
  Vreet weinig bronnen, en doet wat ie moet doen. En ook belangrijk, soms wel meerdere updates per dag.
 • Als een soort nabrander geef ik mijn ervaringen voor wat het is. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met McAffee anti-virus. Daar was ik best tevreden mee tot ik ook een firewall wilde. Die had McAffee toen nog niet, dus buurtte ik bij Norton. Dat werd niets. De programma's zaten elkaar in de weg. Gelukkig kwam McAffee na enige tijd met een Suite. Die (rechtstreeks via de US-site) aangeschaft en weer een tevreden mens. Tot na een jaar de licentie moest worden verlengd en de prijs fors omhoog ging. Even Norton geprobeerd, want die werd met een mieuwe pc meegeleverd, maar deze al snel afgezworen, want was duidelijk veel minder dan McAffee. Na wat zoeken op forums tenslotte gekozen voor ZoneAlarm Security Suite van ZoneLabs. (Ook rechtstreeks in de USA aangeschaft; dat scheelt vele tientallen euro's en zorgt voor vrijwel dagelijkse gratis updates). in de ZA SS zit alles wat je hartje begeert en ik ben er nu al drie jaar uitermate tevreden over. Zeer onlangs werd mij bezworen dat NOD32 onovertroffen was en dus ook geprobeerd, maar niet lang. Mijn indruk is dat ZA niet slechter is. Maar onbekend maakt onbemind (aan twee kanten) en waarom zou ik weer allerlei ellende over mij heen halen terwijl ik al zo lang dik tevreden ben. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wens je wijsheid bij het nemen van je definitieve besluit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.