Vraag & Antwoord

OS Windows

"hulp" op afstand

Anoniem
None
1 antwoord
 • In de nieuwsbrief van CT van deze week stond het volgende artikel:
  [quote:1ab021eff2]Extern bureaublad op een pda

  Naar aanleiding van het artikel ‘Beheer op afstand’ (Computer!Totaal, november 2006, pagina 72) wil ik graag het volgende vragen. Ik wil de functie Extern Bureaublad gebruiken vanaf een pda met Windows Mobile 5.0. Ik weet dat het in principe mogelijk is, maar hoe ziet het bureaublad er dan uit op het pda-scherm? Ik neem aan dat ik tenminste een pda met full vga moet aanschaffen. Maar krijg ik dan inderdaad het hele bureaublad van de andere computer op de pda te zien of slechts een uitsnede en moet ik steeds heen en weer scrollen? Ik wil mijn pda gebruiiken als afstandsbediening voor mijn muziekinstallatie.
  Jan Didden

  Windows Mobile-apparaten zijn standaard voorzien van een Terminal Services Client, waarmee op afstand de desktop overgenomen kan worden van iedere Windows XP- of Vista-machine. Het enorme resolutieverschil tussen een standaard-pc en het mini-scherm van een pda maakt dat er inderdaad wel veel gescrolld moet worden, maar ook weer niet zoveel als je zou vrezen. De megadesktop van de overgenomen pc wordt namelijk wel degelijk geschaald naar het formaat van de pda en veel scrollen is daarbij te voorkomen door het beeldscherm een kwartslag te draaien. Wanneer u echt serieus gebruik wilt maken van remote desktop via de pda zou u eens moeten kijken naar z2 Remote2PC. Dat is een veel slimmere en geheel compatibele terminal service cliënt voor de pda. Deze biedt een slimme zoomfunctie, ondersteunt het remote beheren van een pc met meerdere monitoren en nog heel veel meer slimmigheidjes die u bij veelvuldig gebruik steeds meer zult waarderen.[/quote:1ab021eff2]

  Ik heb nu deze setup uitgevoerd via de helpfile, maar ik kan nog steeds niet gebruik maken van mijn externe desktop op mijn PDA. Wat gaat er fout?

  Ik heb gebruikersnaam en wachtwoord etc. goed ingesteld en ingevuld op mijn PDA, maar hij zegt steeds: Connection timed out.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.