Vraag & Antwoord

OS Windows

remote desktop weigert localhost

Anoniem
Drewster
9 antwoorden
 • Ik heb een laptop ontvangen van mijn werk met daarop windows xp pro.
  Ook is er een ietwat vreemde configuratie opgeplaatst die te maken heeft met de interne domain controller. (en wat al nog meer)

  Welnu, ik werk niet intern, ik ben op locatie elders en soms werk ik vanuit huis. Als ik dat laatste doe, dan wil ik via ssh (Putty) poort 3389 forwarden naar de localhost en vervolgens met de standaard Windows remote desktop client verbinding maken met de pc elders. (de pc waarnaar de ssh verbinding reeds is opgebouwd)

  Als ik echter met de remote desktop client een verbinding wil maken naar:
  localhost:3389 krijg ik direct! een melding dat deze verbinding niet gemaakt kan worden, er bestaat er namelijk al 1. Yeah, right.
  Systeembeheer kon mij niet verder helpen, helaas, waardoor ik hier te rade ga.

  Het probleem ligt overigens totaal bij de laptop. Met mijn eigen machine vanuit huis (of andere machines) kan ik prima inloggen op de werkserver.

  Systeembeheer vertelde mij dat als ik erachter kom, ze het wel voor mij willen fixen. Als ze het zelf uit moeten zoeken kan ik maanden wachten….. top.
  Nu weet ik natuurlijk wel een manier om het op te lossen; Windows opnieuw installeren, maar dat mag helaas niet.

  Aan de slag met een vergrootglas dus.
  Ik heb een loopback sniffer geinstalleerd (30 dagen CommView trial) maar die logt geen enkel pakket als ik op de verbinding maken knop druk van remote desktop.
  Om die reden denk ik dat het wellicht een registersleutel is die dit simpelweg verbied.

  En om die reden post ik dit hier. Ik heb het idee dat jullie wel wat afweten van dat register.
  :)
  Het gaat overigens niet alleen om poort 3389, alles met localhost word direct geweigerd met de vage melding:

  De client kan geen verbinding maken. Er bestaat al verbinding met de console van deze computer. Er kan geen nieuwe consoleverbinding tot stand worden gebracht.
 • Waarom wil je in vredesnaam naar localhost connecteren? Kan je niet gewoon het ipdres ingeven van de pc die je over wilt nemen?
 • Ja, als je naar localhost wil connecten dan probeer je te verbinden met je eigen computer…dat lijkt me toch niet de bedoeling, als ik naar localhost surf op mijn machine krijg ik de apache server op mijn eigen systeem (en dat hoor ook zo). Localhost is zelfde als 127.0.0.1 als ik het goed heb… (en dat heb ik ;) )
 • Yeps, localhost is je loopback adres en wordt gebruikt door systeem applicaties. Daarom kan ik niet bevatten waarom iemand een rdp-sessie op wil zetten naar zijn local loopback (wat niet kan, want dan zou je ook een scherm in een scherm in een scherm in een scherm etc etc krijgen ;-))
 • Om de goede lieve vrede dan ook maar in ere te houden, omdat Putty en ssh zo werken:

  http://the.earth.li/~sgtatham/putty/0.60/htmldoc/Chapter3.html#using-port-forwarding
 • Heel prachtig, maar [b:5cb608afad]nergens[/b:5cb608afad] staat dat je moet connecteren naar je localhost. En als je van mening bent dat dat wel zo is, prima, even goede vrienden :P
 • Ok, dat wist ik niet, weer wat geleerd :P

  [i:a7117f371e]
  btw, link geen idee of je er iets aan hebt ;)[/i:a7117f371e]
 • Hoi Venzent,
  tsja, google maar eens voor 'ssh port forwarding'.
  Ik denk dat je redelijk vaak het woord localhost zal vinden.

  Drewster, bedankt, ga ik eens doorlezen.

  Ik ben er overigens redelijk van overtuigd niemand het mij wil/kan vertelen zonder dat ik eerst SP2 installeer, wat ik helaas niet mag. Dus, einde van een kort verhaal lijkt het.
 • @Drewster

  Ik heb het verhaaltje doorgelezen. Helaas werkt de oplossing bij mij niet. Ik had deze al geprobeerd en heb deze desondanks nogmaals geprobeerd, maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding als degene die Tropos kreeg.

  Ik ga er niet van uit dat er op de laptop een programma draait dat luistert naar alle 65534 poorten. Ik ga er daarom wel van uit dat er een soort van firewall regel ingebakken zit in de configuratie. Uiteraard heb ik de standaard firewall al uitgezet, voor zover ik weet. Helaas blijft er toch iets tegenwerken.

  Iemand een idee hoe ik op zoek kan gaan naar wat nu de blokkade opgooit?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.