Vraag & Antwoord

OS Windows

remote desktop windows 2000

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo

  Standaar bezit een pc met het OS Windows 2000 niet over een "remote desktop"-tool. Je kan die echter wel downloaden bij MS, waardoor je vanaf die pc op een andere pc (met eventueel een ander OS) kan inloggen.
  Ik stel echter vast dat ik vanaf een pc met OS Windows XP niet kan inloggen op een pc met OS Windows 2000 die deze tool heeft.

  Kan dit opgelost worden?

  MVg

  Watchdog
 • Nee, Windows 2000 heeft geen remote desktop server. Het programma dat je gedownload hebt is de client versie. Deze is alleen om verbinding te maken met een server versie zoals in xp/vista/2003 en 2000 server.

  Als je je computer over wilt nemen zul je hiervoor andere software moeten installeren op de win2000 machine. Een gratis applicatie hiervoor is VNC. Dit is in vele varianten op het internet te vinden. Een ander goed programma is Remotely Anywhere, dit is echter wel een pakket dat aangeschaft moet worden. Er zijn uiteraard nog vele andere programma's met hetzelfde doel.
 • als aanvulling op VNC kan ik je Tight VNC aanraden. Dit is ook freeware maar heeft meer functionaliteit dan VNC, zoals filetransfer. Let er even op dat Tight VNC andere poorten gebruikt dan VNC.
  Kijk voor alle donwloads en info op http://www.tightvnc.com/

  succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.