Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe rechten wijzigen in Vista?

None
16 antwoorden
 • Office meldt (Outlook) dat de MAPI32.dll beschadigd is. Nu wil ik deze vervangen.
  Helaas heb ik daar geen rechten voor. verwijderen gaat ook niet.
  Nu ben ik al enige tijd aan het proberen om van die file de rechten zo te wijzigen dat ik hem kan deleten, helaas zonder succes.
  Kan iemand stap voor stap beschrijven hoe te handelen?
  Vast bedankt.
  Jack Marotick
 • Begin eens met de UAC uit te schakelen: configuratiescherm>gebruikersaccounts>gebruikersaccountbeheer in- en uitschakelen.
 • [quote:6bcccc831b="KeesA"]Begin eens met de UAC uit te schakelen: configuratiescherm>gebruikersaccounts>gebruikersaccountbeheer in- en uitschakelen.[/quote:6bcccc831b]
  Dank je maar dit is geen antwoord op mijn vraag. Natuurlijk heb ik dat al gedaan. Maar de UAC verbied je niets maar is een vertragende stap in het veranderingsproces.

  Mijn vraag; hoe verander je de rechten van systeemfiles, bijv Mapi32.dll, om die te kunnen deleten.

  Jack Marotick
 • Rechtsklikken op de .dll>eigenschappen>tabblad 'beveiliging'.

  In bovenste schermje 'Administrators' selekteren. In onderste schermpje 'volledig beheer'. Alle vinkjes aan de linkerkant (dus volledige zeggenschap over het file) moeten nu zijn aangevinkt.

  Nu moet je alle met de .dll kunnen doen, dus ook verwijderen. Op voorwaarde dat je administrator bent. :wink:
 • [quote:4656e9b3de="KeesA"]Rechtsklikken op de .dll>eigenschappen>tabblad 'beveiliging'.

  In bovenste schermje 'Administrators' selekteren. In onderste schermpje 'volledig beheer'. Alle vinkjes aan de linkerkant (dus volledige zeggenschap over het file) moeten nu zijn aangevinkt.

  Nu moet je alle met de .dll kunnen doen, dus ook verwijderen. Op voorwaarde dat je administrator bent. :wink:[/quote:4656e9b3de]Kees dank je wel maar heb je het zelf geprobeerd?
  Ga eens naar de system32 map en zoek daar eens het bestand MAPI32.DLL eens op.
  Doe eens was je mij uitlegt en probeer daarna de file weg te gooien.
  Bij mij gaat het niet.
  Het lukt me ook niet om alle vinkjes aan de linkerkant te krijgen.
  Toch zou het met dit dialoogscher mogelijk moeten zijn om de rechten te wijzigen. Ik heb van alles geprobeerd maar het werkt niet.
  Hoe werkt dit?
  Jack Marotick
 • Al eens gewoon de naam van het bestand gewijzigd? De "beveiliging" van vista is deels gebaseerd op bestandsnamen.
 • Check ook nog deze info op Office Online over onderwerp Verkeerde versie van mapi32.dll.
 • Wellicht help jolo's fix. Is de makkelijkste weg.

  En ja, ik krijg met 1 muisklik het volledige beheer over betreffende .dll (dus alle vinkjes links) en ik kan 'm verwijderen.
  Dat had ik dus reeds geprobeerd voordat ik de stappen postte.
 • of herinstalleren?
  Er is ook nog ergens een tool "remove on reboot" effe zoeken met Google of zo, stond geloof ik in C!T van deze maand.
 • [quote:670996ceb1="andre@home"]of herinstalleren?[/quote:670996ceb1]Is erg drastisch, maar als het -als administrator ingelogd- niet lukt op beschreven wijze volledige administratorrechten te krijgen zit er struktureel iets mis met de administratoraccount en kun je later op meer verrassingen stuiten…….
 • [quote:7b996d301b="jolo"]Check ook nog deze info op Office Online over onderwerp Verkeerde versie van mapi32.dll.[/quote:7b996d301b]
  Die fix had ik gevonden maar die fixed niets.
  Op de Vista laptop (ultamate) had ik de probeerversie van Office 2007 geïnstalleerd. Al gauw werkte deze als een viewer,
  Office luisterde niet meer naar het toetsenbord. Daarom Office 2007 er weer afgehaald en Office 2003 geïnstalleerd.
  Alles werkt maar Outlook 2003 zeurt dat de MAPI32 niet juist is en start niet meer op. Verwisselen van de file en fixmapi werkt niet
  dus heb ik het moeten oplossen door een illegale versie van Outlook 2007 er op te zetten. Dank je wel Microsoft.
  De klant is voorlopig geholpen.
  Ik ben er dagen mee bezig geweest omdat de probeerversie zich ook niet uninstallen. Ik heb alle sleutels in het register
  die verwijzen naar Office 2007 moeten verwijderen.

  Jack Marotick
 • [quote:57fb6a2ea9="marotick"]Op de Vista laptop (ultamate) had ik de probeerversie van Office 2007 geïnstalleerd. Al gauw werkte deze als een viewer, [/quote:57fb6a2ea9]

  Volgens mij heb je daar 120 dagen voor bij de meeste testversies. Niet gewoon vergist met activatie? Dan mag je maar 45 maal een van de progs opstarten. Dus dat kan snel gaan.

  [quote:57fb6a2ea9="marotick"]Alles werkt maar Outlook 2003 zeurt dat de MAPI32 niet juist is en start niet meer op. Verwisselen van de file en fixmapi werkt niet [/quote:57fb6a2ea9]

  Irritant. Had je geen image? Het is per slot Vista Ultimate. Daar kun je een full pc backup mee maken, een soort image in xml formaat. Dat kun je altijd terugzetten. Zeker voordat ik zo en probeerversie er op zetten, zou ik een image gemaakt hebben. Of via een herstelpunt. Microsoft biedt onderhand toch aardig wat handvaten om dit probleem te tackelen.

  [quote:57fb6a2ea9="marotick"]dus heb ik het moeten oplossen door een illegale versie van Outlook 2007 er op te zetten. Dank je wel Microsoft. [/quote:57fb6a2ea9]

  Nou hier ga je met toch wat kort door de bocht met je 'Dank je wel Microsoft'. Een goede beheerder lost zaken niet op door voor illegaal te kiezen, dat is te makkelijk. Vind ik althans.

  groetjes Edmond
 • [quote:7a7c7417ed="KeesA"]Rechtsklikken op de .dll>eigenschappen>tabblad 'beveiliging'.

  In bovenste schermje 'Administrators' selekteren. In onderste schermpje 'volledig beheer'. Alle vinkjes aan de linkerkant (dus volledige zeggenschap over het file) moeten nu zijn aangevinkt.

  Nu moet je alle met de .dll kunnen doen, dus ook verwijderen. Op voorwaarde dat je administrator bent. :wink:[/quote:7a7c7417ed]
  Kees je bent een stap vergeten.
  Het is me gelukt om de administrator volledig beheer te geven over deze file maar… Ik mag hem nog steeds niet deleten en dat is wat ik wil.
  Misschien wil jij het eens proberen om de mapi32.dll eens te verwijderen. Ik ben benieuwd of en hoe je hem in de prullenbak krijgt.

  even offtopic
  [quote:7a7c7417ed="Edmond"]Nou hier ga je met toch wat kort door de bocht met je 'Dank je wel Microsoft'. Een goede beheerder lost zaken niet op door voor illegaal te kiezen, dat is te makkelijk. Vind ik althans.[/quote:7a7c7417ed]

  Mijn cliënt heeft veel geld moeten betalen voor een Office 2003. Nu wilde hij eens 2007 proberen maar nu mag en kan hij niet meer terug omdat
  Microsoft enkele files veranderd heeft. De Outlook 2007 is niet of nauwelijks anders dan de Outlook 2003 die hij betaald heeft.
  Illegaal of niet, het is wel rechtvaardig.

  Jack Marotick
 • http://www.bjb-inc.com/products.asp
  [quote:310e02fb99] Remove on Reboot Shell Extension - Free
  OS: Windows
  Size: 364 Kb

  Have you ever tried to delete a file only get the dreaded file in use error? This shell extension adds the Remove on Next Reboot functionality to the Windows operating system. Just right click the file you want deleted and it will be removed the next time you reboot.[/quote:310e02fb99]

  of
  http://www.softwarepatch.com/software/moveonboot.html
 • @Marotic:
  heb je de Outlook2003-versie ook weer aan de praat gekregen?
  Ik heb precies hetzelfde probleem: na verwijderen van de probeerversie van Office2007 en herinstall van office2003 krijg ik de melding dat MAPI32.dll beschadigd of verouderd is. Fixmapi.exe in ..\system32\.. doet niks. Ook opnieuw verwijderen van Office2003, register opschonen (RegFix), pc uit/aan, opnieuw install van Office2003 lost het probleem niet op. Het verwijderen van het (z.g. beschadigde of veroudere) mapi32.dll bestandje en vervangen door een exemplaar van een werkende Outlook-applicatie van een andere pc lost het niet op.
  Ik zou graag een suggestie voor de oplossing krijgen.
  pieter
 • na nog een paar uurtjes zoeken vond ik dit:

  http://support.microsoft.com/kb/926196/

  en daarmee probleem opgelost.

  gr,
  p

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.