Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Update ook al onveilig....?

None
22 antwoorden
 • Zie dit bericht.
  Een dergelijk doemscenario had ik 2 jaar geleden al bedacht. Nu is het dus realiteit….. :cry:
  Is er dan niets meer heilig en behoort "Internetten" over een aantal jaren tot het verleden??
 • Dat is het risico van dit soort scripts….. als iemand door heeft hoe daar een virus, trojans of spyware inzet kan worden…
  Misschien een idee om met een checksum te werken? Als er dan iets aan het script veranderd is… dan geen verdere aktie?
  Anders : waarom geen inloggen op de MS site voor updates en dan gewoon downloaden ipv automatische scripts. Helaas dan geen auto-update.
  jammer maar wat is erger…
 • @Lion, na jouw bericht te hebben gelezen, heb ik de functie automatische update maar uitgeschakeld.
  Ik heb echt geen zin in virussen.
  Ik beslis nu zelf wel of en wanneer ik kijk naar updates.
 • Had ik sowieso al. Je hoort de laatste tijd zo vaak van slecht werkende patches, en dit keer ook weer. Kijk het eerst wel een paar dagen aan. En dan maar handmatig.
 • [quote:1ba34d5237="gerben"]Kijk het eerst wel een paar dagen aan. En dan maar handmatig.[/quote:1ba34d5237]
  Maar de updates van Vista blijven zich opdringen. Je kan wel selectief aangeven welke updates geïnstalleerd mogen worden maar bij een volgende keer staan de geweigerde updates er gewoon weer bij…

  Bij XP kan je nog aangeven dat je geen meldingen meer wil ontvangen over de geweigerde updates. Die functie heb ik bij Vista nog niet ontdekt.

  Jack Marotick
 • Kun je windows update niet gewoon helemaal uit zetten dan?
 • Helemaal duidelijk is de info van Symantec niet. Ik zie nergens een Windows versie vermeld. Maar ik neem aan dat Windows XP met Service Pack 2 wordt bedoelt. Handmatig Windows updaten kan ook wel. Maar het nadeel is dat dit onder Windows XP dit alleen kan via een systeembeheerder account.

  Ik kan me niet voorstellen dat deze waarschuwing ook voor Windows Vista zou gelden. Tenslotte Microsoft heeft Windows Vista veiliger gemaakt dan Windows XP SP2.
 • Correctie: het marketing apparaat van microsoft BEWEERT dat ze vista veiliger hebben gemaakt dan xp. Met andere woorden, ik moet het nog zien. Ze hebben het namelijk beweerd bij elke versie van windows, en bij elk servicepack, en nog steeds is iig xp zo lek als een mandje.
 • [quote:486d44915e="gerben"]Je hoort de laatste tijd zo vaak van slecht werkende patches, en dit keer ook weer.[/quote:486d44915e]

  Welke bedoel je precies Gerben? De laatste keer?
 • http://www.theregister.com/2007/05/11/ms_update_glitch/
 • [quote:bdbfc335c8="marotick"][quote:bdbfc335c8="gerben"]Kijk het eerst wel een paar dagen aan. En dan maar handmatig.[/quote:bdbfc335c8]
  Maar de updates van Vista blijven zich opdringen. Je kan wel selectief aangeven welke updates geïnstalleerd mogen worden maar bij een volgende keer staan de geweigerde updates er gewoon weer bij…

  Bij XP kan je nog aangeven dat je geen meldingen meer wil ontvangen over de geweigerde updates. Die functie heb ik bij Vista nog niet ontdekt.

  Jack Marotick[/quote:bdbfc335c8]
  Rechtsklikken op de betreffende update geeft de mogelijkheid om deze te verbergen.
 • [quote:4a9a039c86="gerben"]http://www.theregister.com/2007/05/11/ms_update_glitch/[/quote:4a9a039c86]

  Het artikel dat hierop betrekking heeft: http://support.microsoft.com/?kbid=927891 , slaat op mogelijke problemen na installeren van [u:4a9a039c86]update [b:4a9a039c86]kb916089[/b:4a9a039c86][/u:4a9a039c86]. De hemel mag weten waar die dan weer mee te maken heeft, maar ik heb 'm niet…….. Zat ook niet bij "mijn" 3 updates van afgelopen dinsdag en ik kan er totaal geen info over vinden bij M$.
  Wie weet meer?
 • Ik vind de automatische updates ook niet altijd handig. Een tijdje terug kreeg ik een melding van een essentiele update, gedownload en geinstalleerd. Bleek het een andere versie te zijn van internet explorer!
  Ik heb er 15 minuten mee gewerkt maar ben toen snel weer terug gegeaan naar deze versie(6). Dat ze zo'n verandering essentiel noemen snap ik niet.
 • Het feit dat M$ IE7 bij de essentiele updates heeft gestopt, vind ik persoonlijk ook totaal onjuist. Ik heb AutoUpdate echter zodanig ingesteld dat ik altijd eerst een melding krijg wat er allemaal op de plank ligt en kan vervolgens dus kiezen wat ik wel en wat ik niet wil……

  In z'n algemeenheid zit ik me wel eens achter m'n oren te krabben of die updates echt zo zinvol zijn als men doet voorkomen. :roll:
  Ik heb 6 jaar lang met superveel plezier Win ME gedraaid. De machine was niet firewall beveiligd en updates heb ik alleen in het begin opgehaald. Het mag vanzelfsprekend zijn dat ik regelmatig controles uitgevoerd heb op allerhande shitware, maar zelfs op het moment dat ik dat machien buiten bedrijf het gesteld was-ie (100% zeker) nog volkomen clean!
  Wat betreft al die beveiligingen trek ik zo m'n eigen grenzen; het moet wel leuk blijven…… Als ik moet gaan autorijden in een auto met bewakers en een paar honden, dan zou ik stoppen met autorijden……
 • [quote:1c208db103="dutchlion"]Ik vind de automatische updates ook niet altijd handig. Een tijdje terug kreeg ik een melding van een essentiele update, gedownload en geinstalleerd. Bleek het een andere versie te zijn van internet explorer!
  Ik heb er 15 minuten mee gewerkt maar ben toen snel weer terug gegeaan naar deze versie(6). Dat ze zo'n verandering essentiel noemen snap ik niet.[/quote:1c208db103]

  Ach vroeg of laat zit je toch wel vast aan IE 7 (Vista) :wink:

  Kan me best voorstellen dat ze die verandering essentieel vinden. IE7 is namelijk stukken veiliger dan versie 6. Bijkomend voordeel is dat IE7 een stukje beter rendert dan IE6. De engine van IE6 is 500 jaar oud ofzo.

  Doe mij maar Firefox :D
 • Ja, kan wel zijn dat IE7 veiliger is, maar waarom veranderen ze gelijk het hele uiterlijk van IE. Zoals die nu is vind ik hem al makkelijk.

  En inderdaad met vista zit je gelijk vast aan IE7, daarom voor mij voorlopig geen vista.
 • "Stukken veiliger" is bij Microsoft een zeer tijdelijke en zeer beperkte aangelegenheid……. :wink:
 • [quote:537e420347="dutchlion"]Ja, kan wel zijn dat IE7 veiliger is, maar waarom veranderen ze gelijk het hele uiterlijk van IE. Zoals die nu is vind ik hem al makkelijk.

  En inderdaad met vista zit je gelijk vast aan IE7, daarom voor mij voorlopig geen vista.[/quote:537e420347]

  Ach alles went. Anders hoeft nog niet gelijk slecht te zijn.
  Ik vind 7 een stuk rustiger en er zit eindelijk tabs support in. Dat werd tijd.

  [quote:537e420347="lion"]"Stukken veiliger" is bij Microsoft een zeer tijdelijke en zeer beperkte aangelegenheid……. :wink:[/quote:537e420347]

  Mee eens. Daarom is Firefox m'n standaard browser. Gebruik IE alleen om te testen (ben web developer).
 • Windows Vista is zoooo ontzettend veilig geworden.
  Er kan je niets meer gebeuren en dat moet toch een prettig gevoel geven.
  Maar de computer is daardoor ook heel vervelend te bedienen en het eerste wat mensen doen of willen is de UAC uitschakelen.
  En dan zit je weer op het beveiligingsniveau van Windows 98…

  Jack Marotick
 • Nou hoorde ik "via/via" dat M$ een update uitgebracht zou hebben voor het gehele AutoUpdate progje. Een "veiliger" versie.
  Ik heb er verder niets meer over gehoord en vraag me dan ook af of dit juist is…….
  En……: [u:7cfaf963bd]ALS[/u:7cfaf963bd] dit correct is en tevens zo belangrijk is, waarom is dit dan niet aan de grote klok gehangen? Heb er op dit forum ook niets over gelezen……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.