Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

het zoekprogramma van Vista, is dat te veranderen?

Anoniem
Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Eigenlijk is Vista een ramp. Alles is anders en veel hardware en software doet het niet of half.
  Ik verbaas me er over dat Microsoft het voor elkaar krijgt om telkens, bij een nieuwe Windows, het zoekprogramma te verslechteren.
  Zo ook het zoek programma in Vista.
  Met de hand door de mappen bladeren gaat sneller.
  Voeg een zoekterm in en Vista vindt het niet, vink aan dat er ook in systeemmappen gezocht moet worden dan zoekt hij ook meteen in archieven (zip, rar,cab)
  Dat geeft dus een foutmelding. De laatste schijf of bestand moet worden aangegeven???
  Zoek maar eens naar notepad. Ik krijg een fout melding.
  Om gek te worden.
  Weet iemand een remedie? Of is het mogelijk om het zoekprogramma van XP of liever nog het zoekprogramma van Windows 98 te implanteren?

  Jack Marotick
 • Probeer total commander eens (zoeken met alt-F7).
  http://www.ghisler.com/
 • Denk niet dat hier wat binnen Vista aan te doen valt. Heb wel net het kl@tige indexeren de hele tijd weten uit te schakelen.

  By-the-way: ik gaf je op je verwijdertopic van gisteren nog een 'stap voor stap-handleiding' zoals je vroeg. Is dat nog gelukt?
 • [quote:095f1d7ef2="marotick"]Vista (..) Microsoft het voor elkaar krijgt om telkens, bij een nieuwe Windows, het zoekprogramma te verslechteren. Zoek maar eens naar notepad. Ik krijg een fout melding. [/quote:095f1d7ef2] Ik heb niet de indruk dat het zoek programma van Vista is verslechterd. Bij mij werkt het zo te zien wel in Windows Vista Premium. Je zou deze Tips voor het zoeken naar bestanden kunnen checken.
 • Dat ben ik niet met je eens Jolo.
  Het zoeken naar een gewoon bestand vind ik echt een ramp en het duurt bovendien ook eens erg lang tenzij je
  de indexingservice aan laat staan maar dan loopt de computer voortdurend te reutelen.
  Het zoeken duurt lang omdat er niet alleen naar het bestand wordt gezocht maar ook naar de auteur en label en inhoud.
  Voor mensen die de booleaanse algebra hebben gehad zal het een Godsgeschenk zijn want je kan waarschijnlijk wel
  veel vinden maar voor de gemiddelde gebruiker die een bestand zoekt voldoen de oude zoekprogramma's van Microsoft beter.
  Vandaar mijn vraag of het mogelijk is om een oudere versie te gebruiken.
  Jack Marotick
 • [quote:fb549cf21b]Het zoeken naar een gewoon bestand vind ik echt een ramp en het duurt bovendien ook eens erg lang tenzij je
  de indexingservice aan laat staan maar dan loopt de computer voortdurend te reutelen.
  [/quote:fb549cf21b]

  Dat indexeren duurt even een tijdje, maar dan is het over. Als alles in de index staat gaat zoeken razendsnel. Zoeken naar een programma dat je wilt opstarten is niet nodig, typ het in het zoekvlak en geef enter. Bovendien kun je het zoekvlak ook gebruiken als een vervanging voor 'Uitvoeren', wat heel handig is.
  Was in het begin ook niet enthousiast, maar ben nu een grote fan! :P
 • [quote:6973aac1c4="marotick"] Vandaar mijn vraag of het mogelijk is om een oudere versie te gebruiken. [/quote:6973aac1c4] Ik denk niet dat dit kan. Je zou zoals gerben al zei een alternatief zoekprogramma kunnen installeren. Zolang deze Vista compatible is.

  De meningen over de nieuwe zoekfuntie is blijkbaar verschillend. Zie deze tips en trucs.
 • De indexeringsservice is de basis van de zoekfunctie. Van iedere zoekfunctie. Die moet je dus niet uitschakelen. Bovendien indexeert hij alleen als jij niets doet. Beweeg je de muis, stopt de indexering. Druk je een toets. stopt de indexering. Indexeren duurt bovendien alleen de eerste keer langer, is het eenmaal een kwestie van bijhouden dan werkt het als een speerl

  De zoekfunctie van Vista is via de Opties voor Indexeren in het Configuratiescherm te finetunen (zou genialer kunnen maar is uit te komen).

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.