Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Waarom uberhaupt Vista?

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Wat een hype: Windows Vista.

  Wat ik me afvraag is: Wat is/zou voor jou een goede reden om te upgraden naar windows vista als er ook xp is of, als dat een alternatief voor jou is, Linux?

  Voor mijzelf kan ik namelijk geen goede reden bedenken (ik gebruik Linux en heel soms xp als ik het echt nodig heb), want:
  a: Ik game niet( directx 10).
  b: In Linux is er ook een 3D omgeving als in Vista( naar mijn idee zelfs beter( Aero vs. Compiz/Beryl)).
  c: Er is geen verbeterde veiligheid tov Linux en winXP(Voor Linux bestaan nauwelijks virussen en als je in xp een virusscanner hebt geinstalleerd is het even veilig als Vista zonder alle irritante bevestigingspop-ups).

  Wel, wat zijn er voor de rest nog als verbeteringen, zeggen jullie het maar.

  Dit topic is niet bedoeld als een flame over OSen, maar bedoeld om inzicht te verschaffen voor mij en anderen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende populaire OSen.

  Graag een heleboel reacties, Alain :wink:
 • Ach, die arme kindertjes van Bill Gates moeten toch ook iets te eten hebben?
 • A: Je hebt geld teveel

  B: Je pc moet trager worden

  C: Een deel van je hard/software dient niet meer te werken

  E: Je trapt in de commerciele val van MS

  F: Je bent een snuggere kerel en omarmt Linux

  :lol:
 • Euh, en D dan? ;)
  Planned obsolescense noemt men zoiets. Prop gewoon vista op nieuwe pc's, en op een gegeven moment moet iedereen eigenlijk wel over, wil je nog met je collega's kunnen samenwerken.
 • Zonder flamewar kun je deze vraag helemaal niet stellen. Het komt toch altijd uit bij

  a. de nutteloosheid van nieuwe functies
  b. geen nieuwe functies
  c. alleen behangetje
  d. Bill Gates is rijk genoeg

  Lees eens een paar artikelen die de laatste maanden in Computer!TOtaal en elders verschenen zijn over Vista.

  Wat mij zover het meest aanspreekt

  - 64bit versie ondersteunt al mijn hardware (muv externe usb irda poort) en is stabiel als een huis
  - ziet er mooi uit
  - het werkt snel
  - zoekfunctie laat me dinge vinden
  - MediaCenter beter

  EN dan beperk ik het even tot de gebruiksdingen die me bevallen. ZIjn er nog wel meer hoor, maar dit even kort.

  groetjes Edmond
 • Ach, we lopen nu allemaal wel te kankeren, maar over twee jaar werken we tóch vrijwel allemaal met vista. Het is nog nooit anders gegaan. Het kan wel zijn, dat bedrijven veel langer de kat uit de boom kijken. Zeker omdat ze aanhikken tegen de vaak nodige hardware upgrade.
 • [quote:07b7cd47e7="gerben"]Ach, we lopen nu allemaal wel te kankeren, maar over twee jaar werken we tóch vrijwel allemaal met vista. Het is nog nooit anders gegaan. Het kan wel zijn, dat bedrijven veel langer de kat uit de boom kijken. Zeker omdat ze aanhikken tegen de vaak nodige hardware upgrade.[/quote:07b7cd47e7]

  Waarom denk je dat je over een paar jaar toch wel vista zal gebruiken?
  Je kunt ook gewoon Linux gebruiken toch en daarnaast zou je dan ook winxp kunnen virtualiseren in bijv. vmware.
  Ook denk ik dat winxp nog wel langer ondersteund zal worden dan 2 jaar.

  Alain
 • [quote:c9aaba874d]Waarom denk je dat je over een paar jaar toch wel vista zal gebruiken?[/quote:c9aaba874d]

  Over een paar jaar is Vista alweer vervangen door z'n opvolger… :P
 • Mijn reden om in géén Vista te gaan gebruiken: dat mijn officiële Adobe Creative Suite CS2 dan dient te worden vervangen door CS3 vanwege incompatibiliteit… (mooi Scrabblewoord!).
 • Dat is waarschijnlijk omdat de meeste Windows licenties verkocht worden op voorgeïnstalleerde merk-PC's. Merk-PC's kun je namelijk niet kopen zonder Windows. Met Merk-PC's bedoel ik: Dell, Hewlett Packard, Packard Bell …

  Check daarvoor deze OS Platform Statistics
  [code:1:ab3ec00070]
  OS Platform Statistics

  Windows XP is the most popular operating system. The windows family counts for nearly 90%:

  2007 WinXP W2000 Win98 Vista W2003 Linux Mac
  April 75.8% 6.8% 0.8% 2.6% 1.9% 3.3% 3.9%
  March 76.0% 7.2% 0.8% 1.9% 1.9% 3.4% 3.8%
  February 76.1% 7.4% 0.8% 1.2% 1.9% 3.5% 3.8%
  January 76.1% 7.7% 0.9% 0.6% 1.9% 3.6% 3.8%
  [/code:1:ab3ec00070]
  Bron: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
 • Vista….
  Kijk hier eens:
  http://movies.apple.com/movies/us/apple/getamac/apple-getamac-security_480x376.mov
 • Dat is een reclamefilmpje. Hoe veelzeggend is dat nou echt? 0%?

  IN Mac OS X zijn ook genoeg fouten gevonden. Bovendien heeft Microsoft een kleinere delta tussen vinden bug en releasen patch. Die van Apple is meen ik 2,5 maal zo lang.

  groetjes Ed
 • [quote:628dfbc30a="jolo"]Dat is waarschijnlijk omdat de meeste Windows licenties verkocht worden op voorgeïnstalleerde merk-PC's. [/quote:628dfbc30a]

  OEM licenties bij een nieuwe pc is 95% van alle Windows licenties die worden verkocht.

  groetjes Edmond
 • [quote:b647e9df59="Frits Raaf"]Mijn reden om in géén Vista te gaan gebruiken: dat mijn officiële Adobe Creative Suite CS2 dan dient te worden vervangen door CS3 vanwege incompatibiliteit… (mooi Scrabblewoord!).[/quote:b647e9df59]

  Geldige reden en inderdaad een om niet te upgraden.

  Vind Adobe hierin trouwens wel wat terughoudend. Van alle bestaande progs zouden ze toch zeker de laatste versies zoals jouw CS2, moeten updaten voor Vista vind ik. Maar doen ze niet. Zelfs Lightroom functioneert niet volledig onder Vista (CD/DVD authoring en burning). Vooor Acrobat komen ze nog met een update, maar ook alleen voor versie 8 en ook alleen omdat die in de CS3 zit.

  groetjes Ed
 • [quote:d21a318091="Edmond Varwijk"]Dat is een reclamefilmpje. Hoe veelzeggend is dat nou echt? 0%?

  IN Mac OS X zijn ook genoeg fouten gevonden. Bovendien heeft Microsoft een kleinere delta tussen vinden bug en releasen patch. Die van Apple is meen ik 2,5 maal zo lang.

  groetjes Ed[/quote:d21a318091]

  Tja, ik heb zelf Vista onder handen gehad bij een vriend van me. Die vroeg mijn hulp om z'n nieuwe PC gebruiksklaar te maken. Ik moet zeggen, dat dit filmpje precies weergeeft wat je dan als Vistagebruiker ervaart… Bovendien is het erg komisch. Knappe reclame van Apple.

  Groet, Pjotr.
 • Installatie is dan ook het moment waarop je dit het meeste tegenkomt. Daarna eigenlijk nauwelijks nog.

  Wat is het verschil met su in Linux? Onder XP vernaggelt iedereen ongemerkt zijn pc, nu pas na 1 extra klik :-?

  groetjes Edmond
 • [quote:2fcd23f502="Edmond Varwijk"]Installatie is dan ook het moment waarop je dit het meeste tegenkomt. Daarna eigenlijk nauwelijks nog.

  Wat is het verschil met su in Linux? Onder XP vernaggelt iedereen ongemerkt zijn pc, nu pas na 1 extra klik :-?

  groetjes Edmond[/quote:2fcd23f502]

  Belangrijk verschil met su, hoor.
  Het Vistaklikje zet niet aan tot nadenken, maar alleen tot automatisch ongezien OK klikken. Bij beheerstaken in Linux moet je je wachtwoord invullen, dat vraagt om nadenken.

  Gemiste kans voor Vista, vind ik. Als ze het extra klikje hadden vervangen door een wachtwoord, net als in Linux, dan zou het wel iets hebben voorgesteld.

  Bovendien is de extra Vistaklik wel heel frequent. In Linux werkt een beheerderswachtwoord 10 minuten; je kunt dus in die 10 minuten, allerlei beheerstaken uitvoeren zonder opnieuw het wachtwoord in te voeren. In Vista blijf je aan het klikken.
 • [quote:b661519153="pjotr123"]Gemiste kans voor Vista, vind ik. Als ze het extra klikje hadden vervangen door een wachtwoord, net als in Linux, dan zou het wel iets hebben voorgesteld. [/quote:b661519153] Deze mogelijkheid heeft Vista ook. Er kan in Vista een standaard gebruiker worden aangemaakt met beperkte rechten. http://www.vistainfo.nl/gebruikersaccounts_onder_vista/
 • Dat het alleen een klik is, is alleen wanneer je zelf Administrator bent. Ben je dat niet, dan moet je ook in Vista een wachtwoord ingeven om je rechten te liften. En net als onder Linux moet je onder Vista/Windows nu eenmaal standaard geen Admin zijn. Wie security belangrijk vind, is niet met zijn standaard gebruikersaccount Admin.

  Ik vraag me af wat veiliger is. Een aparte rechten-lift voor iedere aparte actie, of een die 10 minuten blind je jouw gang laat gaan. Ik durf daar wel een leuke boom over op te zetten… :)

  Bovendien, zoals gezegd, ik kom de lift nauwelijks nog tegen. Alleen eigenlijk bij het verwijderen van sommige bestanden. Dat vind ik een weinig intelligent stuk van UAC. Het is dan ook nog niet perfect.

  groetjes Edmond
 • [quote:ad76f2ab77="Edmond Varwijk"]Wie security belangrijk vind, is niet met zijn standaard gebruikersaccount Admin.[/quote:ad76f2ab77] Dat lijkt mij ook het beste. Daarom had ik het beter gevonden als, het aanmaken van een account met beperkte rechten, deel uit zou maken van de Vista installatie. Zoals dat bij Linux al jaren het geval is.

  Toch vind ik dat Vista wat veiligheid betreft, een stap dichter is gekomen bij Linux. Zie dit artikel over Windows Vista Beveiliging http://www.techzine.nl/columns/23/5

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.