Vraag & Antwoord

OS Windows

Pc loopt vast bij installeren Windows XP

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Goedeavond,

  Een pc is gecrashed. Hij start niet meer op. Wanneer het keuze scherm komt van welke Windows je wilt booten loopt hij vast, ook als ik safe mode kies. Je ziet dan 1 regel en daarna loopt hij meteen vast. Als ik knoppix (linux vanaf cd) wil booten loopt hij ook vast. Ik zie wel het opstart scherm en als ik dan het commando in typ om te starten loopt hij na een druk op de enter toets meteen vast, hetzelfde probleem als ik ERD commander wil starten vanaf cd.

  Dan maar Windows XP opnieuw installeren. Ik boot van cd (gaat goed) de hardware wordt gecontroleerd en het setup programma word geladen. Daarna krijg je de vraag of je Windows wilt installeren of repareren. Ik druk op enter voor installeren en meteen loopt de pc weer vast (zie geen beweging). De XP cd werkt perfect op een andere pc. De hardeschijf is ook in orde (is getest in een andere pc).

  Dus waarschijnlijk vanaf het moment dat de pc een bepaald stukje hardware wilt aanspreken loopt hij vast. Waarschijnlijk is dat het geheugen of heeft iemand een ander idee?

  Alvast bedankt.
 • Kan vanalles zijn. Probeer knoppix nog eens, met de harddisk losgekoppeld, als dat wil tenminste.

  Belangrijke verdachten zijn geheugen, harddisk, oververhitting van cpu/videokaart/northbridge.

  Geheugen testen met memtest (bootflop of bootcd versie). http://www.memtest.org/

  Harddisk testen met de diagnosetool van de fabrikant. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

  Oververhitting: kijken of er iets vol stof zit, of de fans goed draaien. Kast open met de tafelventilator ervoor, en kijken of dat uitmaakt.
 • Kijk eens op http://www.ultimatebootcd.com/ met deze bootcd kan je op een aantal punten je systeem checken. Hierin zit ook memtest.
 • Ik heb het geheugen getest met beide testen van de ultimate boot cd. Hij vindt geen fouten. De hd heb ik aangesloten op een andere pc en die werkt perfect. Wat zou het probleem kunnen zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.