Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe image maken met Acronis True Image Home ??

gerben
9 antwoorden
 • Hoe kan ik met Acronis True Image een image maken van mijn harde schijf op een cd/dvd?? Met Norton Ghost vond ik dit geen probleem, maar de versie die ik heb is helaas niet meer compatible met mijn harde schijven.
 • Onder de F1 toets zit een hele praktische handleiding. Anders tabblad 'help'.

  Of wil je dat wij de tekst uit de helpfunktie kopiëren en hier inplakken?
 • [quote:c1f64dedd9="KeesA"]Onder de F1 toets zit een hele praktische handleiding. Anders tabblad 'help'.
  Of wil je dat wij de tekst uit de helpfunktie kopiëren en hier inplakken?[/quote:c1f64dedd9]
  Bedankt voor de hulp !!! :o

  Die knop had ik al gevonden, maar tis me niet duidelijk. Anders zou ik hier echt geen bericht plaatsen.
 • Wat is je dan niet duidelijk? Optie 'Backup' kiezen, selekteren welke partitie je wilt kopiëren, selekteren waarheen je de image (de kopie) wilt wegschrijven (je CD/DVD schrijver), de kopie een naam geven en kiezen voor een volledige (geen incrementele) backup.
 • Optie Backup, krijg je de backup wizard.
  Next.
  Select what you want to backup, My computer (default).
  Next.
  Daarna kun je de schijven selecteren. (default c:)
  Next.
  Melding over incremental backups, kun je negeren.
  File select box, met default file naam, eventueel aanpassen
  Next.
  Create a new full backup archive. (default)
  Next.
  Use the default options.
  Next.
  Commentaarveld, invullen of negeren.
  Next.
  Samenvatting gegevens.
  Proceed.
  En wachten maar.

  Eigenlijk gewoon klik, klik, klik. Als je er nu niet uitkomt, moet je je comptuer maar verkopen. ;)
 • [quote:5d019a4d9d="KeesA"]Wat is je dan niet duidelijk? Optie 'Backup' kiezen, selekteren welke partitie je wilt kopiëren, selekteren waarheen je de image (de kopie) wilt wegschrijven (je CD/DVD schrijver), de kopie een naam geven en kiezen voor een volledige (geen incrementele) backup.[/quote:5d019a4d9d]Ik kan de cd/dvd schrijver niet selecteren, staat er niet bij. Terwijl hij wel degelijk aangesloten is en werkt. Vandaar dat ik dacht dat het niet mogelijk is om rechtstreeks backup op cd/dvd te maken.


  Uhh, er gebeuren hele rare dingen op mijn pc. Hetgene wat Gerben hierboven beschrijft heb ik al een keer geprobeerd en toen kon ik cd/dvd dus niet selecteren. Nu probeer ik het nogmaals en lukt het wel :roll:

  Bedankt voor jullie hulp.
 • Het is m.i. beter om eerst de image op een andere partitie weg te schrijven en daarna op een dvd te branden. Ik gebruik Acronis nu een aantal maanden en kan het alleen maar van harte aanbevelen. Five star rating!
 • Bij mijn weten kun je alleen direct naar dvd branden, als je bijvoorbeeld incd hebt geïnstalleerd. Of dat moet met versie 10 veranderd zijn.
 • Is veranderd. Je kunt zelfs aangeven [i:d2c2cb93e0]hoe[/i:d2c2cb93e0] de image word weggeschreven: als één bestand of hapklare brokken (4.5 GB).
  Én het is toegestaan als thuisgebruiker om één licentie voor meerdere pc's te gebruiken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.