Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista Business langzaam!

7 antwoorden
  • Hallo, ik heb reeds windows vista business edition geinstalleerd op me laptop. ik heb hierbij mijn huidige xp geupdate met windows vista. alleen is mijn laptop nu ontzettend traag geworden met opstarten en met het openen van mappen en bijvoorbeeld het configuratiescherm. is dit probleem bekend en zijn hier oplossingen voor, Alvast bedankt, Gr. Cool Specs: Fujitsu Siemens Amilo 7300 1.5 ghz centrino 512 mb ram
  • 512MB is te weinig voor Vista. 1 of zelfs 2GB is aan te raden voor het soepel draaien van Vista.
  • Begin eens met de aero interface uit te zetten.
  • 512MB geheugen laat Vista als stroop lopen. Met 1 Gig zul je een essentiële snelheidsverbetering ervaren. Ik heb een tijdje met 1 Gig gedraaid en vond de boel al erg traag. Met 2 Gig nu loopt mijn Vista als een zonnetje. 512MB KAN, maar kan tegelijkertijd niet als je in Vista geen maatregelen neemt. Met name de visuele effecten van Vista doen een enorme aanslag op het systeem. Schakel je die deels uit dan zal de boel waarschijnlijk ook beter lopen. Zoals -indien van toepassing- de Aero interface. Ook de installatie over XP heen is geen snelheidsbevorderaar. Beter zou het zijn om je upgradeversie als zelfstandige versie te installeren nadat je je OS partitie lekker hebt geformatteerd. Dat kan [url=http://www.xs4all.nl/~rpronk/vista.htm]zo.[/url] Je begint dan met een schone install en zeult niet alle -vertragende- resten van een oude XP install met je mee. Maar uitbreiding van het geheugen zal absoluut het meeste effekt hebben.
  • [quote:91bf5aada3="KeesA"]512MB geheugen laat Vista als stroop lopen. Met 1 Gig zul je een essentiële snelheidsverbetering ervaren. Ik heb een tijdje met 1 Gig gedraaid en vond de boel al erg traag. Met 2 Gig nu loopt mijn Vista als een zonnetje. [/quote:91bf5aada3] Ben ik het niet helemaal mee eens... Ik gebruik vista met 1gb ram en dat vind ik ongeveer sneller als win xp. Kan me niet voorstellen dat 2gb dan nog sneller is. In taakbeheer heb ik nog nooit meer dan 943mb ram gebruikt van de 1023.
  • En hoe groot is je page file dan?
  • [quote:089a8ac1c4="Japie III"][quote:089a8ac1c4="KeesA"]512MB geheugen laat Vista als stroop lopen. Met 1 Gig zul je een essentiële snelheidsverbetering ervaren. Ik heb een tijdje met 1 Gig gedraaid en vond de boel al erg traag. Met 2 Gig nu loopt mijn Vista als een zonnetje. [/quote:089a8ac1c4] Ben ik het niet helemaal mee eens... Ik gebruik vista met 1gb ram en dat vind ik ongeveer sneller als win xp. Kan me niet voorstellen dat 2gb dan nog sneller is. In taakbeheer heb ik nog nooit meer dan 943mb ram gebruikt van de 1023.[/quote:089a8ac1c4]Hangt mede af van het aantal processen dat loopt. En als jij van je ene Gig maar 100MB vrij hebt loopt je systeem per definitie trager. Er wordt dan druk overleg met je pagefile op de harde schijf gepleegd en dat is vele malen langzamer dan dat er meer intern geheugen kan worden aangesproken. Ik merk dat met 2 Gig de harde schijf (dus de page file) ontzettend veel minder wordt aangesproken. En programmas starten essentieel sneller op. 1 Gig kan best, maar 2 Gig werkt echt stukken comfortabeler.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.