Vraag & Antwoord

OS Windows

Fax in Windows Vista Ultimate

8 antwoorden
  • Ik ben (tot mijn spijt) bij het kopen van mijn nieuwe laptop overgestapt van Windows XP NL op mijn oude laptop naar Vista Ultimate NL op mijn nieuwe laptop (Acer Aspire 5684). Ik heb een ingebouwd faxmodem. Ik heb met Windows Easy Transfer (wat je Easy noemt!) mijn oude faxen van 2002 t/m 2007 overgezet van mijn oude laptop met XP, waar MSFax goed werkte, naar mijn Acer met Ultimate, waar de oude faxen van 2002 tot 2007 in een andere directory terechtkwamen dan het systeem verwachtte. De namen van die directories komen niet overeen. De directory waarin Windows Faxen en Scannen (=Ultimate) nu, na het overzetten met Windows Easy Transfer, de inkomende faxen verwacht te ontvangen (C:\Users\mijn naam\Documents\Fax\Inbox\*.*) is in feite een andere directory dan waarin Windows Easy Transfer de faxen heeft geplaatst, namelijk: C:\ProgramData\Microsoft\Windows NT\MSFax\Inbox\*.*. Als ik onder de knop Extra, Faxinstellingen, Geavanceerd de namen van de directories wijzig met de knop Map verplaatsen, dan verandert er niets met de weergegeven faxen: dat blijven dezelfde faxen die in de map C:\Users\Lee\Documents\Fax\Inbox staan. Hoe kan dit? Hoe kan dit probleem worden opgelost, want zo werkt dit niet. Ik zou nl. wel de oude faxen kunnen verplaatsen / kopiëren, maar dan leest Windows Faxen en scannen alle faxen als 1 pagina en krijgen alle faxen de datum van verplaatsing. Terwijl ik in mijn administratie de faxen heb vermeld op datum van binnenkomst. De kern van het probleem is eigenlijk dat ik in Windows Faxen en scannen onder de knop Extra, Faxinstellingen, Geavanceerd de daar nu ingevulde directory: C:\Users\Lee\Documents\Fax\Inbox wil veranderen (in: C:\ProgramData\Microsoft\Windows NT\MSFax). Maar gek genoeg krijg ik onder de knop Map verplaatsen alleen de Nederlandse directory C:\Gebruikers\Lee\Documenten\Fax\PostvakIn te lezen. En welke van die 2 directories ik dan ook aanklik, er verandert niets aan de weergegeven faxen. Wat te doen?
  • [quote:8d80e18bf2="Russ Valentine [MVP-Outlook]"][url=http://www.vistax64.com/vista-print-fax-scan/22178-importing-fax-files-xp-backups.html#post89529]The developers are aware of the issue.[/url][/quote:8d80e18bf2]
  • Dank. Het is geruststellend dat er aan gewerkt wordt. Denk je dat hier binnenkort een verbetering opkomt, of komt er pas met SP1 in 1 keer een hele hoop verbeteringen?
  • De link is al enige maanden oud en kan achterhaalt zijn. Zit er net nog enige onderwerpen erop na te lezen. Misschien.... Edit: [url=http://www.winforumz.com/vista/Import-View-Windows-XP-Vista-x86-Past-Filesftopic-12381-days0-orderasc-165.html]Onderwerp[/url] van dezelfde auteurs, maar van een recentere datum. Ze zijn druk in de weer met een strijkijzer :roll: Hoe, wat en wannneer... [b:9f80a70429]Rosturp[/b:9f80a70429] trekt nu schouders op en trekt :-? [size=9:9f80a70429]NB het is niet nodig om in dat onderwerp terug te lezen. Deze bestaat uit 12 pagina’s, maar de eerste 11 bestaan slechts uit X-tal dubbelpost.[/size:9f80a70429]
  • Uit de mededelingen op de door jou hierboven aangegeven site: http://www.vistax64.com/vista-print-fax-scan/22178-importing-fax-files-xp-backups.html trek ik de conclusie dat het misschien werkt als je, nadat je alle faxen van XP naar Vista hebt overgezet (met Easy Transfer), Vista (Business of Ultimate) nogmaals installeert alsof je een upgrade van Vista over XP heen uitvoert. Bij een upgrade van XP naar Vista werkt het wel, bij een schone installatie van Vista niet.
  • [quote:d12306e56d="Richard2"]Bij een upgrade van XP naar Vista werkt het wel, bij een schone installatie van Vista niet.[/quote:d12306e56d]Zou je gelijk in kunnen hebben[quote:d12306e56d="Russ Valentine"]If you do an in-place upgrade from Win XP to Vista, all your faxes will be converted to a format which will be visible in Vista Fax. If you do a clean install of Vista then manually move your faxes from XP into Vista's Inbox and SentItems folders using Windows Explorer, they will not be visible. You'll have to open those folders directly in Windows Explorer to view those faxes[/quote:d12306e56d]Kan dat helaas niet voor je nagaan. Het is wel een hele omweg... terug naar XP... upgrade naar Vista. Dan zou ik daarna de Vista-bestanden saven en alsnog een schone installatie doen. Lees hier in het forum dat dat iets beter is. Geen balast van XP meer.
  • "hele omweg... terug naar XP... upgrade naar Vista": Dat klopt, maar ik bedoel ook niet na de installatie terug naar XP en dan upgraden. Ik bedoel: je hebt Vista geïnstalleerd, dan de faxen uit XP binnengehaald, gekopieerd naar de directory waar ze voor Vista wel zichtbaar zouden moeten zijn, en dan weer Vista over zichzelf heen installeren. Dus zoals je een upgrade doet, maar dan staat Vista er al. En wordt dus over zichelf heen weer geïnstalleerd. Zitten er nadelen aan gewoon Vista 2 keer installeren?
  • [quote:5f9da5b8b8="Richard2"][size=9:5f9da5b8b8]Ik bedoel: je hebt Vista geïnstalleerd, dan de faxen uit XP binnengehaald, gekopieerd naar de directory waar ze voor Vista wel zichtbaar zouden moeten zijn, en dan weer Vista over zichzelf heen installeren.[/size:5f9da5b8b8][/quote:5f9da5b8b8]Ik weet niet of die vlieger opgaat :o Wat je laatste vraag betreft: [url=http://help.wugnet.com/vista/Vista-Repair-ftopict50451.html]Vista repair install / in place upgrade[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.