Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

welke processor kan in mijn pc?

Anoniem
None
24 antwoorden
 • ZIe pagina 2
 • Als je boot van een Windows XP installatie CD kun je de betreffende partitie formatteren. Het makkelijkste is om alle bestaande partities te verwijderen en vervolgens naar eigen inzicht opnieuw partities aan te maken. Eén voor Windows XP en één voor je data bijvoorbeeld. Houd er wel rekelijk mee dat met het verwijderen van de partities de data ook weg is.

  Let er wel op dat de XP van je andere PC waarschijnlijk een OEM versie is, deze mag je niet op een andere PC gebruiken.
 • [quote:697f7d4230="JBS"]Als je boot van een Windows XP installatie CD kun je de betreffende partitie formatteren. Het makkelijkste is om alle bestaande partities te verwijderen en vervolgens naar eigen inzicht opnieuw partities aan te maken. Eén voor Windows XP en één voor je data bijvoorbeeld. Houd er wel rekelijk mee dat met het verwijderen van de partities de data ook weg is.

  Let er wel op dat de XP van je andere PC waarschijnlijk een OEM versie is, deze mag je niet op een andere PC gebruiken.[/quote:697f7d4230]

  bedankt. Alleen weet ik niet hoe ik bij die optie tercht kom. Bij mijn oude pc moest ik bij het opstarten een toetst indrukken om in dat menu te komen. Nu is het mij een raadsel. Nu schiet mij trouwens te binnen dat ik deze winxp op nog een andere comp. heb geinstalleerd. En daarnaast heb ik ook nog win98. Ik hoor graag van jullie

  Groet
 • In de BIOS moet je er voor zorgen dat de CD/DVD bovenaan staat bij de boot sequence. Hoe je in de BIOS komt hangt af van het moederbord. Probeer het eens tijdens het opstarten met F1, F2 en Del. Mogelijk verschijnt in beeld hoe het met jouw PC gaat. Stop vervolgens de XP in je CD/DVD en start je PC opnieuw op.
 • Als je boot met de xp cd, komt er VANZELF een scherm met de vraag, op welke schijf je windows wilt installeren. En daar heb je ook de mogelijkheid tot formatteren en partitioneren. Wil je de schijf vantevoren helemaal leeg hebben, dan kun je dat eenvoudig doen met delpart. Even op een bootflop zetten, daarmee opstarten, en de partities ermee wissen. Rebooten met de windows cd erin (en de flop eruit :o).

  http://www.russelltexas.com/delpart.htm
 • [quote:3f0add4f27="JBS"]In de BIOS moet je er voor zorgen dat de CD/DVD bovenaan staat bij de boot sequence. Hoe je in de BIOS komt hangt af van het moederbord. Probeer het eens tijdens het opstarten met F1, F2 en Del. Mogelijk verschijnt in beeld hoe het met jouw PC gaat. Stop vervolgens de XP in je CD/DVD en start je PC opnieuw op.[/quote:3f0add4f27]

  Bedankt :) Dat was hem inderdaad.

  IK hem nu alleen een andere probleem.

  Ik blijk toch win98 nodig te hebben dus wil ik mijn harde schrijf formateren. Als ik de comp. opnieuw opstart met de win98 cd erin loopt die vast bij 25% (lijkt mij wel als die 30 min. daar blijft). Als ik de harde schrijf met de winxp formateer kreeg ik 1 keer de foutmelding (toen ik de harde schrijf in 2 parties had verdeeld) dat hij niet verder kon gaan omdat de harde schrijf wellicht beschadigd zou zijn. Iemand misschien een oplossing hier voor?

  Alvast bedankt
 • Schijf testen en indien nodig vervangen. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

  Overigens is het bij een upgrade install bij mijn weten niet nodig om eerst win98 te installeren. Je moet alleen de cd ervan bij de hand hebben, zodat xp die desgevraagd kan checken.
 • Hallo Gerben,

  Winxp is geinstalleerd nu alleen doet gp2 (een f1 spel :lol: ) het niet goed op winxp. Ik heb deze comp. speciaal gekocht voor gp2. De pc van mij pa (ibm p200) is wat te langzaam en mijn normale pc is gewoon veel te snel en heeft winxp. Xp is nu weer van de 2de hands pc af alleen nu nog win98 erop zien te krijgen. Wat ik ook nog kan doen is de oude ibm van mijn pa (super comp) openmaken en die harde schrijf met win98 in deze (2de hands) comp. plaatsen. Alleen is het mij een raadsel (al weer :o ) hoe ik die open maak. Of anders kijken of dat progje van die link werkt. Moet ik wel eerst weer winxp erop zetten voordat ik dat progje kan runnen.
 • Harddisk overzetten is niet echt slim, aangezien je dan allerlei drivers mist. En mogelijk de aanwezige installatie omzeep helpt.

  Je moet van die link alleen het juiste diagnose tooltje downloaden. Deze kunnen veelal op floppy of cd gezet worden. Windows is dan in het geheel niet nodig.
 • Als ik dat progje start (maxtor harde schrijf) krijg ik de melding 'no floppy in drive' bedoelen ze dan dat ik een diskette nodig heb of heeft het er mee te maken dat ik geen maxtor harde schrijf heb (niet op deze comp. maar aangezien ik op die andere comp. toch eerst winxp moet reinstaleren omdat die comp. ook geen floppy drive heeft wilde ik het eerst op deze comp. uitproberen)

  Gerben, zal het problemen opleveren als ik de processor (amd 800 of zo iets) + moederbord over plaats naar mijn ibm? Of zit je dan ook met het probleem van drivers
 • Je hebt een floppy nodig om dat ding te installeren. Ten minste als je de floppy versie van powermax hebt.

  Processor overzetten moet je wat voorzichtig mee zijn. Je moet zeker weten of ie op het moederbord kan. En dan nog, je hebt altijd kans dat je iets vernielt.
 • En kan je geen 2 besturingssystemen op je pc zetten, 1 naast winxp?
 • Jawel, in dual boot. Maar nogmaals, dat is onverstandig, als de disk mogelijk defect is. Dat moet je gewoon eerst uitsluiten.
 • badankt voor de hulp
 • Weet iemand misschien waar de harde schrijf zit?

  [img:6e332dc1b9]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/22-1.jpg[/img:6e332dc1b9]

  [img:6e332dc1b9]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/11.jpg[/img:6e332dc1b9]
 • Daar niet in ieder geval. Zit meestal aan de voorkant van de kast, in een apart frame.

  Zo ziet een harddisk eruit: http://www.professional.ch/marktplatz/Lists/Items/Attachments/1/harddisk.jpg

  En hier zit ie meestal in: http://www.freebsddiary.org/images/antec-case-drive-bays.jpg
 • oke, aan de voorkant dus :) ga ff kijken
 • Kan ik de pc zo denk je aanzetten of gaat het dan goed fout?

  [img:3d1a4bc9c4]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo
  5yry56y45.jpg[/img:3d1a4bc9c4]
 • Neu, zou op zich wel moeten kunnen. Zorg alleen wel, dat je er niet per ongeluk tegenaan schopt of zo. Een quantum als ik het goed zie?
 • quatum? staat dat voor super oude harde schrijf? 2 gb en wat een groot ding :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.