Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 100% CPU bij filmpje afspelen in wmp

8 antwoorden
  • Ik heb een probleem met mijn windows media player, namelijk als ik een filmpje afspeel via het internet (niet online view, maar in windows media player zelf) dan loopt mijn cpu naar 100%. Hetzelfde geldt voor filmpjes die ik via outlook express open. Als ik vervolgens hetzelfde filmpje download op mijn hdd en dan afspeel, dan is er geen probleem. Ik heb nog maar net nieuw internet (KPN experia box) en een nieuwe grafische kaart (Nvidia Geforce FX 5200). Kan het hier mee te maken hebben? Zoniet, waarmee dan wel? Kan iemand mij misschien helpen? Specs: Windows xp sp2 windows media player 11 Nvidia Geforce FX 5200 512 mb ram
  • Visualisatie uitzetten, want die kost echt veel rekenkracht. Bij mij ook het geval :wink: Edit, ik las het niet goed, dacht dat het om audio ging :oops:
  • [quote:866916d786="Yocto"]Visualisatie uitzetten, want die kost echt veel rekenkracht. Bij mij ook het geval :wink: Edit, ik las het niet goed, dacht dat het om audio ging :oops:[/quote:866916d786] maakt niet uit :P
  • Ik denk dat mischien het downloaden ook veel rekenkracht kost, somige netwerkchips vragen veel proccesor kracht, en WMP11 zelf ook. probleem wordt het dan dat je niet teveel tegelijkertijd kunt doen met 512 MB of met uw proccesor. Ik heb zelf op dit moment ook ongeveer dezelfde pc als u. 512 mb erbij kopen zou mischien een oplossing zijn omdat die maar 25 euro kost, heeft u 1024MB bij elkaar wat beter is
  • [quote:6ad49c8c47="Yocto"]Ik denk dat mischien het downloaden ook veel rekenkracht kost, somige netwerkchips vragen veel proccesor kracht, en WMP11 zelf ook. probleem wordt het dan dat je niet teveel tegelijkertijd kunt doen met 512 MB of met uw proccesor. Ik heb zelf op dit moment ook ongeveer dezelfde pc als u. 512 mb erbij kopen zou mischien een oplossing zijn omdat die maar 25 euro kost, heeft u 1024MB bij elkaar wat beter is[/quote:6ad49c8c47] oke ik ga het proberen...bedankt voor de tip Yocto :wink:
  • hey ik had laatst precies hetzelfde probleem als jou maar ik heb een oplossing ervoor gevonden. je moet bij je bureaublad rechtermuis knop en zo naar eigenschappen en daarna tab: instellingen --> geavanceerd --> tab: probleem oplossen --> de hardwareversnelling wat lager zetten ik heb hem op de 3e staan en ik kan alles gewoon afspelen zonder dat me CPU op 100% komt te staan maar gwoon netjes rond de 5 á 15% :wink:
  • [quote:9c3bff3da2="hephzebah"]hey ik had laatst precies hetzelfde probleem als jou maar ik heb een oplossing ervoor gevonden. je moet bij je bureaublad rechtermuis knop en zo naar eigenschappen en daarna tab: instellingen --> geavanceerd --> tab: probleem oplossen --> de hardwareversnelling wat lager zetten ik heb hem op de 3e staan en ik kan alles gewoon afspelen zonder dat me CPU op 100% komt te staan maar gwoon netjes rond de 5 á 15% :wink:[/quote:9c3bff3da2]Ohw oke... ik ga het thuis meteen proberen
  • [quote:4f2746ffa1="bokka"][quote:4f2746ffa1="hephzebah"]hey ik had laatst precies hetzelfde probleem als jou maar ik heb een oplossing ervoor gevonden. je moet bij je bureaublad rechtermuis knop en zo naar eigenschappen en daarna tab: instellingen --> geavanceerd --> tab: probleem oplossen --> de hardwareversnelling wat lager zetten ik heb hem op de 3e staan en ik kan alles gewoon afspelen zonder dat me CPU op 100% komt te staan maar gwoon netjes rond de 5 á 15% :wink:[/quote:4f2746ffa1]Ohw oke... ik ga het thuis meteen proberen[/quote:4f2746ffa1] suc7

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.