Vraag & Antwoord

OS Windows

Vertraging Start > Alle Programma's

8 antwoorden
  • Na een verse installatie van Windows XP home heb ik een forse vertraging als ik via Start > Alle Programma's de lijst met programma's wil oproepen. Het verschijnen van die lijst kost enkele seconden en die zou in een onderdeel van een seconde moeten opkomen. Iemand een idee van de oorzaak en de oplossing?
  • [quote:c55678d0b3="boshond"]Iemand een idee van de oorzaak en de oplossing?[/quote:c55678d0b3]Niet direct. Zoek eens in het forum op : [b:c55678d0b3]MenuShowDelay[/b:c55678d0b3] wat er over wordt geschreven en controleer de waarde. [url=http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/gebruikersinformatie/ondersteuning/default.aspx#20](meen standaard 400ms)[/url]
  • start -> uitvoeren -> regedit HKEY_CURRENT_USER -> Control panel -> Desktop -> Dubbelklik op MenuShowDelay en verander in 200-400 Afhangend van hoe je het zelf wilt. Ik weet niet zeker of je de computer opnieuw moet opstarten om het van kracht te laten worden.
  • [quote:bb78ec5df8="Sun-Tzu"]start -> uitvoeren -> regedit[/quote:bb78ec5df8]Hmmm... kan mij vergissen, maar lijkt mij exact wat er in mijn link staat :roll:
  • hmm, jullie instelling verschilt een uur, en als je dat beschouwt moet je bijna wel concluderen dat er zo ongeveer gelijktijdig gepost is :lol:
  • [quote:6ba80c6356="derkdejong"]hmm, jullie instelling verschilt een uur, en als je dat beschouwt moet je bijna wel concluderen dat er zo ongeveer gelijktijdig gepost is :lol:[/quote:6ba80c6356] Had inderdaad de andere post niet gezien :-?
  • Dank voor de reakties maar die oplossing had ik ook al op het Internet gevonden. Dat is het echter niet. Ik heb nog eens extra goed gekeken wat er nu eigenlijk gebeurt. Het gaat hier zozeer om de vertraging van het openen van het start menu zelf maar, afhankelijk van de instellingen, het openen van de lijst met programma's. 1. Bij de klassieke insteling van het menu start duurt het ca. 7 seconden voordat ik het scherm open krijg. Als ik dit een paar keer doe, dan is dit probleem na een tweetal keren openen verdwenen. 2. Bij het XP Menu start gaat het eerste scherm nadat ik op de Start kop heb gedrukt, direct open maar zodra ik naar de programma lijst "Alle Programma's" loop, duurt het ook 7 seconden eer die opent. Ook hier geldt: een paar keer doen en daarna is het probleem voorbij. Totdat ik ik weer opnieuw aanlog of de eigenschappen van het menu start wijzig. Dan begint de ellende weer opnieuw. Ik heb nog even gekeken bij de prestaties maar tijdens het wachten zie ik geen piek in geheugenverbruik of processorgebuik.
  • Heel raar maar het loste zich vanzelf op: ineens was het over. Ik begrijp er niets van maar alles werkt nu weer naar behoren. Bedankt voor de reakties.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.