Vraag & Antwoord

OS Windows

temperatuursensor metingen

5 antwoorden
  • Ik wil voor Informatica een PO gaan maken waarmee ik de temperatuur van een computer zelf wil beinvloeden en bekijken. Maar daarvoor heb ik de plek nodig waar de metingen binnen komen. Programmas als Speedfan en Smartdoctor moeten uiteraard ergens hun metingen vandaan halen om de temperatuur te weergeven. Ik zal zelf waarschijnlijk Delphi 7.0 of iets vergelijkbaars gaan gebruiken. Dus, kan iemand mij vertellen waar de temperatuurmetingen 'binnenkomen'?
  • Wellicht met WMI: http://www.ciuly.com/delphi/wmi/ http://www.ciuly.com/delphi/wmi/cpuSystemTemperature/index.html
  • Je hebt bij mijn weten wel een van de lastigste onderwerpen gekozen. Temperatuur sensoren in pc's zij notoir slecht uit te lezen, en bovendien is de hardware heel slecht gedocumenteerd.
  • [quote:60b0254680="gerben"]Je hebt bij mijn weten wel een van de lastigste onderwerpen gekozen. Temperatuur sensoren in pc's zij notoir slecht uit te lezen, en bovendien is de hardware heel slecht gedocumenteerd.[/quote:60b0254680] Klopt, maar dit moeten we denk ik dan maar voor lief nemen. Het is trouwens in eerste instantie ook maar orienteren, niet dat dit al definitief is. Maar we moeten dus even uitzoeken of het niet al te ingewikkeld word.
  • Misschien moet je eens contact opnemen met Alex van Kaam. Dat is de maker van motherboard monitor. Die kan je ongetwijfeld heel veel over dit onderwerp vertellen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.