Vraag & Antwoord

OS Windows

kan bestand niet kopieren

Anoniem
kobusbeljaars
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met het kopieren van bestanden tussen computers. Ik heb een server waar de bestanden op staan. ALs ik deze bestanden wil kopieren naar een andere pc via het netwerk geeft windows aan dat hij het bestand niet kan vinden. Als ik kijk bij de eigenschappen van deze bestanden dan staat er bij dat deze mogelijk geblokkeerd wordt. Zie de afbeelding:

  [img:e34587ae28]http://83.82.195.94/public/naamloos.JPG[/img:e34587ae28]

  Uiteraard kan ik klikken op "blokkering opheffen", echter moet dat stuk voor stuk en dat duurt nogal even. Waar kan ik uitschakelen dat windows deze bestanden blokkeert? Bij voorbaat dank!
 • Kan zijn dat ik nergens een [b:f4379b925f]Windows versie[/b:f4379b925f] lees.
  A Network File Cannot be Opened if the File is Locked
 • De bestanden staan op een NTFS-geformatteerde schijf. NTFS kent de mogelijkheid van Alternate data streams (ADS), een soort metadata die aan het bestand worden toegevoegd.

  In het geval van jouw geblokkeerde bestanden is er een z.g. zone-identifier in het bestand opgenomen. Je kunt dit niet voorkomen door een instelling van windows. De maker van de bestanden heeft dit gedaan. Bij copiëren naar een FAT32-geformatteerde schijf verdwijnen deze gegevens, omdat FAT32 geen streams ondersteunt. Als je de bestanden 'zipt' en vervolgens weer 'unzipt' verdwijnen de streams ook.

  Er zijn programma's om de streams te bekijken en te verwijderen. Een mooi programma is NTFS Streams Info. Het ondersteunt ook batch-mogelijkheden om deze extra informatie uit grote hoeveelheden bestanden te verwijderen. Het is shareware, maar 30 dagen vrij te gebruiken en te vinden op http://www.isgeo.kiev.ua/shareware/products.html

  Een ander en gratis programma is Streams, waarbij een batchfile geleverd wordt om alle streams-data uit bestanden in een folder te verwijderen. (NTFS Streams Info kan ook specifieke data verwijderen en data veranderen).
  Streams en de batchfile zijn te vinden op http://www.blueslady.net/tandt.html Ik heb hier zelf geen ervaring mee.

  vr.gr.
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.