Vraag & Antwoord

OS Windows

driver voor blackberry

Anoniem
Maarten60
11 antwoorden
 • Hallo,
  Wie kan mij helpen met het volgende.

  Ik wil mijn blackberry opladen via mijn pc. Echter alleen opladen en geen andere functies. De synchronisatie gaat namelijk via de lucht. Om te laden moet er stroom gezet worden op de USB poort en daar is een driver voor nodig.
  Nu staat er op het blackberry forum (www.blackberry-nl.com) forum een post hoe je dit kan organiseren via de windows update service, maar die is op mijn PC geblokkeerd. Ik kan dus op deze manier niet de juiste driver zoeken en installeren.

  Ik heb wel rechten om drivers te installeren. Kan iemand mij helpen met een verwijzing naar de driver voor w2000 prof zodat ik zelf de installatie kan uitvoeren.

  Helaas krijg ik op het BBforum geen antwoord. Misschien heeft hier iemand inzicht hoe ik de juiste driver via Microsoft kan krijgen.

  Dank,
  Maarten
 • Niemand?
  Of staat dit onder het verkeerde onderwerp?
  Maarten
 • probeer eens drivers te zoeken op hun site of op www.driverguide.com

  geef ff de driver naam even dan kunnen we je misschien beter helpen
 • Ik heb op de website van RIM (www.rim.com) gekeken maar kan daar niets vinden.

  Deze tekst op het blackberry forum gevonden (www.blackberry-nl.com)

  [quote:d66e85ead0]

  Wanneer je de Desktop Manager installeerd dan wordt er ook een USB driver geinstalleerd. Deze driver is ook noodzakelijk om een BlackBerry via de USB poort van de PC op te laden.

  Nu zullen de meeste BlackBerry 4 genruikers geen Desktop Manager meer installeren (of geïnstalleerd krijgen).

  Het is echter ook mogelijk om de USB driver te installeren zonder de Desktop Manager onder Windows 2000, Windows XP en Windows 2003. De RIM USB driver is namelijk beschikbaar op de Microsoft Windows Update site. http://update.microsoft.com

  Op een PC zonder de RIM USB driver (of Desktop Manager), koppel de BlackBerry aan de USB poort. Er verschijnt nu een New Hardware found. Daarna de Windows update site selecteren en de driver wordt geïnstalleerd.

  PC met een oude driver kunnen ook naar de Windows Update site gaan. De driver kan gevonden worden in de Optional Hardware Updates sectie, onder Research In Motion.

  [/quote:d66e85ead0]

  en

  [quote:d66e85ead0]

  Om de BlackBerry USB driver wat makkelijker bij Microsoft te kunnen vinden hier een korte handleiding:

  Er zijn twee mogelijkheden.
  • 1) Met de PC gekoppeld aan internet koppel de BlackBerry met de USB kabel aan de PC en laat Windows de driver op internet zoeken (Windows Update site). Hiervoor moet je wel local administrator zijn.
  • 2) Voor administrators en werkplek beheerders etc, download de driver en gebruik bijvoorbeeld Microsoft WSUS om de driver uit te rollen.

  Downloaden van de driver BlackBerry USB driver van de Microsoft website.
  • Ga met IE naar http://v4.windowsupdate.microsoft.com/catalog/en/default.asp
  • Selecteer: Find driver updates for hardware devices
  • Kies bij Hardware Drivers voor Other Hardware
  • Kies bij Manufacturer name: voor Research In Motion uit de lijst.
  • Kies bij Operating system: het juiste Operating System.
  • Klik op Search
  • bij Research In Motion usb software update released on July 05 2005. - (Posted Date: October 03, 2005) (of nieuwer) klik op Add
  • Klik op Go to Download Basket
  • Selecteer de download locatie met Browse… en klik op Download Now
  [/quote:d66e85ead0]

  Dit beschrijft mijn probleem plus een oplossing. Helaas heb ik niet de rechten om naar de microsoft update site te gaan.
  :x
  Ik kan wel een driver installeren. Dus ik ben op zoek naar de driver zelf.
  Groet,
  Maarten
 • Beste Maarten,
  Je schrijft dat je niet de rechten hebt om naar de windows update site te gaan. Betekent dat dat de site http://v4.windowsupdate.microsoft.com/catalog/en/default.asp?allowv4cat=true helemaal geblokkeerd wordt? Je hoeft namelijk niet naar updates te laten zoeken, maar kunt in het menu links "find hardware drivers"aanklikken, zoals boven vermeld. Volg de verdere stappen (other hardware, Research in Motion, etc.) en je kunt uiteindelijk het bestand downloaden (dus niet rechtstreeks installeren) . als je deze site echt niet mag bezoeken kun je het misschien op de computer van een kennis doen, en het gedownloade bestand meenemen.

  Verder zou de driver ook te vinden moeten zijn op de CD van je blackberry. Als je de desktopmanager installeert wordt hij tenslotte ook meegeinstalleerd.
  Het gaat om de bestanden [b:000ba69e80]RimUSB.sys, RimUsbNT.inf [/b:000ba69e80]en eventueel [b:000ba69e80]rimusbnt.cat[/b:000ba69e80]. Waarschijnlijk zitten de in een cab-file. De versie van windows update heet 10748926.cab, maar mogelijk heet die op de CD anders. Je kunt met winzip, winrar o.d in cab-files kijken. Eventueel kun je op http://www.zipscan.co.uk/ een probeerversie van zipscan vinden waarmee je alle cab-files op je CD kunt doorzoeken.

  Als het bovenstaande niet tot een oplossing leidt meld het dan even.

  vr.gr.
  Jan
 • Beste Jan,
  dank voor je antwoord.
  Als ik de URL intype gaat de update site kennelijk iets starten op mijn PC. Dit wordt niet geaccepteerd (krijg de melding dat ik niet de goede rechten heb) en vervolgens is de keuze 'find hardware drivers' geblokkeerd.

  Heb gisteren even geprobeerd met een andere pc met hetzelfde os (w2k) maar ik wordt naar een nieuwe update site gestuurd. Moet even uitzoeken hoe ik dat kan voorkomen.

  Met betrekking tot de CD, die zoek ik even op.

  Ga van het weekend verder kijken en meldt hier de resultaten.
  Groet,
  Maarten
 • Het is gelukt de files te downloaden :lol:
  Ga proberen ze te installeren.
  Groet,
  Maarten
 • Fijn dat het gelukt is Maarten. De installatie zal wel lukken.
  dank voor het terugmelden.
  gr. jan
 • Frustrerend maar waar, ik krijg de drivers niet gedownload.
  Ik kan ze selecteren en de locatie opgeven. Het downloadproces start maar ze arriveren niet.
  Ik wordt er gek van :evil:
  Moet ik ze naar een specifieke plek downloaden?
  Groet,
  Maarten
 • Ik begrijp het niet helemaal. Eerst schrijf je dat je de files gedownload hebt, en nu dat het niet lukt.
  Ik heb het zelf maar even geprobeerd en het lukt gewoon, dus ze staan hier nu op mijn computer. (voor w2kpro, want dat moest het toch zijn?)
  Als je mij in een PB een Email-adres kunt geven stuur ik ze wel door. Het is maar een klein bestandje.

  vr.gr. Jan
 • Hallo Jan,
  Sorry voor de conflicterende berichten. Ik zag dat de download liep en had op basis daarvan aangegeven dat ik de files gedownload had. Helaas kwamen de files niet aan. Vandaar mijn tweede bericht.
  Ik heb inmiddels via blackberry.com de desktop manager gedownload en de files uit een cab bestand gehaald. De installatie lijkt succesvol.
  Als het niet werkt stuur ik je een pb. Moet we even uitzoeken hoe dat gaat :wink:
  Ik hou je op de hoogte.
  Groet,
  Maarten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.