Vraag & Antwoord

OS Windows

Bij openen Deze computer direct explorer.exe foutmelding

Anoniem
derkdejong
11 antwoorden
 • Hallo,

  Zoals de titel al zegt heb ik problemen met het openen en verkennen van deze computer. Als ik bijv. mijn documenten open dan krijg ik gelijk een foutmelding met de vraag of ik het rapport wil verzenden.

  Nu dacht ik zelf in eerste instantie aan spyware of een virus. Maar na een zorgvuldige scan met diverse programma's blijft het probleem bestaan. Ik heb e altijd up to dat gehouden.

  Heeft iemand een oplossing voor dit vervelende probleem?
 • Je zou je geheugen en harddisk eens kunnen testen.
 • Het gaat om een laptop. En wat bedoel je precies met het testen?
 • Geheugen kun je testen met memtest. http://www.memtest.org/
  Harddisk kun je testen met de diagnose tool van de fabrikant: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Kun je me misschien wat meer informatie geven over welke testen ik moet doen en hoe ik dit doe :-? En heb ik de kans dat ik bestanden kwijt raak op mijn harddisk? Ik ken deze testen namelijk niet.

  Ik heb een Hitachi HTS424040M9AT00 schijf in m'n laptop.

  Alvast bedankt!

  PS. Kunnen er nog andere oorzaken zijn? Hij is ook heel traag. Misschien een virus? Ik heb hem gescand met AVG en de online scanner van McAfee .Laptop is ongeveer 1 1/2 jaar oud.
 • Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Maar dit zijn relatief eenvoudigen testen. Heb je een floppy drive in je pc? Zoja, download dan deze:

  Memtest.
  http://www.memtest.org/download/1.70/memtest86+-1.70.floppy.zip
  Uitpakken in lege map, install.bat opstarten, lege flop erin, en flop ermee aanmaken. Daarna eveneens met de flop opstarten. Deze test loopt oneindig door, laat hem minimaal één pass lopen, liever meerdere uren. Er mogen geen errors optreden.

  Hitachi drive fitness test.
  http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v409_b00.EXE
  Deze start je op, lege flop in de pc, en flop ermee aanmaken. Daarna met de flop opstarten. De meest uitgebreide test doen.

  NB: maak vantevoren wel een backup van onvervangbare bestanden. Als de schijf defect is, kan het zijn dat ie bij deze test net helemaal de geest geeft.
 • Ik heb helaas geen floppydrive :roll: zijn er andere manieren?
 • Er staan ook cd images op beide sites. Deze dan downloaden, en als image branden met bijvoorbeeld nero. Verder zelfde procedure, dus booten met de aangemaakte cd's.

  http://www.memtest.org/download/1.70/memtest86+-1.70.iso.zip
  http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v409_b00.iso
 • Hallo,

  Ik ben even een tijdje weg geweest vanwege een vervelend internetprobleem. Maar na de laatste adviezen van Gerben ben ik nog niet verder gekomen.
  Ik heb de test gedaan maar zonder verbetering. Nu zat ik zelf te denken aan het terugzetten naar een herstelpunt van een dikke maand terug. Zou dit kunnen helpen? Een complete herinstallatie zou echt een ramp zijn vanwege alle programma's en dergelijke.

  Alvast bedankt
 • De testen zijn uitsluitend bedoeld om te kijken of de hardware al dan niet defect is. Wat is er uit die testen gekomen?
 • Hallo,

  Sorry voor de late reactie. Maar ik heb de testen beide gedaan. De memorytest geeft na 2 passes geen enkele error. Ook bij de harddisk test heb ik geen fouten gevonden. Mijn laatste redmiddel is het opnieuw installeren van windows lijkt mij. Nu gaat dit bij een asus laptop doormiddel van het het terugzetten van de windows installatie die opgeslagen is op een recoverygedeelte van de harde schijf. Het nadeel hiervan is dat alle programma's er dan af zijn en de installatie in niet voorzien van alle update's. Nu vroeg ik mij af of het ook mogelijk is deze recoveryfile van asus aan te passen zodat je hier alle "standaard"programa bij op kan zetten, zoals het office pakket bijvoorbeeld.

  Of iemand moet nog een andere oplossing weten voor de foutmelding van explorer.exe

  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.