Vraag & Antwoord

OS Windows

FTP opzetten, wie wil dit ff uitleggen?

Anoniem
gerben
18 antwoorden
 • Ik wil graag een FTP beginnen, maar ik heb al verschillende pogingen gedaan en het werkt niet.
  IK had vroeger wel een FTP draaien op deze PC, dus ik weet zeker dat het moet kunnen.

  Wie zou mij even willen helpen? Ik zal dan hetzelfde FTP-programma intalleren wat jij hebt, zodat we snel alles in kunnen stellen.

  Voeg me even toe aan MSN, voor het gemak even mijn spamadres: alsemghost@hotmail.com waarmee ik 24 uur per dag online ben.
 • Wat wil je installeren, een ftp server of een client? FTP op zich hoef je niet te installeren, is al aanwezig. WIndows ondersteunt ftp namelijk standaard.
 • [quote:3c4954403b="gerben"]Wat wil je installeren, een ftp server of een client? FTP op zich hoef je niet te installeren, is al aanwezig. WIndows ondersteunt ftp namelijk standaard.[/quote:3c4954403b]Een FTP server, waar dus iemand zijn spullen kan uploaden.
 • Hoeveel mag het kosten? De beste servers zijn serv-u ftp en bulletproof ftp. Maar die zijn niet gratis. Wil je freeware, dan kun je filezilla gebruiken.

  Als je het overigens simpel wilt houden, kijk dan eens naar hfs. Kwestie van opstarten en het draait. Heeft een html interface, heb je ook geen gedoe met ftp clients.

  http://www.rejetto.com/hfs/
 • [quote:ae59eceb48="gerben"]Hoeveel mag het kosten? De beste servers zijn serv-u ftp en bulletproof ftp. Maar die zijn niet gratis. Wil je freeware, dan kun je filezilla gebruiken.

  Als je het overigens simpel wilt houden, kijk dan eens naar hfs. Kwestie van opstarten en het draait. Heeft een html interface, heb je ook geen gedoe met ftp clients.

  http://www.rejetto.com/hfs/[/quote:ae59eceb48]
  Bedankt, ik ben nu dat HFS aan het testen :)
 • Heel veel NASjes hebben FTP standaard ingebouwd. Mogelijk heb je er daar een van.

  groetjes Edmond
 • http://www.snapfiles.com/get/cesarftp.html is freeware en een server die echt op de achtergrond loopt.
  Simpel in te stellen en echt snel!

  succes!
 • Ik heb nu pas tijd voor dat HFS. HFS zegt nu:

  You are behind a router. Ensure it is configured to forward port 80 to your computer

  Kan ik dit zelf makkelijk doen, hoe werkt dit?
 • via de site portforward.com ben ik een eind gekomen, maar het lukt me niet om verbinding te houden met internet. Uiteindelijk staat er op die site:

  If you find that you can not pull up webpages, the problem is most likely the dns numbers you entered. Give your ISP a call, and they will be able to tell you which dns servers to use. This is a question they answer all of the time. They will be able to tell you what you should use right away.

  Wat is ISP?
 • Hoe kom ik er achter welke DNS nummers ik moet gebruiken?
 • Ik weet nog steeds hoe ik de juiste DNS-nummers krijg :(
 • Port forwarden doe je in je router. Beetje afhankelijk van type hoe het daarin heet. Je ip kun je met ipconfig bepalen. En dan moet je de boel zo instellen, dat port 80 met het ip van je pc verbonden wordt.
 • [quote:327dd9f555="gerben"]Port forwarden doe je in je router. Beetje afhankelijk van type hoe het daarin heet. Je ip kun je met ipconfig bepalen. En dan moet je de boel zo instellen, dat port 80 met het ip van je pc verbonden wordt.[/quote:327dd9f555]Dat is precies wat ik gedaan heb mbv portforward.com, nu zit ik dus met het probleem dat ik de DNS-nummers alleen nog hoef te weten.
 • [quote:dc58f66c6a="Ghostrider"][quote:dc58f66c6a="gerben"]Port forwarden doe je in je router. Beetje afhankelijk van type hoe het daarin heet. Je ip kun je met ipconfig bepalen. En dan moet je de boel zo instellen, dat port 80 met het ip van je pc verbonden wordt.[/quote:dc58f66c6a]Dat is precies wat ik gedaan heb mbv portforward.com, nu zit ik dus met het probleem dat ik de DNS-nummers alleen nog hoef te weten.[/quote:dc58f66c6a]Ik zie dat je je MSN-adres in je profiel hebt gezet. Ik heb je even toegevoegd en hoop zodoende snel het probleem op te lossen :)
 • Welke dns nummers? Je pc haalt zijn dns van de router, de router haalt zijn dns van de provider, beide geheel automatisch.
 • [quote:4ce0c9b6df="gerben"]Welke dns nummers? Je pc haalt zijn dns van de router, de router haalt zijn dns van de provider, beide geheel automatisch.[/quote:4ce0c9b6df] Ik moest eerst een static IP maken, en daar had ik de juiste DNS-nummers nodig om daarna pas de poort open te gaan zetten.
 • Het is eindelijk gelukt om een FTP te laten draaien, ik gebruik nu "Cerberus FTP Server"
  Ik heb hem al getest met iemand van MSN. Ik had toen een txt bestandje gemaakt en diegene kon lezen wat er stond. Test geslaagd dus.
  Maar, nu wil ik eindelijk degene die dingen voor mij heeft in laten loggen. Dit gaat goed, tot ik uiteindelijk de melding krijg: "ERROR CLOSING CONNECTION: DE EXTERNE HOST HEEFT EEN VERBINDING VERBROKEN"

  Ik heb gekeken bij de instellingen, maar alles staat goed. Ligt het nu alsnog aan mijn instellingen, of ligt de fout bij de ander die wil inloggen?
 • hij werkt niet meer, ook niet bij andere personen. in de browser wordt de melding time-out van de bewerking bij ze weergegeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.