Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dialogbox in XP

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Sinds kort heeft een bekende van mij het vreemde verschijnsel dat er na het (USB) aansluiten van een Canon camera wel door Windows wordt gemeld dat er een dialogbox (dat pop-up venster waarin je aan kunt geven welke actie Windows moet ondernemen) openstaat, echter het venster zelf is niet meer zichtbaar. Volkomen afwezig.
  Uiteraard kan-ie de mededeling "gewoon" wegklikken en verder gaan, maar "ergens" klopt dus iets niet. "Schoonheidsfoutje"…..
  Is iets dergelijks makkelijk herstelbaar (waar staan de eigenschappen van een dergelijk venster voor een bepaald apparaat verstopt?), of betreft het een registerfout en is de makkelijkste weg toch een de- en herinstall van de Canon software?
 • Niemand die weet waar de "engine" schuilt welke dat pop-up venster te voorschijn tovert…….?
  Registeraangelegenheid?
 • Waarschijnlijk is dat het venster van de "automatisch afspelen" functie.
  Misschien helpt het om automatisch afspelen uit te schakelen voor het USB station?
 • Autom. afspelen ken ik alleen van CD / DVD stations, geen idee waar ik dit voor een USB "station" moet zoeken……
  Ik neem aan dat het betreffende apparaat (camera) hiervoor aangesloten moet zijn. Maar dan……? (Misschien zoek ik dieper dan nodig is?).
 • Als je camera door Windows herkent wordt als een opslagmedium (wat het geval lijkt te zijn) wordt er als het goed is een station toegevoegd aan "Deze computer" met de naam "Verwisselbare schijf" o.i.d.
  Volgens mij kun je de opties voor automatisch starten vinden in de eigenschappen van dat station.
 • Duidelijk. Zal eens zien of ik 'm op die manier weer aan de praat kan krijgen. Als 't gewenste resultaat uitblijft, dan een herinstall. van het betrokken progje. Stelt ook niet zoveel voor , gelukkig…..
 • jweijde heeft gelijk. Als de USB stick erin zit, ga je naar deze computer. Daar klik je de rechtermuisknop op de verwisselbare schijf en ga je naar eigenschappen. In het tabblad 'automatisch afspelen' kan je instellen wat er moet gebeuren als de USB stick wordt ingeplugd.
 • Die logica ontgaat me niet…. :wink:
  Maar de "grote grap" is in dit geval dat bij alles (CD'tje, USB stick) keurig dat pop-up venster (Auto afspelen) verschijnt, maar dus niet (meer) bij die camera. Wel de [u:42bad58a06]melding[/u:42bad58a06] dat er een "dialog box" (die pop-up) open staat, maar niet zichtbaar in ieder geval…..
  Het "risico" is dus aanwezig dat ik alsnog het bijbehorende progje moet herinstallen…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.