Vraag & Antwoord

OS Windows

Onvoldoende virtueel geheugen

9 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een laptop (Dell Inspiron 1501) en een desktop (HP Pavilion T860), allebei draaiende op XP. Sinds gister hebben ze zich geupdate met Windows automatische updates en sindsdien zijn ze allebei rete traag en komt er een ballonnetje met " Windows heeft onvoldoende virtueel geheugen". Daarna sluit hij bijna alles af en kun je bijna niets meer. Is dit een fout in de Windows update en wat is hier tegen te doen? P.S. Bij mijn desktop krijg ik de melding na ong 2 uur, bij mijn laptop ong na een half uur.
  • Tja, als je meerdere updates hebt binnengehaald is het zo niet uit te maken of één daarvan de boosdoener is. Beste is om ze per stuk te deïnstalleren, een tijdje op de PC's te werken en te zien welke de boosdoener is. Die voorlopig niet binnenhalen en de rest weer installeren.
  • Misschien een stomme vraag, maar hoe deinstalleer ik Windows Updates?
  • Configuratiescherm>software. Bovenaan een vinkje zetten voor 'updates weergeven'. Dan de recentste update deïnstalleren. Doorwerken op je systeem totdat het weer misgaat. Dan weer de dan recentste update weghalen etc.
  • Maar hoe krijg ik die ene update weer terug als het hem niet is?
  • Lees de laatste zin van mij eerste bericht. De updates hebben nummers waaraan je ze kunt herkennen.
  • Chorro, Een vraag die nog niet gesteld is: Op welke waarde is je virtueel geheugen ingesteld? (...MB) En hoeveel intern geheugen heb je? (...MB of misschien wel ..GB)
  • Hoeveel Virtueel geheugen ingesteld is zou ik niet weten. Ik heb 512 MB intern geheugen.
  • Om dit te weten te komen c.q. in te stellen ga je naar: Start / Configuratiescherm / Systeem / Geavanceerd / Prestaties / Instellingen / Geavanceerd / Virtueel geheugen. Als je dan op wijzigen klikt kun je verder kijken en waarden invullen en aangeven op welke schijf c.q. partitie je het virtueel geheugen wilt hebben. Bij 512 MB intern geheugen stelt Windows zelf voor om 766 MB virtueel in te vullen, doe dit dan zowel bij minimum als bij maximum en klik dan op instellen. Je moet wel opnieuw opstarten om het te laten werken. Succes.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.