Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn recoverypartitie, van kleine HD naar grotere HD doen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • 1. wat betreft je titel: geef aan wat het probleem is. Iedereen heeft echte problemen of vragen hier.

  Maar mijn antwoord:

  Dat van die partitie moet je toch echt vragen bij paradigit. Die zullen het wel weten.
  Anders zou ik zeggen als de schijf leeg is gewoon eens proberen.
  Het vervangen van 1 onderdeel van de computer (zoals harde schijf) zal niet het verlies van je licentie opleveren.
  Wat wel op valt is dat je de originele schijf er als slave bij zet, of ze daar blij mee zijn weet ik niet maar lijkt mij geen probleem.

  Je kunt als je windows zelf installeerd met alle programma's die jij wilt en natuurlijk alle goede drivers een herstel partitie maken. Het makkelijkst is dan eerst alles installeren. en met acronis true image deze schone installatie op een herstel/verborgen partitie zetten.

  Kun je altijd terug naar jouw gemaakt staat van XP
 • Uit het feit dat je oude hd in gebruik blijft, maak ik op dat deze nog correct funtioneert en dat de reden voor vervanging enkel ruimtegebrek is?

  Wat is de reden dat je windows niet gewoon op de oude hd laat staan en de nieuwe schijf er als slave bijhangt? Dan heb je ook geen gezeur met die recovery-cd.
 • Om het dan met de kortste slag rond te breiën: zet de nieuwe schijf als slave in je systeem. Maak met HDClone een exakte kopie van je oude op je nieuwe schijf. Zet dan de nieuwe schijf als master.

  Je nieuwe schijf bevat exakt alle partities (verborgen/niet verborgen) en alle data op die partities.

  Op deze wijze heb je niets meer te maken met nieuwe recoveryCD's etc. Je huidige, zelf aangemaakte materiaal werkt als vanouds. Enige verschil is dat je op de nieuwe schijf per partitie veel meer ruimte hebt.
 • Ik lees in deze antwoorden

  (bedankt alvast) en ook dat ik om de bestanden van de oude schijf incl. de daarop gesloten partitie met recovery over kan zetten op de nieuwe schijf, door eerst de oude schijf als master te zetten en de nieuwe grotere schijf als slave, en dan met HDCOPY de gegevens incl. de partitie's over te zetten op de nieuwe schijf.
  Dit zou moeten kunnen, en dan de nieuwe schijf als alles gekopieerd is als master in de pc te doen.

  Alleen weet ik niet hoe HDCOPY werkt, kan iemand dit aan mij uitleggen, en het mij eventueel mailen
  als ik iemand hier zie die het wil doen, reageer ik op hem/haar en geef mijn mail adres

  Het is ene Engelstalig/Duitstalig programma, en ik wil even weten welke versie moet ik hebben, de versie via Google die ik had kon alleen van HD naar floppy/cd/dvd maar niet van HD naar HD daar had ik de officiële niet gratis versie voor nodig

  maar kan iemand mij helpen?

  Ik zo deze persoon enorm dankbaar zijn
  even welke versie HDCOPY
  waar te halen
  en de stap voor stap die ik moet doen om en de recovery over te zetten in de afgesloten partitie, en eventueel Windows en programma's

  ik zou al heel gelukkig zijn met alleen het recovery stuk dan instaleer ik daaruit weer een verse Windows, en is hij weer lekker snel en schoon

  wie helpt mij?
  Of weet iemand een ander programma?

  Met emule en lime ware zijn er niet veel, lime were zeker niet…

  aapje
  Het moet toch te doen zijn ik heb legaal en het moederbord blijft erin.
  Tevens heb ik een kopie van de HD recovery kon je eenmaal maken (PC Paradigit) ik kan ook de kopie instaleren maar wil de pc eigenlijk weer net als nu..

  Nog een vraag:
  Stel de oude schijf met de recovery doe ik als slave, de nieuwe schijf zet ik als master, kan ik dan Windows opnieuw instaleren dus vanaf slave naar master, dat ik de HD recovery van de oude schijf gebuik??
  Maar dat het dus op de nieuwe schijf geïnstalleerd gaat worden, en de recovery dan op de slave blijven staan en dus op deze manier brikbaar?

  Sorry als ik iemand niet goed begrepen heb

  Arnold
 • [quote:f39163135e="aapje63"]Ja ik weet ik heb de vraag al gesteld alleen probeer ik het nu eenvoudiger te omschrijven
  Hallo ik weet ik heb al een bericht, allen probeer ik het even wat kleiner te beschrijven.

  Ik heb dus een 80 gig schijf die wat kuurtjes begint te krijgen, dar staat alle windows delen op, en wel op een stukje partitie FAt kan ik zien met partition magis want een naam heeft het niet BV C of anders

  Ik heb en grotere schijf 320 gig , maar ik wil mijn recovery partitie incl de instalatie bestanden van xp die zich hierin bevinden ) naar nieuwe harde schijf plaatsen.
  Volgens Paradigit medewerker is dit legaal ik heb pc met xp gekocht bij hen en nu de schijf ook.
  Maar ik wil het liever zelf doen, gezien door medicatie ik niet altijd auto rijden kan.
  Is er een goed wekend programma dat niet te moeilijk is, om deze dingen van HD naar HD te zetten incl de partities en d dus ook de recovery spullen en dit dan weer een gesloten map te maken .
  Ik hoor over HDCOPY maar ik vind er weinig over en een versie die ik downloade kon alleen van HD naar een a: of cd en dvd

  Dus wie weet raad voor mij, en wil het duidelijk omschrijven hoe ik het moet doen, ik heb daar nooit mee te maken gehad.

  ls het echt onmogelijk is ga ik naar amersfoort, vanuit almere, maar als het zo kan thuis, dan scheelt het mij enorm veel pijn end.

  arnold

  Ik hoor van jullie.[/quote:f39163135e]
 • In mijn bericht hierboven gaf ik een aanklikbare link naar HDclone[size=18:0800df3a44][/size:0800df3a44].
  - Dat programma download je (bovenste optie: FREE EDITION).
  - Het is een zip bestand. Maak een leeg mapje op je buroblad en pak het zipbestand hierin uit.
  - De inhoud van dit mapje kopieer je naar een floppy.
  - In je BIOS (bij de opstart van de computer, zodra de eerste letters op het scherm komen druk je een paar maal op de F8 toets) stel je in dat de floppydrive als eerste opstart. Dat is voor wie het niet gewend is even zoeken, maar het wijst zich vanzelf.
  - Druk op F10 om de BIOS instelling te bewaren, stop de flop in de drive en HDclone zal opstarten.
  - Vooraf heb je je nieuwe schijf in je kast gehangen en als slave ingesteld.

  Nou, eerst maar eens tot hier. Als je HDclone opgestart hebt en je komt er toch niet uit, dan gaan we later verder.
 • Ik merk dat je in een ander topic weer vraagt naar een ander programma en dezelfde vragen weer stelt.

  Ik heb je aanwijzingen gegeven. Als je nu daar omheen weer op een heel ander spoor begint ontbreekt mij verder ook de wil om hiermee verder te gaan.
 • Ik hoop dat je in elk geval leert nooit meer accoord te gaan met een pc die niet met een originele installatiecd of dvd geleverd wordt. Al die recoveryzooi, het is vragen om problemen (zoals nu).

  groetjes Edmond
 • Ik ben het niet met de stelling eens dat een recovery cd slecht is, heel veel merken doen dit, er zijn zelfs merken dat de recovery alleen op de pc staat, en dat je er geen dvd van kan branden, en dat kan met deze wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.