Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

time server werkt niet meer

Anoniem
Jack OGB
8 antwoorden
 • Mijn time server doet het dus niet meer. Wanneer ik klik op 'nu synchroniseren' krijg ik steeds 'er is een fout opgetreden bij een poging om een synchronisatie met time.windows.com te maken'. Ik heb ook andere time servers geprobeerd en ook mijn ADSL werkt goed. Enkele dagen geleden heb ik een back-up van mijn Windows XP terug gezet en dat werkte daarna uitstekend, ik weet niet of daar de oorzaak van mijn probleempje in zit. Bij mijn weten heeft de time synchroniser het altijd wel goed gedaan. Wie heeft er een hint?
 • Stel eens een lokale in: nl.pool.ntp.org
 • Heb nl.pool.ntp.org geprobeerd zonder succes. Zelfde foutmelding. Had ook al ntp.xs4all.nl geprobeerd , ook niets!!
 • Probleem komt bekend voor, ik heb er ook last van en afgaande op andere fora zijn er nog meer mensen die er last van hebben.

  Hier en daar wordt gesuggereerd dat het opgelost kan worden door de time-service opnieuw te registreren. Dit kan als volgt worden gedaan:

  1. Start->Run cmd.exe
  2. net stop w32time
  3. w32tm.exe /unregister
  4. w32tm.exe
  egister
  5. net start w32time

  Het heeft bij mij niet geholpen, maar het is het proberen waard. Ook kun je nog eens kijken of de firewall misschien het één en ander blokkeert.

  Overige suggesties zijn welkom.
 • Heb je een firewall ? Zo ja: TCP poort 123 dient open te staan.
 • Ik heb poort 123 voor mijn time server open gezet, helpt niet. Ik heb ook het programmatje w32tm.exe verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd, helpt ook niet. Helaas!! Wie volgt, svp ?
 • Wat gebeurt er als je je firewall (tijdelijk) helemaal uit zet?
 • Ik heb een McAfee firewall en die heb ik dus eventjes uitgeschakeld, toen werkte de time server[b:e93aef9f76]wel !!!. Ik zal daar morgen dus eens even naar gaan kijken (nu wat laat) en proberen te vinden wat er daar ingesteld moet worden. Gerben alvast bedankt.[/b:e93aef9f76]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.