Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

usb 2.0 windows 98

wanderer
13 antwoorden
 • Hallo,

  mijn computer werkt met windows 98se en heeft volgens mij usb 1.1 aansluitingen. zijn deze ook op te waarderen naar usb 2.0 ?

  weet niet of dit de juiste categorie is ervoor, anders vraag ik de moderator om dit te willen verplaatsen…….

  groeten,

  Willem
 • Windows 98 ondersteunt van zichzelf geen usb 2.0. Maar als de hardware het ondersteunt, kun je bij de leverancier daarvan meestal wel 2.0 drivers downloaden. Heb je uitsluitend 1.1 aansluitingen, dan kun je wel een insteekkaartje kopen, met een aantal 2.0 aansluitigen. En er dan wel op letten, dat je er een win9x driver bij krijgt natuurlijk.
 • Een usbpoort is hardware, dus die kan je niet software matig updaten als je dat bedoelt. Je zou eventueel wel een USB 2.0 insteekkaartje kunnen kopen voor een tientje, maar dan moet je wel rekeninghouden met je moederbord enzo.
 • ok, bedankt voor de suggesties.

  groeten,

  Willem
 • Hallo,

  ben ik nog even terug op dit onderwerp.

  het betreft een aldi pc. als ik het zo bekijk dat zitten de 2 usb aansluitingen op het moederbord gesoldeert.
  kun je ook door middel van een extern adaptertje van een usb 1.1 naar een usb 2.0 gaan of wordt het toch een kwestie van solderen ?

  ik zie namelijk geen insteekkaartje……helaas.

  groeten,

  Willem
 • Nee dat kan niet en als het kon dan heb je er niks aan. De snelheid blijft laag.

  Wat bedoel je met ik zie geen insteekkaart? Die USB 2.0 uitbreidingskaart moet je zelf kopen. Wat je nodig hebt is een vrij PCI slot in de computer. Wanneer een computer uitbreidingssloten heeft, dan zie je aan de achterkant van de computer sleufjes. Dan alleen nog checken of er een vrij PCI slot is. Begrijp je dit niet, dan een foto van de achterzijde en van de binnenkant van de computer maken. Of geef meer informatie over de computer merk/type waarmee op internet naar eventueel extra informatie gezocht kan worden. Het is nu puur giswerk.
 • Hallo,

  bedankt voor de snelle reactie. ik begrijp wat je bedoelt. zie dat ik nog 1 vrij slot heb. het is een aldi pc uit het jaar 2000 , merk lifetec met een medion md 2000 moederbord. pentium III ,667mhz.

  de vraag die in mij opkomt vanwege de snelheid kan deze computer een usb2.0 wel aan ?

  groeten,

  Willem
 • [quote:67c17e885d="Goofy"]kan deze computer een usb2.0 wel aan ? [/quote:67c17e885d] Waarschijnlijk wel. Want de systeem vereisten van PCI USB kaarten zijn over het algemeen: Pentium Class PC with available PCI 2.1 Slot. Ik heb zelf ook een Pentium III (2x1000MHz) uit het jaar 2000 waarin een PCI USB/Firewire goed in functioneert. En je zei in je openingspost dat je Windows 98se draait. Dat is tevens minimaal vereist.
 • Een pci kaartje met een stel usb 2.0 aansluitingen kost minder dan een tientje. Zoals al aangegeven, er wél voor uitkijken, dat je eentje krijgt met geschikde win98 drivers erbij. Maar in principe heb je voldoende aan zoiets:

  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/192/10455/usb-2-0-card.html
 • hallo,

  heb een 'sweex' kaart meegekregen van de computerboer. hij was duurder dan de suggestie van gerben, maarrrrrr……..its up and running.
  klus is geklaard.

  bedankt voor het meedenken.

  groeten,

  Willem
 • @Goofy

  Kun je nu ook booten van die usb 2.0 aansluiting?

  Greetz
 • Hallo,

  of ik vanaf de usb 2.0 ook kan booten weet ik niet goed.
  misschien weet iemand anders daarop het antwoord…………..

  groeten,

  Willem
 • [quote:928d15426a="Goofy"] of ik vanaf de usb 2.0 ook kan booten weet ik niet goed. [/quote:928d15426a] Met de PCI USB kaarten die ik heb in ieder geval niet. Om te kunnen booten vanaf een PCI USB kaart, is een eigen BIOS vereist. Bij mijn weten kun je dus alleen booten vanaf onboard USB 2.0. Op voorwaarde dat het BIOS van je moederbord dit ondersteunt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.