Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP start niet meer op en blijft herstarten

markbosch
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  wie weet hoe je bij windows XP Professional (servicepack2) het systeem kunt herstellen naar een punt in het verleden als hij niet meer wil opstarten? (vanuit een DOS omgeving dus)
  Ik kan alleen nog met de CD rom van XP opstarten en dan kiezen voor repareren of herstellen, waarna je vervolgens in een DOS-omgeving alleen nog commando's kunt invoeren.
  Je moet dan inloggen met je administrator wachtwoord, waarna je vervolgens C:\Windows hebt staan.

  Ik had dat mijn pc ineens spontaan opnieuw opstartte en toen kwam met de mededeling dat het systeem hersteld was na een ernstige fout, en ik er goed aan deed om een systeembestand te verwijderen als dit probleem zich bleef voordoen.
  Dit systeembestandje zou niet nodig zijn voor een goed functioneren en werd niet langer door Intel Corporation ondersteund. Het had te maken met de Intel Application Accelerator. Ik weet niet meer wat de bestandsnaam is, maar het probleem van niet meer kunnen opstarten, ook niet meer in de veilige modus of de laatst bekende wel werkende configuratie lijkt erop dat dit bestandje toch had moeten blijven staan.
  Dit bestandje stond in C/Windows/System (of system32) én in de map van intel application accelerator, waarbij ik het bestandje uit C/windows/system heb verwijderd. Bij de opmerkingen stond namelijk dat ik Intel Application Accelerator wel gewoon kon blijven gebruiken.

  Wie weet een niet al te rigoureuze manier om dit te verhelpen? Anders lijkt het erop dat er een schone nieuwe installatie moet plaatsvinden.
 • Waarschijnlijk ten overvloede, maar je noemt het niet: veilige modus werkt niet?
 • Nee,

  zowel de veilige modus niet, als de modus laatst bekende wel werkende configuratie en ook de veilige modus met opdrachtprompt en netwerkmogelijkheden niet.
  Het is dus erg beperkt wat ik er nu aan kan doen.
  Maar ik zag in de directory ook het commando/programma RESTORE staan, is dit niet het systeemherstel waarbij je (in dosvorm) dan uit een aantal data kan kiezen waarnaar het systeem hersteld wordt?

  Anders wordt het toch maar een schone installatie helaas en dan zal ik zeker niet meer die application accelerator installeren.
 • "XP-repareren vanuit een opgestarte Windows XP

  Laat de computer gewoon opstarten. Leg de CD-rom van Windows-XP in de CD-lade en laat deze starten. Klik op de 'Welkom bij Microsoft Windows XP-pagina op "Windows XP installeren". In het volgende venster "Windows setup" moet in de vensterregel achter 'Type installatie' staan : Upgrade (aanbevolen). Klik op 'Volgende'.
  Geef op het volgende scherm aan dat u akkoord gaat met de 'Gebruiksrechtovereenkomst' en klik weer op 'Volgende'. Vul uw productcode in en klik weer op 'Volgende' Selecteer de gewenste optie op de pagina 'Bijgewerkte installatiebestanden downloaden' en klik weer op 'Volgende'. Volg de aanwijzingen op de overige pagina's van de installatiewizard om XP te laten repareren. Uw instellingen blijven bewaard bij deze methode."

  Ik had de procedure ergens in normaal Nederlands staan, maar die ben ik even kwijt. Dit repareren werkt soms wel, soms niet. Als het lukt is je systeem weer als tevoren, als het niet lukt zie ik het somber in. Je kunt dan je schijf als slave in een ander systeem hangen en tensminste proberen je onvervangbare data te redden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.