Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista (NL) Backup terugzetten

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb problemen met het terugzetten van een backup gemaakt met Windows Vista Home Premium (Nederlandse Editie).

  De Volledige backup is gemaakt met Windows Vista Backup Centrum op een externe harde schijf. Daarna heb ik de computer opnieuw moeten installeren (problemen met een Raid0 configuratie). De configuratie is iets veranderd: in plaats van 1 grote drive met 500 Gb, heb ik nu twee drives van 250 Gb.

  Nu wil ik graag de documenten terugzetten, maar dat lukt me niet.

  De optie volledig terugzetten en folder terugzetten geven een error message (Er is een fout opgetreden. Toegang geweigerd. (0x8007005) Sluit Backup en probeer het opnieuw). Kies ik voor bestanden zoeken, dan krijg ik een prima zoekresultaat. Het is echter niet mogelijk om bestanden te selecteren, want er zijn geen selectievakjes aanwezig. De informatieve tekst bovenaan het scherm spreekt daar wel van. De knop alles selecteren doet niets.

  Iemand een idee wat ik fout doe? Of is hier sprake van een bug in Vista Backup Centrum?
 • [quote:a27e9cc71b="michiel.besseling"]Ik heb problemen met het terugzetten van een backup gemaakt met Windows Vista Home Premium (Nederlandse Editie). [/quote:a27e9cc71b]

  Ik ben erachter wat er aan de hand was.

  Het is een rechten-probleem: de username waarmee de backup en de bestaanden daarin zijn gemaakt bestond niet op de nieuw geinstalleerde Vista-omgeving.

  Ik heb een extra gebruikersaccount aangemaakt met dezelfde naam en wachtwoord als op het oude systeem. Daarmee verdween de foutmelding bij de functie Mappen terugzetten. Ik kreeg nog wel een melding dat de bestanden mogelijk ontoegankelijk zouden zijn, maar die hobbel kan je negeren door een vinkje te zetten. Na het terugzetten van de bestanden kan een administrator de rechten aanpassen, zodat ze weer voor de juiste accounts toegankelijk zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.