Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista Verkenner+installatie printer

Anoniem
None
11 antwoorden
 • 1) Vista Verkenner
  In XP kon ik Verkenner zó instellen dat mappen incl. schijven direct zichtbaar waren. In Vista is het voor mij een ramp, weet iemand raad hoe ik de aansturing kan wijzigen?
  2) installatie printer
  Op de vorige PC onder XP werd bij de aansluiting van een printer, deze automatisch gevonden.
  Bij Vista wil ik dezelfde printer installeren, maar geeft geen centje bewijs.
  Als ik de software van Lexmark 645 heb geinstalleerd, geeft Vista een beschermingsfout en loopt de heleboel vast.
  Ik heb een nieuwe driver voor Vista opgehaald bij Lexmark, geinstalleerd, maar precies dezelfde fout.
  Heeft u advies, want ik heb de printer voor de eenmanszaak dringend nodig.
 • ik sloeg onlangs deze tip op in mijn eigen tiparchiefje.
  wellicht met wat experimenteren met de instelling bereik je wat je wilt:

  om verkenner te openen zonder dat de map documenten volledig openklapt:
  maak snelkoppeling
  opdracht: explorer.exe /select,c:
 • De printer:
  1. eerst de oude driver (of installatiepoging) verwijderen. Dan even een registercleaner gebruiken om eventuele sporen ervan te wissen.
  2. Op het uitvoeringsbestand (.exe of setup) van de goede driver rechtsklikken en kiezen voor 'als administrator uitvoeren'. De setup draaien.
  3. Wil dit nog niet: de User Account Control uitschakelen: configuratiescherm > gebruikersaccounts > User Account Control aan-/uitzetten. Dan stap 2 draaien.
  4. Wil dit ook nog niet: een nieuwe account aanmaken in Vista met volledige rechten en de printer installeren. In het begin, indien je het schermpje voor ogen krijgt, kiezen voor installatie voor 'alle gebruikers'.
 • ga alle antwoorden vanmiddag uitproberen. Een ieder bedankt.
 • Derk: is geregeld.
  Kees: krijg het absoluut niet voor elkaar, ik heb alles gedaan wat je hebt aanbevolen. Alleen stap 4 niet gedaan, weet niet precies hoe dat moet.
  Misschien een domme vraag: Nadat ik de printer had aangesloten, reageert Vista niet van "nieuwe hardware gevonden", zoals bij XP.
  Het is toch goed dat ik eerst de oorspronkelijke software van Lexmark installeer? ( laptop loopt er wel steeds op vast) of is de gedownloadde driver alleen voldoende? :cry:
  Het gekke is dat onder configuratiescherm (software) de printer met een rood kruis wordt aangegeven, maar als ik probeer te verwijderen krijg ik de melding "programma reageert niet".
  Het is een splinternieuwe laptop, heb er nog niet veel programma's opstaan, misschien verantwoord om naar de fabriekinstellingen te gaan?
  Maar probleem blijft waarschijnlijk toch bestaan.
 • Heb toch het idee dat door de installatie van verkeerde drivers de boel blokkeert en pogingen de goede driver erop te zetten tot mislukking is gedoemd. Dat wordt bevestigd doordat je in apparaatbeheer de boel niet kunt verwijderen.

  Koppel de printer los, start opnieuw op, probeer in apparaatbeheer alles van Lexmark te verwijderen door rechts op de vermeldingen te klikken en te kiezen voor 'apparaat verwijderen'.
  Start opnieuw op. Kijk of Lexmark weg is uit apparaatbeheer. Zo niet, wis handmatig de installatiemap (wsch. c:\lexmark). Doe een registerschoonmaak om de resten te verwijderen.
  Installeer vervolgens de Vistadriver. Dat is het enige dat nodig is. Wellicht heb je andere Lexmarksoftware geprobeerd te installeren die niet Vistaready is en de hele boel op slot gooit.

  Een printerdriver (en dan wel de goede) is voldoende. Elke andere printersoftware is overbodig. Alleen maar extra kans dat die in combinatie met Vista problemen gaat geven.
 • Kees: is het raadzaam om het Register zelf ook nog op :Lemark te controleren? Ik vraag dit omdat ik bij de laatste registery cleaner nog even in het Rgeister ben gaan kijken en zag daar toch nog enkele zaken van Lexmark staan.
 • Jazeker. Ik wilde het niet ingewikkelder maken dan dat het al was. Handmatig alles van Lexmark weghalen is uitstekend.
 • Kees: register e.d. gecleand, alles is gelukkig gelukt! Bedankt!
 • Mooi zo. Als het de eerste keer niet lukt dan zijn verdere pogingen vaak zinloos omdat problemen zich stapelen en het erwtensoep wordt. Eigenlijk moet je na elke mislukte installatiepoging (hardware + software) de boel opschonen omdat een volgende poging op zich perfekt kan zijn, maar stuit op de mislukte vorige poging.
 • Derk: verkenner onder Vista blijft toch anders na de wijziging zoals door jou opgegeven. Voegt aan regel trouwens WINDOWS toe, onder eigenschappen.
  Ik krijg het maar niet voor elkaar om het ongeveer gelijk aan XP te hebben.
  Nog raad?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.