Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows partitie verwijderen

Walter_F
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb onlangs een nieuwe PC gekocht. Daarin had ik 1 x een 80 GB schijf besteld voor het systeem en 2 grotere voor andere zaken. Nu was het zo dat toen ik Windows XP had geinstalleerd dat Windows de 2 grotere schijven niet herkende (in de bios waren ze wel zichtbaar). Uiteindelijk trok ik de conclusie dat die dingen natuurlijk niet geformatteerd waren en dat ik dat dus moest doen. De vraag was even hoe?

  Na een aantal pogingen herrinerde ik me dat de Windows setup ook de schijven formatteerd dus ik de setup opgestart, 1 schijf geformatteerd maar vervolgens ging windows zichzelf installeren op de schijf. Dat was dus niet de bedoeling. ik heb de installatie gestaakt en in Windows zelf het klusje afgemaakt door de schijven opnieuw te formatteren. De schijven werken nu naar behoren.

  Echter, door de installatie is er iets op de schijf blijven hangen waardoor wanneer de PC opstart ik de keuze krijg uit 2 Windows installaties. Mijn "echte" install en degene die is misgegaan en logischerwijs dus ook niet werkt (foutmelding dat bestanden niet goed zijn geinstalleerd etc). De defecte Windows install staat echter wel als eerste in de optielijst en als ik niet binnen 2 seconden op de andere install druk dan start ie dus de defecte install op. Erg irritant.

  Hoe los ik dit op?
 • Ik ben dit op eerdere fora tegen gekomen, je "boot .ini "geeft op dat er 2 versies zijn.
  Je bent nl bezig geweest een Dual Boot te installen.

  Je moet daar dus 1 regel verwijderen.
  Ik kan me nu ff niet herinneren waar eea te vinden is, maar zoek op t forum eens naar boot.ini of dual boot

  Suc6 AZ
 • En in het vervolg formatteer je de schijven gewoon in schijfbeheer, binnen windows.
 • Ok, boot.ini ga ik ff opzoeken

  @Gerben; Maar hoe kan dat dan als Windows de schijven niet weergeeft? Of doet ie dat in schijfbeheer dan wel?
 • Je bedoelt in explorer/verkenner? Want dan is het normaal dat je ze daar niet ziet, als ze niet geformatteerd zijn. Het wordt een ander verhaal, als je ze niet ziet in apparatenbeheer.
 • Ja, in verkenner bedoelde ik. Achteraf logisch natuurlijk. In apparaatbeheer zag ik ze wel staan maar ik kan dus in schijfbeheer de in verkenner niet zichtbare schijven wel formatteren?
 • Jep, dan worden ze in schijfbeheer gewoon als ongeformatteerd aangeduid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.