Vraag & Antwoord

OS Windows

harde schijf onzichtbaar

Anoniem
Harry85
6 antwoorden
 • Nieuwe PC gekocht: Asus P5VD2-VM moederbord, snelle Pentium, 2 Giga geheugen, 500 Giga harde SATA-schijf, Windows Vista.

  Dat Vista moet ik niet, dus geformatteerd. Mijn ouwe trouwe W2K er weer op, dacht ik. Leek te lukken, want na het formatteren op FAT32 werden de installatiebestanden keurig naar de harde schijf gekopieerd. Opnieuw opstarten om de installatie af te ronden, en toen ging het mis. Er was geen harde schijf.

  In BIOS gekeken: harde SATA-schijf van 500 Gig.

  Kan kloppen, zei een vriend: W2K kan niet met SATA-schijven omgaan. Moet je eerst even een driver installeren vanaf je diskettestation. Gewoon even op F6 drukken aan het begin van de installatie.

  Maar: ik heb geen diskettestation. En al had ik dat wel, de driver van Asus is heel wat groter dan die 1,4 MB van zo'n achterhaalde diskette…

  Wie kan me vertellen hoe ik W2K toch geïnstalleerd krijg?

  Vast bedankt!

  Harry, dol(blij) door zijn PC
 • Sata drivers zijn vrij compact, passen makkelijk op een diskette. Maar het is wel de vraag of xp drivers goed gaan werken onder win2k. Kwestie van uitproberen. Je zou de drivers nog kunnen slipstreamen met nlite.
 • Zo, da's een snelle reactie!!

  Maar wel wat technisch voor mij. Zijn er geen SATA drivers voor W2K? Wat is slipstreamen? Wat is nlite?

  Vast bedankt voor de moeite!

  Harry, (dol)(blij) door zijn PC
 • Niet waarschijnlijk. SATA is van na het win2k tijdperk, dus denk ik niet dat er drivers voor gemaakt worden. Maar dat is een kwestie van zelf uitzoeken bij asus. Nlite is een programma, waarmee je een aangepaste windows installatiecd kunt maken. Waaronder het invoegen van drivers. Je kunt ook even een floppendrive halen voor een tientje.

  http://www.nliteos.com/
 • Slipstreamen = zuigstroom >> als een schip vaart / vliegtuig vliegt dan kunnen in de 'slipstream' allerlei dingen meegezogen worden.

  slipstreamen = je windows-setupinstallatie samen met alles wat erbij hoort (updates, sp2,… ) op een cd plaatsen.

  ——-

  http://nl.wikipedia.org/wiki/NLite
 • Maw: je windows installatie trekt de updates in zijn kielzog mee. ;-) Maar eigenlijk gaat het bij drivers meer om integratie. Windows heeft al een hele bups drivers aan boord, alleen niet voor nieuwere hardware. Zelfs xp heeft soms nog flink moeite met sata.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.