Vraag & Antwoord

OS Windows

xp sp2 cd-rom start niet op

Anoniem
jolo
9 antwoorden
 • Op mijn Dell Dimension 8400 wil ik een schone installatie van xp sp2 uitvoeren. Bootsequence in het bios zodanig ingesteld dat het systeem in eerste instantie boot van de cd/dvd-romdrive. Echter ……. de machine vertikt het om van de cd-rom op te starten. Hij geeft geen ene sjoege, behalve de melding "No boot device available", terwijl de cd-rom wel degelijk "available" is! Ik heb inmiddels alles geprobeerd, waaronder een oude windows 98 bootflop gebruikt om te trachten de cd-rom aan de praat te krijgen maar niets lukt. Ik ben wel door mijn mogelijkheden heen.

  Heeft iemand een oplossing?

  Groeten,

  Jan
 • Geen oplossing, maar ik meen dat het een enkele keer wel voorkomt, dat een xp cd gewoon niet bootable is. Je kunt nog even kijken, of ie wel wil booten in een andere pc. Je kunt wel een een bootable cd aanmaken met bijvoorbeeld nlite.

  Edit: http://www.nliteos.com/
 • [quote:df30a46679="gerben"]Geen oplossing, maar ik meen dat het een enkele keer wel voorkomt, dat een xp cd gewoon niet bootable is. Je kunt nog even kijken, of ie wel wil booten in een andere pc. Je kunt wel een een bootable cd aanmaken met bijvoorbeeld nlite.[/quote:df30a46679]

  De betreffende xp cd-rom heb ik al vaker gebruikt zonder problemen. Dus daar ligt het niet aan. Dat weet ik 100% zeker. Wat houdt "nlite" precies in?
 • Heb je dit probleem alleen met de Windows CD of ook met andere bootable cd's (zoals bijv. een Linux live-CD)?

  Als je het probleem alleen bij de Windows CD hebt, lijkt het toch aan de CD te liggen (je hebt hem vaker gebruikt zeg je, is hij in de tussentijd misschien beschadigd geraakt?)

  Als je het probleem ook bij andere bootable cd's hebt, ligt het misschien aan het BIOS en/of cd-drive? (Andere suggesties zijn welkom)
 • Ik weet echt 100% zeker dat het aan de machine ligt. Alle andere boot-cd's werken op al m'n macnines perfect! Ik zou inderdaad denken dat het wellicht aan het bios ligt??? Tja, maar hoe los ik dat probleem op?
 • probeer in bios eens "boot up floppy seek" uit te schakelen
 • Heb je de boot device aangezet?

  3)Press the up- and down-arrow keys to move through the list of devices.
  4) [b:e6d75a9f38]Press the spacebar to enable or disable a device (enabled devices have a checkmark).[/b:e6d75a9f38]
  5) Press plus (+) or minus (–) to move a selected device up or down the list.
 • Al jullie tips uitgeprobeerd, echter zonder resultaat.
  Ik ben echter in een nieuwe fase terechtgekomen. Ik had nog een set bootflops voor xp liggen en heb ouderwets hier via opgestart. Dat lukte. Vervolgens werd gevraagd om de xp cd-rom. In de drive gedaan en op enter gedrukt en zowaar, via deze omweg begon de (xp)-cdrom-drive te "leven". Gelukt zou je denken, maar nee hoor…… in dit T-Ford tijdperk der computers kreeg ik nu de melding dat er geen hard disk in de pc zit. Nou, die zit er dus wel degelijk in en ook zijn alle kabels goed aangesloten en is ie keurig gepartitioneerd en geformateerd.
  Ik begin een beetje het "nu gaat ie het raam uit"-niveau te bereiken, maar ik heb me nog kunnen bedwingen. Zou het moederbord corrupt zijn of zo? Suggesties en/of oplossingen zijn van harte welkom!
 • > Ik weet echt 100% zeker dat het aan de machine ligt. Alle andere boot-cd's werken op al m'n macnines perfect! Ik zou inderdaad denken dat het wellicht aan het bios ligt??? Tja, maar hoe los ik dat probleem op?<

  door eerst eens proper te redeneren: uit deze quote kan toch uitsluitend en alleen maar geconcludeerd worden dat het aan de bewuste sp2-cd ligt?
  dat dat ding het al een aantal wél deed is natuurlijk onzin: alles gaat kapot in dit leven, en zeker cd´s.
  aannemende dat het een officiële is zou ik de lakeien van bill bellen en vragen of ze een nieuwe kunnen sturen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.